Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 18:17
Előzmény: #4073  Oszo
"Valódi, deklarált együttműködési szándékot az unióval és annak vezetőivel! Számomra elfogadhatatlan, hogy a pénzüket elfogadjuk, közben meg mindenféle idiótának nevezzük őket minden fórumon "
a pénzek amiket kapunk alanyi jogon járnak, cserébe azért hogy megnyitottuk nekik a piacainkat (munkaerőt is, amin ők óriásit kaszálnak mert nálunk baromi olcsó a munkaerő, pofátlanul nem emelik itt a multijaik a fizetéseket = lenéznek bennünket = nem részesítenek egyenlő bánásmódban = minimum 2 sebességes az EU), a pénzekről még akkor döntöttek amikor csatlakoztunk, akkor még a migrók sehol nem voltak; igen, idiótának nevezzük őket de csak azon kérdésekben, amikben ez jogos! attól még te sem vagy idióta hogy biztos van 1-2 rossz tulajdonságod, és azért mondjuk az anyukád néha kritizál, nem?.. na ugye! attól ő még szerethet, hogy néha kritizál!

"tessék ott elővezetni az okosságot, aztán pedig végrehajtani a közös döntést! " - hát épp azért lesz nálunk népszavazás és a visegrádi országok is azért mondanak nemet, mert a migránsok elosztásáról+betelepítéséről épphogy nem született semmiféle közös döntés! hanem azt Junckerék csak úgy szimplán le szerették volna, -nék nyomni a torkunkon, miután Merkel mamiéknál egyre nagyobb gáz van miattuk!

"Az együttműködésnek pedig igenis része az, hogy részt vállalunk a terhekből, még akkor is, ha nem vagyunk okozói, és nekünk az nem mindig előnyös. Amit viszont nem tudok elfogadni, az a részvétlen gonoszság, ami egy csomó honfitársamon de sajnos legfőképp a kormányunk viselkedésében látható! " - nézd, olyan teherből nem fog senki részt vállani hosszú távon, ami számára nem előnyös! ez illúzió, csak lózung! lásd robbantások késelések: minél kevesbb itt a migráns, annál kisebb erre nálunk az esély, ez ilyen egyszerű! és senki sem gonosz, Orbán sem az! ő is elmondta már: adunk inkább állami ösztöndíjat fejlődő országok beli fiataloknak de csak olyannak, aki jól tud már angolul, és legalább jó érettségi minősítése van, azaz értelmiségi alapokat szerzett! te lehet h. nem tudod, de százával tanulnak a SOTE-n is + Szegeden Debrecenben az egyetemeken pl. ilyen fiatalok akik Iránból, meg hasonló országokból jöttek és milyen érdekes: egyikkel sincs semmi baj! méghogy Orbán, vagy mi gonoszak lennénk, ez nevetséges! Orbán azokból a migráncsokból nem kér, akik írni-olvasni se nagyon tudnak, és hazudozva, gazdasági bevándorlóként érkeztek, lásd Német példa! ha Merkelnek ennyi esze volt, nem kérheti hogy mi fizessük az ő "kegyeltjeinek " a semmittevését Németországban, ok?! remélem érzed a különbséget!
pohár víz adása a határon: nekik nem volt kötelező ide jönni, hiszen ők nem menekültek, nem volt veszélyben az életük már Törökben sem! tehát kötelező nekik vizet adnunk? nem! adjanak be kérelmet és hatóság elbírálja, de ez nem kívánságműsor! Európa nem egy ingyenhotel ingyenkajával bárkinek, akinek csk úgy kedve szottyant idejönni!

"Talán néhány családot, esetleg néhány ezer embert be is tudnánk fogadni. " - a már említett itt tanuló ösztöndíjasokból automatikusan sokan itt maradnak, mert megszeretik az országot, a kultúránkat, sok magyarul is jól megtanul. ennyi elég is, még jól is járunk velük. senki nem fogja őket hazaküldeni, elhiheted!

"Mit gondolsz, ha majd hullahegyeket építünk a határaink előtt az erőszakoskodó bevándorló jelöltekből, az olcsó lesz? " - ez irreális felvetés! Ausztrália és az Usa is évek óta lezárta határait az oda beözönleni kívánó mexikóiak, indonézek stb. előtt, és ott sincsenek hullahegyek, nem is voltak! a migránsok tudomásul vették, hogy ez nem kívánságműsor, ennyi! és igen, olyan sokba kerülnek a migráncsok máris a németeknek, hogy ihaj! pedig ők egy gazdag országnak számítanak - most még!

"igazából nagyon nehéz vitatkozni a faék egyszerűségű "ide ne gyűjjön egy migráncs se!" érvrendszerrel " - remélem a fentiekből megértetted, hogy ilyen érvrendszer nincs! ez a a kormány érvelésének elferdítése, ahogy a Klubrádióból hallható = ellenzéki olcsó propaganda. az egyetemi példának járj utána ha nem hiszed, nem nehéz meggyőződni róla.
Phylaxa 2016. 07. 27. 17:54
Előzmény: #4040  Oszo
Nem hiszem, hogy mellé szoktam volna beszélni, tehát:

A szomszédos békés országok feladata, hogy ameddig nem viszi el őket senki, addig ellássák. Azt kérdezed, hogy miért nem viszi el őket senki? Szerinted? :)

Ez a hozzáállás maximálisan különbözik a tömeggyilkosokétól, de még maguktól az iszlám különböző ágaitól is, akik egymást írtják.

Semmit nem változott egyébként a normális hozzáállás, tehát továbbra is érkeznek muszlim vallású emberek tanulni, dolgozni és beilleszkednek.

Hogy miért nem akarják a fejlett társadalmak tömegével befogadni az iszlám belterjességet, nulla szaktudással és műveltséggel, annál erősebb az emberéletet semmibe vevő valóságával? Nos erről nagyon sok népet megkérdezhetsz, tedd meg szerintem és előrébb kerülsz a megértésében.

Egy kérdés: ha nem érdekel más népek vallása, kultúrája és törvényei, de ott akarsz boldogulni akkor náci vagy? :)
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 17:32
Előzmény: #4076  Törölt felhasználó
A "többi fideszesnek nevezett egyén a te tálalásodban rágalom! Ha így beszélsz róluk a családodban, sajnálom!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 17:29
Előzmény: #4075  Oszo
Leköteleznél ha nem kellene semmit sem megbeszélni veled a jövőben!
A SEMMIT megbeszélni ezután sem akarom, nemcsak veled!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 17:19
teljesen egyetértek veled
de vannak normális fideszesek is (politikusok is) itt a topikokba beírók közül csak párral találkoztam, a többi "fideszesnek" nevezett egyéneket, ha így viselkednek a családjukban sajnálom a családot
Oszo 2016. 07. 27. 17:14
Előzmény: #4074  Törölt felhasználó
Leköteleznél, ha semmit nem kívánnál velem megbeszélni a jövőben!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 17:09
-// Valódi, deklarált együttműködési szándékot az unióval és annak vezetőivel! Számomra elfogadhatatlan, hogy a pénzüket elfogadjuk, közben meg mindenféle idiótának nevezzük őket minden fórumon. //Ezt mondod?

Nekem is deklarált szándékom az UNIOval való együttműködés! De nem a mostani vezetőivel!
És nem a politikai zsarolásukkal!

És itt elválnak útjaink! Nem junkker és nem sulc intézi a gazdaságipénzügyeket személyesen!
Jelenthetsz junkker diktátornál, csak meg fogja vizsgáltatni a jelentésedet!

A vallásról, humanitásról és szolidaritásról nem hiszem, hogy veled kellene a mintát megbeszélni a véleményed tükrében!!
Oszo 2016. 07. 27. 16:37
Előzmény: #4067  Törölt felhasználó
Akkor próbáljuk meg tisztázni, miről is vitatkozunk! Én azt a hozzáállást nem vagyok hajlandó elfogadni, amit leginkább (vagy a legaktívabban) Pampa, általában a Fidesz-Jobbik fanok képviselnek, hogy ide aztán be ne tegye a lábát egy se, mert megerőszakolják a lányainkat, meg legyilkolnak bennünket -pusztuljanak inkább ott, ahol vannak. És amásik kedvenc érv, hogy "..meer meg akarunk maradni kereszténynek, nem akarunk muzulmán országgá válni!" Mindebből számomra sem az következik, hogy jöjjön bárki, csináljon amit akar. mi meg majd odatartjuk a másik orcánkat is! De amit feltétlen látni szeretnék az én országom kormányától: - Valódi, deklarált együttműködési szándékot az unióval és annak vezetőivel! Számomra elfogadhatatlan, hogy a pénzüket elfogadjuk, közben meg mindenféle idiótának nevezzük őket minden fórumon. Az uniónak megvannak a megfelelő szervei, megvannak minden országnak a delegált képviselői tessék ott elővezetni az okosságot, aztán pedig végrehajtani a közös döntést! Nekem is el kellett viselnem a fidesz kormány minden görénységét, pedig isten-úccse soha nem szavaztam rá.
Az együttműködésnek pedig igenis része az, hogy részt vállalunk a terhekből, még akkor is, ha nem vagyunk okozói, és nekünk az nem mindig előnyös. Amit viszont nem tudok elfogadni, az a részvétlen gonoszság, ami egy csomó honfitársamon de sajnos legfőképp a kormányunk viselkedésében látható! Én nem vagyok vallásos, de hogy meri a kereszténység jelszavát magára venni az a társadalom, ahol megtörténhet az, hogy visszarugdossák a Tiszába a kikapaszkodni akaró (ez esetben mindegy, hogy menekült vagy migráns!) embert.
Tudom, nem tudunk mindenkit befogadni. De talán egy pohár vizet mindnek tudnánk adni. Talán egy sátrat, egy fekhelyet, tudnánk néhánynak adni. Talán néhány családot, esetleg néhány ezer embert be is tudnánk fogadni. Igen biztos vagyok benne, hogy kompromisszumokat kellene kötni, például az emberi jogok területén. Én is azt mondom, hogy az európai szociális juttatások és állampolgári jogok nem járnak mindenkinek csak azért, mert betette a lábát az országba. Feltételeket lehetne szabni. Én nem hiszem, hogy az integráció teljesen reménytelen, még akkor sem, ha az eddigi eredmények nem valami fényesek.

Írod, hogy nem vállalhatjuk magunkra kontinensek összes nyomorultját. Miért is nem? Mert rohadt drága? Mert kényelmetlen? Mit gondolsz, a költség, a kellemetlenség megspórolható? Mit gondolsz, ha majd hullahegyeket építünk a határaink előtt az erőszakoskodó bevándorló jelöltekből, az olcsó lesz?

Mindegy, abbahagyom, mert egy csomó dolog van, és igazából nagyon nehéz vitatkozni a faék egyszerűségű "ide ne gyűjjön egy migráncs se!" érvrendszerrel. Ráadásul még csak biztos se vagyok benne, hogy kell-e nekünk vagy bárki másnak lelkiismeretre, tisztességre, emberiességre meg hasonló marhaságokra gondolni....
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 15:36
Előzmény: #4071  Oszo
Ez most óhaj vagy vélemény nálad?
Oszo 2016. 07. 27. 15:29
Előzmény: #4066  Törölt felhasználó
Francba!
Oszo 2016. 07. 27. 15:21
Előzmény: #4067  Törölt felhasználó
Igazad van, neked illett volna válaszolnom, ha tudsz kicsit még várni fogok is, de valamennyit a munkámmal is kell törődnöm..
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 14:27
Előzmény: #4028  csendben
Ez nagyon rendben volt!
_pampa 2016. 07. 27. 14:19
Előzmény: #4056  _pampa
ezt válaszoltad erre a felvetésre:

"nem az "idő" része a "területi" része érdekelne.

elindul szíriából háborús övezetből.

állomások:

Törökország
Görögország
-
Szerbia
Magyarország
Horvátország
Szlovénia
Ausztria
Németország

stb....

"mindaddig menekült, amíg nem talál egy otthont. Vagy az eredetit, vagy egy újat, ahol befogadják. Legyen amúgy bárhol!"

ez tökéletesen mutatja,hogy miért "lógsz" itt!

nyugodtan "TROLL"-KODHATSZ....ENGEM NEM ZAVAR.

Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 13:58
Előzmény: #4054  Oszo
tudod az a baj hogy érdemben nem regálsz az érvekre, nem vitatod egyiket sem (bizonyára azért mert nem tudod)
de válaszolok egyszerűbben, hátha mégsem reménytelen az egész.
szóval úgyis tudod, hogy Franciao. az emberi jogok nagy hazája. emberi jogok nyilatkozata, + a nagy forradalmuk hármas jelszava volt a "szabadság,egyenlőség, testvériség!" biztos jártál Párizsban, csak nem tudom beszélgettél-e született franciákkal és megkérdezted-e őket, mizujs manapság ezzel a híres forradalmi hívószóval, hol tartanak.. nos én megsúgom, beszéltem velük erről többször is, a válasz mindig ugyanaz! akár egy egyetemi tanárral, akár egy kocsmai pultoslánnyal stb. beszélsz, mind azt mondja: "hát igazából csak a szabadság valósult meg ebből, mert az egyenlőség nem, a testvériség meg csak nyomokban létezik.. ma már az van hogy mindenki magáért küzd, ennyi!" - remélem érted: gyarló emberekből áll a világ!! egyetlen kontinens sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a saját kárára magára vállalja a nála nagyobb kontinenesek összes szerencsétlen szegénye és nyomorultja befogadását + eltartását. és mindez nem zárja ki hogy Európa jótékonykodjon! de ennek vannak határai, értsd már meg? mert ha nem akkor sorry, de pampa nagyon jól látja ezt a dolgot veled kapcsolatban!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 13:53
Előzmény: #4065  Oszo
Én azt nem mondtam, hogy nem szólok hozzád!
Lásd, most is válaszoltam!
Oszo 2016. 07. 27. 13:40
Előzmény: #4062  Törölt felhasználó
És remélhetem, hogy amíg a fejedben ez a mozi fut addig egyáltalán nem szólsz hozzám?
opandup 2016. 07. 27. 13:30
Előzmény: #4050  Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek minden szóval. Én csak egy kis rövid történettel, egészíteném ki.

A skorpió mondja a békának, hogy vigye át a folyón a mert ő nem tud úszni.

Béka - nem viszlek, mert megszúrsz és akkor meghalok.

Skorpió - dehogy szúrlak, hiszen akkor én is meghalnék, nem igaz?

Béka - ez igaz.

Miközben úsznak át a folyón a skorpió egyszer csak beleszúr a békába, mire a béka megkérdezi.

Béka - miért tetted ezt, hiszen azt ígérted, hogy nem bántasz?

Skorpió - mit vártál, hiszen tudtad, hogy skorpió vagyok.

Oszo 2016. 07. 27. 13:30
Előzmény: #4058  _pampa
Pampa!

Ha már beleugatsz mások párbeszédébe, akkor vedd a fáradtságot és olvasd el az egészet! (és ha nem megy a megértés, akkor kérj meg valakit, hogy magyarázza el)
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 13:28
Előzmény: #4060  Oszo
Majd, ha egyszer eljut a tudatodig, hogy mikor kaptál választ, szívesen folytatom a diskurzust, hazánk felemelkedéséről!
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 13:26
Előzmény: #4058  _pampa
Pampa! Ezerszer leírtad már ezeket az érveket!
Vedd tudomásul, hogy nem akarják érteni! Maradjon meg neked a józan eszed és ne adj alájuk "lószerszámot"!

Belőled élnek, kellesz nekik mint egy falat kenyér! És ezért ott ütnek, ahol nekik jól esik! Minek teszed az elveidet hülyeségük bizonyítására, amit visszalőcsölnek rád! Te meg csak válaszolsz! Kevesebb érvekkel is lehet meggyőző lenni! Baráti üdv!

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek