Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Oszo 2016. 07. 27. 21:28
Előzmény: #4099  pitcairn2
Jóvanakkor!
Ezt dobta a gép.
pitcairn2 2016. 07. 27. 21:27
Előzmény: #4098  Oszo
te meg szimplán fasiszta:)

Oszo 2016. 07. 27. 21:26
Előzmény: #4095  pitcairn2
Apám!

Ennyi gyönyörű nemmagyar szó!
Te nagyon okos vagy!
Oszo 2016. 07. 27. 21:24
Előzmény: #4093  pitcairn2
Taníts Mester!

De tényleg! Tőled szívesen tanulnék, te még angol nyelvű cikkeket is tudsz linkelni!
pitcairn2 2016. 07. 27. 21:24
Előzmény: #4094  Oszo
hányingerrel tölt el a humanitárius köntösbe burkolt fasiszta propaganda...

pitcairn2 2016. 07. 27. 21:23
Előzmény: #4091  Oszo
nem a migráció a probléma, hanem a demokratikus, humanitárius köntösbe bújtatott oligarchikus kollektivizmusra épülő globálfasizmus

Oszo 2016. 07. 27. 21:23
Előzmény: #4089  pitcairn2
Még jó, hogy te itt vagy és mindent megvilágítasz!
Valami angol nyelvű link?
pitcairn2 2016. 07. 27. 21:22
Előzmény: #4091  Oszo
inkább nézzél szembe azzal, hogy miről is szól ez az egész mocskos történet

pitcairn2 2016. 07. 27. 21:21
Előzmény: #4087  Oszo
le a globálfasiszta szarkeveréssel! :)

Refugee Crisis: Using Chaos to Build Power
link

Oszo 2016. 07. 27. 21:20
Előzmény: #4086  pitcairn2
Visszamenőleges hatállyal ne támadjam meg Irakot?

OK!

Egyéb javaslat?

Értelek persze amúgy, és igazad is van, mint ahogy az észak afrikaiak migrációja sem előzmény nélküli...
pitcairn2 2016. 07. 27. 21:20
Előzmény: #4088  Oszo
én inkább dezintegrálnék mindent:)

Put Your Hope In Radical Decentralization
link

pitcairn2 2016. 07. 27. 21:18
Előzmény: #4087  Oszo

@Phylaxa

szvsz

hamis vitát folytatok, hamis kérdésekről
Oszo 2016. 07. 27. 21:15
Előzmény: #4085  Phylaxa
Nézd, olvasok újságot, nézek tévét, persze, hogy van! Ja, meg van egy szír hentes a nővéremék közelében és ott is jártam párszor!
És igen, igazad van! Óriási kockázat van abban, ha nagy számban jelennek meg az országban. De nem vagyunk teljesen eszköztelenek akkor, amikor eldől, hogy hogyan is fognak ők itt élni.

A Csányi cikk sztem nagyon jó,
link
de ő sem zárja ki az integráció lehetőségét!
Oszo 2016. 07. 27. 21:01
Előzmény: #4083  Phylaxa
És gyakran beszélgetsz népekkel?

"Hogy miért nem akarják a fejlett társadalmak tömegével befogadni az iszlám belterjességet, nulla szaktudással és műveltséggel, annál erősebb az emberéletet semmibe vevő valóságával?" Erre kvázi válaszként írtam azt a kérdést, hogy "És miért van, hogy sokkal befogadóbbak..." Mert én -bár nem beszélgetek népekkel- úgy látom, hogy a menekültekhez való viszonyulás sokkal befogadóbb!

De most jöttem rá, mi zavar engem a legjobban ebben az egészben:

Én már a beáramlás kezdetekor arra gondoltam, (és még egyszer: élesen megkülönböztetem a menekülteket és a gazdasági migránsokat, -bár nem is biztos, hogy meg kell) hogy a menedékkérők személyében itt kínálkozik az a nagyszámú szövetséges, aki ideális partner lehet -helyismerettel, nyelvtudással és minden képességgel a tökéletes beolvadáshoz - abban, hogy kidolgozzunk, és megvalósítsunk valami működőképes, a muszlimok számára elfogadható, és a demokráciához is közelebb álló és legfőképpen stabil államformát a széteső maiak helyett. Valami ilyesmire amúgy is szükség lesz, mert ha a kibocsátó országokban nem változik a helyzet, az biztosan elsöpri európát (nem semmisíti meg feltétlenül, de nem fogunk ráismerni!)

És ezt az esélyt egyedül az iszlám terroristák ismerték fel!

És megkezdték az ellenlépéseket, az alvó ügynökeiket aktiválták, (akik jellemzően már régen Európában élnek -nem is tudom tudsz olyan terrorcselekményről, amit kizárólag legkorábban Európába érkezők követtek el?-

És Európa -élén sajnos a mi min elnökünkkel- gyönyörűen dalolva az ISIS kottájából, az iszlám terror hasznos idótáiként vonulbele a menekültek elleni gyűlöletbe!
pitcairn2 2016. 07. 27. 20:59
Előzmény: #4085  Phylaxa

+ @OSZO

foglalkozzatok inkább azzal, hogy miért jönnek ide ezek a derék emberek

némi segédlet a kiváltó okokhoz:)

link

Phylaxa 2016. 07. 27. 20:39
Előzmény: #4084  Oszo
Írd már le légyszíves a muszlim tömegekről a véleményedet. Ami van. Nem baj, ha nem találkoztál még eggyel sem. Mit gondolsz róluk? Szerintem előrébb jutunk.

Hogyan élnek otthon és hogyan fognak itt élni, vagy bárhol ahol nem ők éltek eddig? Van erről elképzelésed?
Oszo 2016. 07. 27. 20:33
Előzmény: #4080  Törölt felhasználó
Ettől tartottam hogy egyre szerteágazóbbak leszünk, mert egymás érveit, példáit és tényként kezelt adatainkat is vitatjuk, aminek során újabb érveket, példákat stb. vonunk be...

Ezért csak néhány észrevétel:

A kormányra írtam, hogy elfogadja a pénzüket, és jó részét mindjárt el is lopja, miközben azt az ország valódi fejlesztésére kellene fordítani. (De igen, az jár az országnak!)

közös döntés: Ha nincs közös döntés, akkor minek a népszavazás? Ha közös döntés születik, akkor meg mit ér a népszavazás? (azon kívül, hogy hivatkozási alapot adjon a kormánynak, hogy elzárkózzon a közös megoldás bizonyos formáitól) (Van persze belpolitikai célja is, de az egy másik mese...)

Részt vállalás terhekből... lehet, hogy neked lózung, de ha én megkérem a barátomat, hogy segítsen mittudom én behordani a szenet, akkor ő segíteni fog, pedig nem lesz belőle közvetlen haszna! (Ráadásul akkor is megtenné ezt, ha kiderülne, hogy a szénszállítók is behordták volna, de én lemondtam, mert mondjuk azt hittem, hogy 200 mázsa szén két vödör. -bár erősen szidna közben, az igaz!)
A magyar kormányon nem látszik, hogy segíteni szeretne!

"pohár víz adása a határon: nekik nem volt kötelező ide jönni, hiszen ők nem menekültek, nem volt veszélyben az életük már Törökben sem! tehát kötelező nekik vizet adnunk? nem! adjanak be kérelmet és hatóság elbírálja, de ez nem kívánságműsor! Európa nem egy ingyenhotel ingyenkajával bárkinek, akinek csk úgy kedve szottyant idejönni! "
Ez látod, ez maga a gonoszság!

" ilyen érvrendszer nincs!"
Csak ilyen van! Minden érved, példád eredője az: Ide ne jöjjön egy se!
Phylaxa 2016. 07. 27. 20:15
Előzmény: #4082  Oszo
"Mi van, ha a szomszédos ország nem végzi el a feladatát? Mi van, ha a menekült nem elégszik meg a kapott ellátás színvonalával? Mi van, ha egyszer csak úgy érzi, hogy másik országban jobb ellátásban részesülhet? Mi van, ha bűnözők elhitetik vele, hogy jobb körülmények közé juttatják?
Így járt, dögöljön meg? "

A szomszédos országokban kérheti azokat az országokat, amelyekben élni szeretne, hogy fogadják be. Ez így ment az elmúlt évszázadban máig. Egyébként a törvények is ezt biztosítják. De leírtam már, beszélgess 56-sokkal. Egy kis részük maradt Ausztriában, a nagyobb részüket elvitte az az ország amelyikbe kérték a távozást.

"És miért van, hogy sokkal befogadóbbak a menekültekkel?
Szerinted milyen módon lehet megtudni egy nép véleményét? Te honnan tudod? "

Nem értem az első kérdést. A másodikra: úgy, hogy beszélgetsz velük. Én beszélgetek velük. :)

A kérdésem nem rólad szól. Az, hogy nem érdekel az, hogy a muszlim migránsokat nem érdekli az adott ország kultúrája, vallása és törvényei azt elhiszem neked. Ez ugyanis a nagy problémája a befogadó népeknek. :)
Oszo 2016. 07. 27. 19:55
Előzmény: #4079  Phylaxa
"A szomszédos...."
Mi van, ha a szomszédos ország nem végzi el a feladatát? Mi van, ha a menekült nem elégszik meg a kapott ellátás színvonalával? Mi van, ha egyszer csak úgy érzi, hogy másik országban jobb ellátásban részesülhet? Mi van, ha bűnözők elhitetik vele, hogy jobb körülmények közé juttatják?
Így járt, dögöljön meg?

"Hogy miért nem akarják...."
És miért van, hogy sokkal befogadóbbak a menekültekkel?
Szerinted milyen módon lehet megtudni egy nép véleményét? Te honnan tudod?

A kérdésre: ad abszurdum tegyük fel, hogy: nem érdekel...
Miért lennék ettől náci?
Törölt felhasználó 2016. 07. 27. 18:32
Előzmény: #4073  Oszo
még annyit: tavaly a keletinél sem volt szó semmiféle gonoszságról! miről volt szó: a migráncsok nem kívántak bemenni azon magyar menekülttáborokba, ahol kaját italt és szállást kaptak volna, ingyen! ehelyett elözönlötték a Keletit, és csodálkoztak hogy vízum nélkül az Eu-ban nem lehet csak úgy utazgatni, mert ez nem kívánságműsor!
és: Kiskunhalason és Bicskén most is állami ellátásban részesül összesen kb. 2000 migráns akik hajlandóak itt megvárni hogy a kérelmüket végül elfogadja az állam, vagy sem! hol van itt a gonoszság??!! az más kérdés hogy ők türelmetlenek, követelőznek, egymással is verekednek.. de erről mi nem tehetünk!

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek