novotrade

Regisztráció: 2019-08-12 11:24:01

Hozzászólások száma: 2 625

Utolsó hozzászólás: 2020-02-06 08:37


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 1

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

80 865
2023. 11. 13. 10:51
6 326
2019. 11. 19. 17:24
1 114
2023. 08. 16. 10:04
149
2020. 01. 01. 09:16

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Sorra lépnek ki az alapítók a Mi Hazánk Mozgalomból" topikban - 2019-12-10 15:30-ig (30 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Sorra lépnek ki az alapítók a Mi Hazánk Mozgalomból" topik #68 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Troll!
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-12-31 17:16-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
a következő fenyegetőzésnél végleg kitiltunk

utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2020. 02. 06. 08:37
Két brüsszeli ügyvéd, Abderrahim Lhali és Mohamed Özdemir végrehajtást kezdeményezett a belga külügyminisztériummal szemben, miután a kormány által december 11-én megszavazott, gyermekenként 5000 eurós napidíj felhalmozott összege február elejére elérte az 500 ezer eurót. A tíz belga muszlim anya, akik korábban az Iszlám Állam (ISIS) szélsőséges iszlamista szervezetnél szolgáltak, jelenleg a szíriai al-Hol menekülttáborban, illetve a kurdok által ellenőrzött al-Haszakah börtönben tartózkodnak az áttelepítendő gyermekekkel együtt. A tízből legalább négy nő, Nadia Baghouri, Jessie van Eetvelde, Sabah Hammani és Adel Mezroui részt vett az ISIS terrorcselekményeiben – számolt be több belga napilap szerdán.
Mivel a kormány nem fellebbezett a brüsszeli bíróság döntése ellen, és több mint hat hete nem utalta át a gyermekek ellátására és az áttelepítés költségeire szánt összeget, az ügyvédek akcióba léptek: kamatokkal együtt 503 ezer euró értékben végrehajtást kezdeményeztek a belga közvagyonra. A két ügyvéd szerint a belga kormány úgy csinál, mintha fontos lenne számára az állampolgárai hazatelepítése, valójában azonban nem tesz semmit értük.
Az adófizetők kárára menő késedelmes kifizetés ellen tiltakozott a bevándorlásellenes Flamand Érdek (Vlams Belang) párt képviselője, Barbara Pas múlt csütörtökön a belga parlament alsóházában. „Ezeknek a gyerekeknek most már 20 000 euró van a számláján, amennyit sok szorgalmas és takarékos flamand sohasem fog tudni megadni a gyermekeinek” – fogalmazott Barbara Pas. A képviselőnő szerint a belga kormány ezzel azt üzeni, hogy „a nemzetközi terrorista karrier a legjobb garancia egy vastag tollal kitöltött csekkre, ami végül a gyermekeink bankszámláján landol”.
(V4NA)
.
.
A belgáknak is van egy "gyöngyöspatai" ügyük.
Van egy JOGERŐS ítélet ami alapján fizetniük kell.
Ugyan kifizetik-e? 
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 02. 04. 08:50
"a gyöngyöspatai iskolába jelenleg 80 diák jár, közülük 7 nem roma származású. Ugyanakkor a városból minden reggel 86 fiatal indul el a környező települések valamelyikének oktatási intézményébe."
.
.
"A többségi lakosság tehát kihátrált a helyi iskola mögül, miután sérült a gyermekek nyugodt tanuláshoz fűződő joga és a szülők alapvető joga is, hogy gyermekeiket biztonságban tudhassák"
- fogalmazott."
.
Azok a gyermekek is sérültek!
Őket kárpótolják valaha ezért?
.
????????????
.
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 28. 07:51

Phylaxa, ez az  a rész amiről nem beszélnek a PÁLYAELHAGYÁS esetén, helyette inkább az ALACSONY bért helyezik előtérbe!
Pedig nem az a első számú ok!
@
"Tulajdonképpen arról beszélek, hogy a szülők felelősségét eddig senki nem vizsgálta a szegregáció és integráció kérdésében. Tegyük fel a kérdést, hogy miért van az, hogy az emberek a szegregációt tartják megoldásnak?
@
Azért, mert vannak olyan a gyerekek, akik gyakorlatilag képtelenek betartani az iskolában a közösségi együttélés szabályait. Sokszor az alapvető higiéniás feltételeknek sem tudnak megfelelni, nem akarnak tanulni, nem hoznak füzetet, nem hoznak felszerelést, agresszívak. Nyilvánvaló, hogy ilyen helyre senki nem adja szívesen a gyermekét. Na de miért viselkednek így ezek a gyerekek? Azért, mert ezt hozzák otthonról, ezt látják, ilyen környezetben szocializálódnak. Éppen ezért a megoldást is itt kellene elkezdeni.
A szülői felelősséget kell végre firtatnia a kormánynak, merthogy a magyar gyermekvédelmi törvény is kimondja: a gyerek értelmi, érzelmi, erkölcsi és testi fejlődéséért a szülő a felelős. @  Tizenöt évig tanított. Milyen tapasztalati voltak ezen a téren? @ Tanárként azt tapasztaltam, hogy az a gyerek, akivel otthon foglalkoznak, azt lehet fejleszteni. Akivel nem, azzal sokszor szinte lehetetlen eredményt elérni. Tudomásul kéne venni azt, hogy az oktatási rendszer kétoldalú, akár tetszik, akár nem. Az egyik oldalon vannak a tanárok és az oktatási rendszer, a másik oldalon viszont van a befogadó. @Ha nincs befogadó és nincs mögötte szülői háttér, akkor megfeszülhet a tanár, akkor sem lesz komoly eredmény.@ Sokszor tapasztaltam, hogy a szülők otthon egyáltalán nem követték gyermekeik iskolai előmenetelét. Nem volt otthoni segítség és számonkérés. A szülők hozzáállását jól jellemezte, hogy a szülői értekezletek, fogadóórák sok esetben érdektelenségbe fulladtak. Volt rá példa, hogy osztályfőnökként meghirdettem a szülőit és nem tudtam megválasztatni a háromfős szülői munkaközösséget, mert csak ketten jöttek el a szülői értekezletre. A renitens gyerekek szülei sokszor külön értesítésre sem reagáltak. Tehát a szülők nemtörődöm magatartása vezet oda sokszor, hogy gyakorlatilag ezek a gyerekek folyamatosan elkallódnak.".
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 15:46
Butaság!
Csökkentett "üzemmódban" adta le a tanár az órát?
Csak összeadni tanították a diákokat szorozni már nem?
.
 Az ő tankönyvükből a fele lap hiányzott?
.
Mit ismert el az iskola?
Nem azt, hogy csak úgy tudtak velük haladni a tanulásban mint amit be tudott fogadni a diák. 
.
 Te tényleg azt hiszed, hogy azért jártak külön osztályba mert sötétebb a bőrük?????
.
Ugyanazon iskolában szinte ugyanazon tanárok tanítják a most odajáró romákat.
Nézd meg, hogy azóta milyen az eredményük és milyen volt a "szegregáció" alatt!

Most mennyien tanulnak tovább és mennyien a "szegregációs" időszakban!
.
Mert ezt nem lehet "másképp" magyarázni, ez mutatja meg, hogy mi a  valóság! 
.
A másik pedig az, hogy most már tisztán ROMA iskola lett! Így már  az érkezéskor, szünetben, a folyosón, iskolai ünnepségen, rendezvényen, stb...  sem találkozik a roma és nem roma gyermek! Még nagyobb szakadék lett a két csoport között! Hála a jogvédőknek!!!!!
.
Pontosan úgy jártak mint régebben a másik település ahol a jogvédők megszüntettették a "szegregációt".
A szülők más iskolába viszik a gyermekeiket.
A romák pedig maradnak helyben.
.
 Ki kell fizetni a kártérítést , ez nem lehet vita!
De....
 Le kell menni pár év múlva és beszámolni arról, hogy mennyien  tanultak a nekik megítélt kártérítésből.
Most lesz pénzük, hogy beiratkozzanak igényüknek megfelelő színvonalú tudást nyújtó képzésre.
.
 Mert az megint egy olyan stat adat lesz amit nem lehet "másképp" magyarázni! 
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 12:23
Nyakon szúrta ceruzával egy elsős fiú az osztálytársát Sándorfalván, a Pallavicini Sándor általános iskolában múlt csütörtökön. A megszúrt fiú éppen a kabátját akarta felakasztani a szünet után, amikor a társa rátámadt – adta hírül az RTL Klub Híradója.
Az igazgató azt mondta, a megtámadott gyereket azonnal orvoshoz vitték, könnyebben sérült meg. A Híradó úgy trudja, hogy a szurkáló kisdiákkal a tanév kezdetétől voltak gondok, fél év alatt egy igazgatói figyelmeztetést is sikerült begyűjtenie. Az iskola családsegítőhöz ifordult, a gyereket a támadás másnapján másik intézménybe tanácsolták.
A kisfiú édesanyja szerint a gyermekét provokálták, amire nem jól reagált. A megszúrt osztálytárstól bocsánatot kértek."
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 12:10
"Aki az integrálást kitalálta, nem gondolta végig, hogy egy osztályban vannak olyanok, akik szeretnének tanulni. Szeretnék jól érezni magukat egy tanórán. Szeretnének akár figyelni, fejlődni, haladni. De ezt pár gyerek egyszerűen lehetetlenné teszi. Vajon nekik nincs joguk a tanuláshoz? Nekik nincs joguk a személyes szabadsághoz? Vajon az ő érdekeik miért kerültek háttérbe a kisebbséggel szemben? Aki az integrálást szorgalmazta, nem volt tisztában azzal, hogy ebben az országban, az állami iskolákban a feltételek nem adottak. Vagy pontosan tudta, csak ez senkit nem érdekelt.
Amikor ezek a gyerekek belerúgnak a tanítójukba, amikor 7-8 évesen azt mondják a tanító néninek, hogy szopd le a f@szom, g@ci, és ezt a társaik is hallják, akkor vajon elgondolkodik-e valaki, hogy milyen szintű a probléma?
Amikor ezek a gyerekek azzal fenyegetik meg a társaikat, hogy rugós bicskát hoznak be, amikor leköpik a többit, akkor vajon hová lesz a többiek nyugodt tanuláshoz való joga?"
https://hildasagok.blog.hu/2018/10/18/a_beintegralas_nevu_hazugsag?utm_source=bloghu_megosztas&fbclid=IwAR0jQ3OYYDLTYjNkXLSWi0QXBbs11pi_EA6LdhDD_-F-n3Kfv6qQ809S-V4
.
 2018-as cikk!  
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 11:56
Károkozásért járó kártérítésről beszélgettünk.
.
Nagyon sok BIZONYÍTHATÓ káreset történt BEAZONOSÍTHATÓ személyek által Gyöngyöspatán.
.
Nem értem, hogy a CIVIL JOGVÉDŐK miért csak a romák esetén látják fontosnak, hogy kártérítéshez jussanak? 
.
Itt nem JOGVÉDELEM történt, hanem KÁRTÉRÍTÉSI perben adtak segítséget a ROMA kisebbségnek. 
.
 Így kilóg a lóláb......
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 11:33
A JOGVÉDŐKNEK kellene segíteni a pereben!
pl.
Hiszen azok a fiatalok akik "meglazították" az autó kerekének a szelepét kárt okoztak a tulajdonosnak!
Ahogyan annak a   tanárnőnek is kárt okozott a nagyi, akit megvert!
A megvert diák és családja is kárt szenvedett! 
.
 Az ő kárigényük mögé miért nem állnak be a jogvédők?????
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 11:30
hanem azzal, hogy tudatosan ROSSZABB, GYEGÉBB KÉPZÉST kaptak. "
.
 ami ugye FELTÉTELEZÉS. 
.
 lehet nézni statisztikát, amióta NINCSEN szegregáció...... mennyien járnak középsuliba?
 mennyien szereztek végzettséget? 
előtte milyen volt az arány? 
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 11:27
 A fenti rém igazságtalan lenne, mert összekapcsolnál egymástól tök független dolgokat."
.
 Aki BŰNT követ el az KÁRT is okoz!
Miért nem tartozik ez össze? 
Az ítéletnek legyen része a KÁRTÉRÍTÉS megállapítása és kiszabása is. 
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 10:53
Itt az állam okozott kárt,"

a bíróság szerint.
.
Jelenleg is csak ROMÁKBÓL álló osztályokban tanulnak a patai iskolások, akkor most is KÁR éri őket?????
.
Ezért a mostani "szegregációért" kit kell beperelni??????
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 10:50
Kárt bárki okozhat. 
Nem csak az ÁLLAM vagy az ÖNKORMÁNYZAT esetleg az ISKOLA.
.
 Az említett eseteknél kimutatható a károkozás, így járna a  kártérítés.
.
 Ahogyan abban az esetben is, ha valakit JOGERŐSEN elítélnek.
Ő elkövetett valamit amiért a bíróság elítéli. Ennek költsége van és a cselekménye során is felmerülhet anyagi vagy erkölcsi kár. 
Így teljesen életszerű lenne ha minden ítélethez társulna egy KÁRTÉRÍTÉSI összeg is.
Ahogyan az is időszerű lenne, hogy bárki csak akkor nyújthasson be bárki ellen  kártérítési igényt, ha ő először kifizette a vele szemben megállapított kártérítés összegét.
.
 Ideje módosítani a BTK-t.
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 08:55
A jog egy balta
„Próbálom elmagyarázni a magyaroknak, hogyha a bíróság elítél egy tolvajt, akkor azt ők is jogosnak és igazságosnak tartják, hát akkor azt miért nem tartják jogosnak és igazságosnak, ha a bíróság sérelemdíjat ítél meg a romáknak? Nem akarják megérteni” – panaszkodik Csemer Géza.
Felvetésünkre, hogy a szegregációs és kártérítési perekkel semmit sem javult a romák és a nem romák együttélése Gyöngyöspatán, Farkas Lilla azt mondja:
.
"A jog egy balta: fát ugyan lehet vele vágni, de bútort faragni már nem. Ha nincs közös – politikai, jogi, társadalmi – akarat a deszegregációra, az együttélés nem fog érdemben javulni. Ha van közös akarat és elszánás, akkor is hosszú időbe telik. Ennek ellenére fontos, hogy a helyi romák sérelemdíjat kapjanak, mert ez egyfajta jóvátétel. Valós hátrányokat szenvedtek az iskolai elkülönítés miatt, a pénz pedig csak mérsékli a károkat. Legalább ilyen fontos a dolog szimbolikus jelentősége: példát adhat mindenkinek, aki bárhol az országban hasonló jogellenes gyakorlattal találkozik."
.
.
Jár a kártérítés, a bíróság megítélte.
.
Ki kell fizetni, had költsék el hasznosan......majd visszatérni pár év múlva és felmérni, hogy mennyien szereztek valamilyen iskolai végzettséget a kártérítés kiutalása után.
Ennyi jár a többségi társadalomnak, hogy ezt is megismerje! 
.
A kérdés ezek után az, hogy miért nem jár kártérítés azoknak akik SZENVEDTEK a "hídpénz" szedés miatt?
Annak akit azért vertek véresre mert az apja egy "nem szeretett"  politikai közösséghez tartozott?
Miért nem jár kártérítés annak akit pusztán tévedésből majdnem agyonvertek?
Miért nem jár kártérítés a megvert tanárnőnek?
Miért nem jár kártérítés azoknak a tanároknak akikről sértően nyilatkoztak az érintettek? ( gyengébb képességűek tanítottak minket)
stb....
.
 Az ő érdeküknek a védelmét miért nem karolják fel a jogvédők??????
.
 Miért nem harcolnak az ő kártalanításukért is?????
.
Ők nem számítanak?
.
Végül is akkor most ki keltett FESZÜLTSÉGET a két társadalmi csoport között?
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 16. 08:02
"A perben megítélt százmillió forint kártérítés ennek vethet véget. Ha a szűk házakban szorongó romák a pénzt racionálisan használják fel, akkor ingatlant vesznek, ha ezt a pataiak meg akarják akadályozni, akkor tízmilliókat kell mozgósítaniuk. A legmagasabb kártérítési összeg 3,5 millió forint, összesen négy hárommilliós, vagy annál magasabb tételt számoltunk össze a jogerős ítéletben, de van olyan család, amelynek több gyermek után jár pénz. 
A fő célt mégsem érik el, mert mire véget ér a per, Gyöngyöspatán megvalósul a tökéletesen 
.
szegregált iskola.
.
A nem cigány szülők elvitték a gyermekeiket Gyöngyösre. Most nem mehettünk be az iskolába, csak a gyerekeket faggattuk, hány nem roma gyerkőc jár oda. A legtöbben azt mondták, három-négy."
.
https://www.valaszonline.hu/2020/01/15/gyongyospata-szegregacio-ciganysag-riport/?fbclid=IwAR35arqk7xEh0Q2XH0zFuGYu5CsBcOjghs8uroXUn83mjfNtajZ9eGPq7-o
.
"Nem hazudunk. Emma asszony volt az egyik főszereplő, amikor történetünk 2011-ben elkezdődött. Gyöngyöspatán árvíz volt, a patak mellett lévő cigánysoron nagy pusztítást végzett. Az adományokból a cigányok házat akartak venni az összedőlt helyett, mire a szomszédságban valaki öngyilkos lett, és a falu behívta a gárdistákat."
.
EZ CSÚSZTATÁS! Nem azért lett öngyilkos!
"A kétezres évek elejére aztán az állam annyira meggyengült Gyöngyöspatán, hogy a munkanélküli és iskolakerülő fiatalok hídpénzt szedtek, kővel dobálták az idős asszonyokat, elvették tőlük a boltban vásároltakat, és ha valaki bement a cigánysorra, azonnal kérdőre vonták, mit keres ott. Három szimbolikus eseményt idéznénk fel, hogy a 2010 előtti patai poklot megmutassuk. Emma családja mindegyiknek részese volt – ami nem nagy dolog, mert szegről végről az egész cigánysor rokonságban áll egymással."
.
"Egy mulatozás olyan hangosra sikeredett, hogy rendőrt hívtak a romákra, de a tömeg rátámadt az egyenruhásra. "
.
"A másik esetben Emma két unokája kilazította a hegybíró autógumijának szelepeit, de lebuktak, és menekülés közben egyikük elesett, megütötte magát. A véres pólójú gyerekről az impulzív asszony azt hitte, hogy megverték, ezért felbőszítette a telep férfiait. A falusiak a hegybíró védelmére keltek, már a földről húzták fel, a cigányok és a nem cigányok órák hosszat néztek farkasszemet egymással – köztük álltak az egri rohamrendőrök. Végül sikerült lecsillapítani a botokkal, kapákkal, ütőkkel egymással szemben álló tömeget."
.
"A harmadik történet az iskolát érinti. Emma asszony egyik unokája összetűzésbe keveredett a tanárnőjével, a nagymama pedig úgy torolta meg a gyermeket ért inzultust, hogy megütötte a pedagógust. Egy év hat hónapot ült utóbb összesen. "
.
"A szeleplazító gyerekek most komoly kártérítésre lesznek jogosultak, ez pedig sérti a falusiak igazságérzetét. "
.
.
Ők kapnak most kártérítést.
Mi lesz veled Magyarország? 2020. 01. 03. 08:27
Az NNI nyomoz az álhíreket terjesztő honlapok után
Magyar Nemzet

Várható volt.
A következő körben pedig a terjesztők ellen is várható.
Mindennapok 2020. 01. 01. 09:16
"Észre kellene venni, hogy ha bajban van a természet, annak részeként az emberiség is bajban van – figyelmeztetett az államfő. Ezért nem a természetet, hanem „a saját természetünket kell legyőzni” – fűzte hozzá.
Áder János a klímaváltozás magyarországi hatásairól szólva kiszáradó patakokról, őshonos növények eltűnéséről, beéretlenül megperzselődő termésről beszélt, mondván: a pannon táj sem mentes a változások következményeitől, ami befolyásolja életünket, jövőnket. A káros hatások útlevél nélkül közlekednek az egész Földön – fogalmazott, hangsúlyozva: a légkör közös, a vizeink egymásba folynak.
Az államfő Petőfi Sándort, Radnóti Miklóst, Szabó Magdát és Kányádi Sándort idézve szólt a szülőföld szépségeiről és megóvásának szükségességéről, majd úgy ítélte meg: ma már az a kérdés: „lesz-e még ez a táj ugyanígy hazája az utánunk jövőknek”.
Meg tudjuk-e őrizni és továbbadni úgy, ahogy kaptuk? Lesz-e ugyanolyan tápláló terménye és a terménynek ismerős íze? Vagy a jelenlegi lesz az a nemzedék, amely – alig egyetlen emberöltő alatt – elherdálja évezredes, évmilliós örökségét? – sorolta a kérdéseket a köztársasági elnök. Áder János újévi köszöntőjét ezúttal is Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista fordította jelnyelvre a siket és nagyothalló nézők számára."

B.U.É.K! 
Klímaváltozás 2019. 12. 16. 17:10
Általában változóan fátyolfelhős égre, szűrt napsütésre van kilátás. A ködös területek gyorsan zsugorodnak, de az Északi-középhegység közvetlen környezetében tartósabban is megmaradhat a köd és rétegfelhőzet. A ködös területeken jelentéktelen szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé élénk lesz, a Dunántúlon olykor erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 7, 11 fok valószínű, ugyanakkor a déli határ mentén helyenként 19, 20 fok sem kizárt."
.
Karácsonykor 19-20 fok?   
Fidesz rendbe rakta az országot 2019. 12. 16. 17:08
Úgy látjuk, hogy Karácsony Gergely pártja most már gátlástalanul alkalmazza a Soros-féle migránspárti szervezetek ízléstelen kampányeszközeit is – írta közleményében a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt szerint a mai koporsós és temetést imitáló akció nemcsak ízléstelen, hazug, hanem jól ismert a Soros-egyetem és a Soros-féle szervezetek magyarországi és külföldi tüntetéseiről is.
A Fidesz a közleményében emlékeztet, hhogy a tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését."
Mi Hazánk Mozgalom a harmadik út - Se Gyurcsány Se Orbán 2019. 12. 16. 17:00
JOBBIK megszólalt már a kereszt kapcsán?
Fidesz rendbe rakta az országot 2019. 12. 16. 16:59
Semmi gond, nyugodtan csináld csak! 
.
De azért szólok, hogy attól, hogy te azt hiszed, hogy NÉVTELENÜL írsz és ezért bármit leírhatsz BÜNTETLENÜL...... tévedsz!  

friss hírek További hírek