Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Oszo 2016. 07. 28. 09:45
Előzmény: #4119  _pampa
Értelek én már régen, te nem akarsz megérteni: Te azt mondod, ha eljut egy olyan országba, ahol már nincs közvetlen életveszélyben, akkor üljön ott a valagán, elégedjen meg azzal amit kapott, legyen az bármi. Ha mégis esélyt lát arra, hogy valahol emberi életet élhet, és elindul megkeresni, az nem ér, menjen vissza és örüljön, hogy lyuk van a seggén. És te egyszerűen nem vagy képes feldolgozni azt a helyzetet, hogy ők mégis elindulnak.

Én meg azt gondolom, hogy ha Magyarország határán megjelenik egy hazájából elüldözött szerencsétlen és segítséget kér, akkor biztos, hogy nem menekültjogi tanácsokat kellene neki adni!
_pampa 2016. 07. 28. 08:01
Előzmény: #4107  Oszo
olvastam a tegnapi hozzászólásaidat és az a véleményem, hogy "elbeszélsz" mellettünk....

mivel a kiindulásod hibás így az összes hozzászólásod arra épült.első perctől azt írom,hogy KÖTELEZŐ Magyarországnak befogadni és ellátni minden menekültet! Nyugodtan visszakeresheted! És itt jön ahol elválnak a véleményeink! Az és megítélésemben nem számít menekültnek az aki röszkénél rázza a kerítést! Lényegtelen,hogy szír vagy afgán esetleg iraki! A te szemedben ők MENEKÜLTEK.
Így minden további megállapítás téves.
Írsz szolidaritásról...legyen de csak MENEKÜLTEK esetében! Ráadásul az ENSZ nagyon védi ezt a státuszt,így a "mozgatásuk" országok között nem egyszerű. Akik szóba jöhetnének azok az olaszoknál feltorlódó afrikaiak. Ők felelnek meg az ENSZ által támasztott menekültekre vonatkozó feltételnek.

Őket lehetne szétosztani a tagállamok között abban az esetben, ha ehhez ők is hozzájárulnak. És mivel ők MENEKÜLTEK így csak a védelmükről és az ellátásukról kell gondoskodnia az ideiglenesen befogadó országnak! Nem kell őket INEGRÁLNI! Hiszen azt kérik, hogy arra az időre még nem tudnak hazatérni lássuk el őket!

A te hozzászólásodból az olvasható ki, hogy te letelepítenéd és integrálnád a MENEKÜLTE!

Nem szabad, hiszen ő azért hagyta el IDEIGLENESEN a hazáját, hogy az életét esetleg családja életét megvédje, amint újra béke lesz ő haza szeretne térni!

Nem véletlenül kérdeztem rá nálad,hogy aki átlépi a török-görög határt....ők minek számítanak?

nem válaszoltál rá, mert érezted,hogy azzal "összerombolod" az eddig felépített mondandódat erről a nagyon bonyolult,kényes és összetett problémáról.

Egy páran tökéletesen jól látják,hogy amit most az EU tesz az fenntarthatatlan, nem vezet megoldásra és nagy valószínűséggel a közösség széteséséhez fog vezetni.

Amit továbbra sem értek, hogy akkor miért csinálják?
Hiszen az nem magyarázat:
nem lehet a határokat lezárni.....

le lehet! képes rá minden ország ahol van erre AKARAT!

Részletekbe pedig tényleg nem keverednék, hogy pl. hogyan,hol választod szét a te logikád mentén a menekülte a migránstól? Amennyiben az EU területén hogyan küldöd vissza a migránsat a HÁBORÚS övezetbe?
Amennyiben a szerinted menekültstátuszra jogosult bűnt követ el mi legyen vele?
Mit tegyünk, ha már megtelik Európa?

stb...
stb...
..
stb.

Ezért írtam,hogy egyedüli védekezés a megelőzés!
Magyarország csak azokat a menekülteket fogadja be és lássa el akiket vállalt a genfi egyezmény aláírásával!

Nagy vonalakban ez a véleményem a mostani újkori népvándorlásról.
Törölt felhasználó 2016. 07. 28. 00:02
Előzmény: #4114  Törölt felhasználó
Jó éjt.
Törölt felhasználó 2016. 07. 28. 00:01
A letelepedési engedély érvényessége határozatlan ideig (élethosszig) tart, amely alkalmas:

korlátlan alkalmú beutazásra Magyarországra,
folyamatos, korlátlan tartózkodásra Magyarország területén,
a schengeni országok bármely tagállamába történő belépésre
a schengeni országok bármely tagállamába - alapesetben - 90 napot nem meghaladó tartózkodásra.
Törölt felhasználó 2016. 07. 28. 00:00
A letelepedési engedély érvényessége határozatlan ideig (élethosszig) tart, amely alkalmas:

a schengeni országok bármely tagállamába - alapesetben - 90 napot nem meghaladó tartózkodásra.
Előzmény: #4113  Törölt felhasználó

Előzmény: #4112  Törölt felhasználó
Mentem!Jó éjt!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:59
Előzmény: #4112  Törölt felhasználó
Nem lesz Magyar állampolgár.
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:55
Előzmény: #4111  Törölt felhasználó
Magyar állampolgár lesz! Az meg nem menekült!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:47
Előzmény: #4110  Törölt felhasználó
És szerinted ha a menekült is megveszi a letelepedési kötvényt, akkor jöhet?
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:42
Előzmény: #4109  Törölt felhasználó
Tudom! Azt mondtam nem fontos, hogy itt éljenek!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:41
Előzmény: #4108  Törölt felhasználó
úgy látom a "letelepedés " szót sem tudod értelmezni.
Magyarország területén lakhatást kell igazolni hozzá.
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:36
Előzmény: #4106  Törölt felhasználó
Nem jön egyik sem! Kettős állampolgárként nem kell itt élnie!
Oszo 2016. 07. 27. 23:29
Előzmény: #4103  Phylaxa
Te ebben hiszel, én nem. Neked könnyebb, mint nekem, mert melletted állnak a primitív érzelmek, a terroristák, és a kormány. Ne is törődj velem!
(De nem tudtál olyan összetett terror akciót mondani, amit tisztán az utóbbi két évben érkező migránsok követtek el!)
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 23:27
Előzmény: #4103  Phylaxa
Megkérdezhetem, hogy mi a véleményed arról, ha megveszi az letelepedési kötvényt akkor jöhet?
Kb 3x annyian vásároltak letelepedési kötvényt, mint amennyi menekültet kellene befogadnunk.
Ha ugyanaz az 1200 ember akit be kellene fogadni, megveszi a kötvényt, akkor jöhet ?

Phylaxa 2016. 07. 27. 22:54
Előzmény: #4090  pitcairn2
Ez folyik. Méghozzá profi módon. Élvezd a zsetonod amíg tudod. Nemsokára már csak a bazárba ugorhatsz be és lefelé fognak alkudni a vevők. :)
Phylaxa 2016. 07. 27. 22:52
Előzmény: #4088  Oszo
Az üzletemberek fognak először döbbenni. ELhiszem, hogy klassz businesst látnak, de rövid életű lesz. A bazárban minek? :)
Phylaxa 2016. 07. 27. 22:50
Előzmény: #4087  Oszo
A terrorcselekményeket az itt élő generációk és a beáramlók követik el. Nincs különbség. Van amikor együtt csinálják. Látom, hogy próbálkoznak a politikusok is és a pártolók is különbséget tenni és belekeverednek. A probléma egész egyszerűen, hogy ahova beengeded az iszlámot, ott az lesz mint ahonnan jött. Ezért is írogatom, hogy mit láttok a TV-ben vagy az újságokban, vagy a neten az arab országokról. Ne legyenek kétségeid, az lesz itt is, ha ezt hagyod, hogy folytassák. Nem te vagy az erősebb. Azért juthattunk el idáig, mert kívül tudták tartani.

Az is probléma, hogy akik pozitívak ebben a dologban, azok általában bevándorlókról, vagy menekültekről beszélnek. Nos az ellenzők egyértelműen a muszlim vallás beengedése miatt ellenzik. Nem egyeztethető össze semmi mással. Ezt vagy nagyon gyorsan elfogadjátok, vagy egyértelműen bukunk együtt. Ne hidd, hogy a pártolók majd élhetik világukat, mert milyen "humánusak voltak". Áttérhetsz és élheted a mindennapjaikat. Fejlődésben ne reménykedj és egy idegen világban fogod találni magad. Úgy pár száz évet vissza az időben és nincs menekvés. Nem időutazás. :)

Érdekes, hogy régen ez katonailag ment, de ma már annyira elhülyült Európa, hogy ideológiailag akarja a bukást. Ők nem ideologizálnak, hanem hisznek. Méghozzá olyan erővel, ami számunkra ismeretlen. Kegyetlen dolgok jönnek, ha nem lesznek vezetőcserék Európában.
pitcairn2 2016. 07. 27. 21:30
Előzmény: #4100  Oszo
inkább "vitatkozzatok tovább":)

Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 21:30
Előzmény: #4099  pitcairn2
Oh milyen szép nekem ez a mai este!Köszi!

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek