Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2022. 05. 14. 08:33
#31960
"A napilap elemzésében emlékeztetnek arra, hogy az Ukrajnában zajló háború nyomán az Európai Unió tagállamai már gőzerővel dolgoznak az orosz gázimporttól való függőségük csökkentése érdekében. Ennek kapcsán pedig egyre többször kerül szóba az LNG, vagyis a cseppfolyósított gáz.A BP Statistical Review of World Energy szerint 2020-ban 167,7 milliárd köbméter vezetékes gáz érkezett Európába Oroszországból. Egy átlagos tankerhajó azonban csak 174 ezer köbméter cseppfolyósított gáz szállítására képes, amely légneművé alakítása után 103 millió köbméter gázt jelent, tehát 1628 hajónyi szállítmány tudná pótolni az orosz földgázt Európában. Az Institute for Shipping Economics and Logistics (ISL) becslései szerint ahhoz, hogy Európa gázellátását biztosítani lehessen, még körülbelül 160 ilyen hajót kellene gyártani, amelynek költsége eléri a 35 milliárd dollárt. Azonban a japán és dél-koreai hajógyártó vállalatok kapacitásai már évekkel előre le vannak kötve, így a 160 új tanker csatasorba állítása nem csak anyagi kérdés lehet – áll a cikkben.Megjegyzik azt is, hogy Európában kevés a fogadóterminál; ahhoz, hogy az Egyesült Államokból, Katarból vagy netán Ausztráliából szállított LNG eljusson az európai fogyasztókhoz, nemcsak tankerekre, hanem LNG-terminálokra is szükség van. Európában jelenleg 37 ilyen terminál működik (nem számolva a Németország által tervezett három újat), amelyek néhány éve még jórészt kihasználatlanok voltak. Ez azonban megváltozott az elmúlt években; a német gazdasági minisztérium szerint az európai LNG-terminálok kihasználtsága jelenleg eléri a 70 százalékot."
.
"Az Európába importált LNG szinte mindig több üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a vezetékes gáz, ez extrém esetben akár hétszer több is lehet – áll a karlsruhei Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research ISI 2019-es tanulmányában, amelyet a német környezetvédelmi ügynökség megbízásából készítettek. A gáz cseppfolyósítása viszonylag energiaigényes folyamat. A hűtőrendszertől függően a földgáz energiájának 8-25 százaléka is elveszhet a hűtési folyamat során. Ezáltal az eljárás kevésbé hatékony, mint a vezetékes gáz közvetlen felhasználása – és nem kifejezetten klímabarát. Ugyanis a cseppfolyósításhoz szükséges áramot általában a földgáz egy részének elégetésével állítják elő, és ezért az éghajlatra káros üvegházhatású gázok szabadulnak fel – írta a napilap."
.
.
A cél szentesíti az eszközt? 
pampa 2022. 05. 13. 11:41
#31959
"Egyre több horvát étteremben nem szolgálják ki a magyarokat Orbán kijelentése miatt!" (+Fotók)BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2022 máj 12.
Vártom az EU reagálását és a horvát kormány reagálást.
Most kiderül létezik e kettős mérce az EU-ban.
pampa 2022. 05. 11. 12:46
#31958
"Izraeli katonák lelőttek egy ismert palesztin újságírót egy rajtaütés során szerda reggel a ciszjordániai Dzsenín városában - állította a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma. Izrael viszont nem zárja ki, hogy palesztin fegyveresek találták el az újságírónőt.Az 51 éves Sirin Abu Aklát fejbe lőtték, miközben az izraeli hadsereg műveletéről tudósított a városban, ahol az elmúlt napokban nagy a feszültség. A nőt azonnal kórházba szállították, ahol azonban nem tudták megmenteni az életét. A helyszínen készült felvételeken látható, hogy a tudósító sajtómellényt és sisakot viselt.Az izraeli hadsereg közlése szerint csapataik azért hatoltak be a Dzsenínben lévő palesztin menekülttáborba és a közeli Burkin városába, hogy terroristagyanús személyeket tartóztassanak le. Az izraeli városokban elkövetett terrortámadások hulláma után a katonák fokozták rajtaütéseiket Ciszjordániában, hogy igyekezzenek megfékezni az erőszakot.
A dzsenini menekülttáborban végrehajtott művelet során a gyanúsítottak hatalmas tüzet zúdítottak a katonákra és robbanószerkezeteket dobáltak. Az izraeli erők visszalőttek.Valószínűleg a palesztin fegyveresek vaktában leadott lövéseinek egyike találta el. Az incidenst alaposan kivizsgáljuk" - áll az izraeli hadsereg közleményében."De még ha a katonák lőttek is - vagy, Isten ments, sebesítettek meg - valakit, aki nem volt érintett, ez csatában történt, tűzharc közben, ahol ez a palesztin a lövöldözőkkel volt. Tehát ilyen dolog megtörténhet" - mondta Ran Kochav izraeli katonai szóvivő a hadsereg rádiójának, aki szerint az előzetes vizsgálat azt bizonyítja, hogy palesztin tűz ölte meg riportert.Egy palesztin egészségügyi tisztviselő kizárta annak lehetőségét, hogy a tudósítót tévedésből leadott palesztin lövések ölték volna meg. Jair Lapid külügyminiszter közölte, Izrael felajánlotta a palesztinoknak, hogy közösen végezzenek patológiai vizsgálatot az újságíró  halála ügyében. "Az újságírókat meg kell védeni a konfliktusövezetekben, és mindannyiunk felelőssége, hogy kiderítsük az igazságot" - mondta Lapid."Államilag támogatott terrorizmusnak" nevezte a katari külügyminisztérium az al-Dzsazíra katari hírtelevízió egyik legismertebb tudósítójának lelövését. A katari emírség ugyanakkor a Hamász palesztin terrorszervezet egyik fő támogatója."
Várom az EU nyilatkozatát ez esetről.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:39
Előzmény: #31930  pampa
#31957
Élvezetes ezeket a kapitális hülyeségeket olvasni. Az a helyzet, h a vambevetel létezése esetén számolni kell az export vammal sujtasaval, ami kb. Annyit tesz, h piackeptelen  a magyar termék. A vámbevétel egyébként leginkább a lakosság számára kellemetlen, mivel drága lesz a cucc. Ráadásul ilyen globális piacok mellett egy ilyen semmi kis gazdaság vammal történő elszigetelese versenyképtelen gazdaságot eredményez.
hellforceone 2022. 05. 05. 19:20
Előzmény: #31955  hellforceone
#31956
Ettől független kívánom neked, hogy Magyarország lépjen ki az EU-ból, de lehetőleg minél gyorsabban! Egy állandóan akadékoskodó, elégedetlenkedő, a többit visszatartó tagra sehol sincs szükség!
hellforceone 2022. 05. 05. 19:18
Előzmény: #31930  pampa
#31955
"A vám és egyéb más illeték, jutalék.
Ezt engedtük át a csatlakozás során és ezért JÁR!!!! nekünk különböző TÁMOGATÁS amit most a JOGÁLLAMISÁG megsértésére hivatkozva visszatart az EU." 
Mielőtt ilyeneket írsz jó lenne azzal is tisztában lenni, hogy milyen szerkezetű a magyar gazdaság és milyen vámeljárások is vannak egyáltalán. Mit gondolsz, az angolok miért egyeztek meg végül az EU-val, kötöttek szabadkereskedelmi megállapodást? Ezt a vám dolgot jól el tudják adni azoknak, akiknek fogalma sincs a vám fogalmáról. És ezzel még nem is lenne nagy gond, hiszen egy külön szakterulet, nem lehet mindenki szakértője, de azért a magyar gazdaságra legalább lehetne némi rálátásod, ha már próbálod itt az észt osztani...
pampa 2022. 05. 05. 13:56
Előzmény: #31952  signal2
#31954
Hogyan akadályoztuk volna meg a belépésüket?
Pontosan ezért építettük meg a kerítést.
Azóta megakadályozzuk.
A kilépésüket nem lehet gátolni, de az EU azon tagállamainak ahol ők megjelennek ILLEGÁLISAN!!!! vissza kellene küldeni mindenkit a regisztráló országba.
A görögök azóta hogyan akadályozzák meg?
Na látod, ennyit az EU jogkövető magatartásáról.....
Meg a jogállamiságáról.....
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 10:40
Előzmény: #31951  pampa
#31953
ez hülyeség, a kilépésre egy ideje nincs valós kontroll, a belépésre jogosultságot azért ellenőrzik, mert a légitársaságot terheli a visszaszállítás. Ferihegyen nincsenek határőrök a kilépésnél.
signal2
signal2 2022. 05. 05. 10:31
Előzmény: #31948  pampa
#31952
Mondom, örülök, hogy te enyyire jól ismered a görög jogazbsályokat, beleérve a menekültválság miatt hozott esetleges ideiglenes szabályokat is! Én nem ismerem.
Útelvél: "a külföldi tartózkodás alatt a személyazonosság, valamint az ott-tartózkodás jogosságának igazolására is szolgál." Ebből logikusan következik, hogy a külfödi ország dönti el, hogy kéri-e vagy sem.
Továbbra is vicces, hogy Görögországgal példálódzol, ahol 1m ember fordult meg, míg mi 400 ezer ember esetében nem tudtuk megakadályozni sem a be- sem a kilépést.
pampa 2022. 05. 05. 10:27
Előzmény: #31950  Törölt felhasználó
#31951
persze, hogy nem igaz.
Ahogyan az sem, hogy kiléphetsz egy országból útlevél vagy bármi más kilépésre jogosító irat nélkül.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 10:20
Előzmény: #31948  pampa
#31950
"Repülőtéren sem kérik az útlevelet felszállás előtt...."
Na, ez nem igaz, a szállító légitársaságnak kötelessége ellenőriznie a célország beutazási szabályainak megfelelő dokumentumok meglétét és érvényességét.
pampa 2022. 05. 05. 10:18
Előzmény: #31947  Peterbond
#31949
Az OPEC nem képes pótolni az orosz piacról kieső mennyiséget. Nem én állítom hanem ők.
Valószínűleg az EU országai 'jobb üzleti konstrukcióval" fognak előzni ezen a piacon. Így kiszorítanak mostani vevőket. Nekik pedig más beszerzés után kell nézniük, és láss csodát ott lesz a piacon rengeteg olcsó orosz olaj.
Ők lecserélik a drágát olcsóra....az EU pedig lecseréli az olcsót drágára....
.
Ennyi ésszel az EU vezetői még vízgereblyézésre sem lennének alkalmasak!
pampa 2022. 05. 05. 10:12
Előzmény: #31945  signal2
#31948
Butaság, ennyire nem ismered a szabályokat?
Oda megyek  a határra és közlöm a határőrrel, hogy én menni szeretnék de nincsen útlevelem.
Erre ő nosza csak nyugodtan.
Repülőtéren sem kérik az útlevelet felszállás előtt....
Végül is mi a csudának kell az útlevél?
Peterbond 2022. 05. 04. 16:47
Előzmény: #31937  pampa
#31947
Na azért csak megnéztem ezt az Indiai vonalat is. Szóval állítólag
" Európának nem kellő kőolajra pedig máris bejelentkezett India."
.
Tény most lecsaptak pár olcsó üzletre (majd 40 dollárral olcsóbb az orosz olaj mint a brent ) és 627.000 hordóval is behoztak áprilisban. De ez még mindig kevés ahhoz képest hogy a 4,7 milliós orosz exportnak keresünk helyett miközben egész india felhasználása 4,2 millió és ha fizikailag képes is lenne leszállítani ennyi olajat tengeren oroszország ( nem tudd ) akkor se szerezné be MINDET onnan pont azért amiért az EU se akarja és Kína se fogja. 
.
Az oroszok Valamennyi részét tudják majd pótolni az EU exportnak Indiával és Kínával de csak akkor ha sokkal olcsóbban adják az olajat. A megemelkedett szállítási költségeket, biztosítási díjakat ( és az orosz fél mostani cselekedeteit nézve ezek a biztosítási díjak sokáig magasak maradnak ) mind diszkontot kell itt tekinteni hisz ha ugyanannyiért kínálja mint Szaudarábia, Katar Irán, Azerbajdzsán stb..pl a szomszédban akkor miért szállíttatná oroszoktól jóval messzebbről költségesebben? ( ugye Pakisztáon át külön stratégiai kockázat lenne indiának A himaláján át még költségesebb tengeren meg baromi nagy kerülő Oroszország.
.
Szóval amíg 30.-40 dollár diszkont van india fog venni valamennyi olajat ahogy valószinűleg kína is. De nem a kieső 2-3 millió hordót naponta csak egy részét. A gáz meg még ennél is érdekesebb esett lesz majd.
signal2
signal2 2022. 05. 04. 16:18
Előzmény: #31931  pampa
#31946
Ember, azzal tisztában vagy, hogy az energiaárak NEM a szankció hatására szálltak el? Mégcsak nem is a háború miatt. És épp ezért nem is fognak beesni a háború végét követően sem. Ha valamelyik politikai erő azzal fog kampányolni, hogy visszaállítja a szankció előtti időket, akkor azzal fog kampányolni, hogy a decemberi árakat állítja vissza? Amik picivel a mostani fölött voltak. Tökre esélyesek lesznek...
signal2
signal2 2022. 05. 04. 16:16
Előzmény: #31929  pampa
#31945
Tényleg? Így ismered a görög jogzsbaályokat? Az útlevél normál esetben nem kiutazási, hanem BEutazásra jogosító dokumentum. POntosan milyen szbaály szerint nem engedhette volna ki a görög határőr azt az embert, akit a macedón beengedett?
De tegyük fel, hogy lenne olyan előírás, hogy nem engedheti tovább. Szerinted párezer görög határőr pontosan hogyan kellett volna kivitelezni azt, hogy 1 millió embert az országban tartson? Maygaroszágnak azt nem sikerült megajadályoznia, hogy 400.000, azaz a fenti szám 40% behatoljon az országba, majd átmasírozzon az országni, majd elhagyja az országot. De szerinted mi mindent jól csináltunk, a görögök meg rosszul. 
Mondom, csak trollkodsz. Mert szándékosan ilyen gyenge színvonalon nem lehet érvelni szerintem.
signal2
signal2 2022. 05. 04. 16:11
Előzmény: #31930  pampa
#31944
FUll agyrém, konteós gondolatmenet. EU-s források azért járnak, mert az EU-n belül relatíve csórók vagyunk, és a regionális politika ezt igyekszik orvosolni. Az öszes tagállam feladta a szuverenitását az EU-s hatáskörbe rendelt kérdésekben, a nettó befizetők is. így nyilvánvaló, hogy azért cserébe semmi sem jár, hogy önként csatlakoztunk egy gazdasági-politikai közösséghez, és vállaltuk annak közös szbaályait. Amit most nem akarunk betartani. Na ez az igazi botrány.
Peterbond 2022. 05. 04. 16:05
Előzmény: #31936  pampa
#31943
Már az 5 évvel ezelötti választás elött is ez volt a szöveg hogy na majd akkor Le pen. Várjuk csak ki a francia 2017-es választásokat. kivártuk. elbukta. várjuk csak meg a német választásokat 2017-ben. AFD akkor se tört fel 13% fölé. Na de várjuk csak ki az EU választásokat 2019-ben. No azon se a szélsőséges jobbosok hanem a zöldek törtek előre ahogy időközben más államokban is. No de majd 2021-ben a német választásokon. No az AFD 100%-ra esett visza a zöldek meg 14%-ra fel SPD 25%-ra fel. no de majd a franciák 2022-ben. Aztán Macron kényelmesen behúzta ezt is.
.
De jó van várjuk még egy "kicsit". Eddig 6-7 választás igazolta az ellenkezőjét amit vártál de még várhatunk mikor jön az 1 ami majd igazol téged.
Peterbond 2022. 05. 04. 15:57
Előzmény: #31941  Peterbond
#31942
Márminnt megtesznek mindent hogy a GÁZ árát magassan tartsák.
Peterbond 2022. 05. 04. 15:57
Előzmény: #31937  pampa
#31941
Az oroszok főképp a gázon keresnek sokat. az orosz olaj ugyanúgy 70 dollár körül van most is mint tavaly. Megtesznek mindent is hogy magassan tartsák az árat. ( ezért is zárták el a csapot most annak a két országnak akik amúgy se hosszabítanák meg a 2022-ben lejáró szerződésüket. ). És ezért is megy folyamatosan az üzengetés is eszkalációkról amint egy kicsit is visszaesik a gáz ára.
.
India eddig annyi olajat vett oroszoktól extrába amennyi 1 napi fogyasztása Európának. Hírnek szép hír hogy India olcsón veszi az orosz olajat de azt a mennyiséget amit Európa vett az Indiai piac se értékében nem tudja fizetni se szállításilag nem tudd annyit megoldani. Kína lehetne még optimális felvevő piac de ehhez sokszorosára kéne növelnie a forgalmat, és közbe túl magas lenne az orosz olaj aránya náluk márpedig ők se karnak energia függőséget egyetlen országtól. Szóval vesznek olcsón amikor lehet és valamennyit de az Európai mennyiséget biztos nem fogják kiváltani. mégha meg is épülne hozzá pár év alatt az infrastruktúra.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek