Topiknyitó: berlini 2012. 07. 28. 16:45

Mennyit ér az OTP?  

Már tavaly sem volt igaz, de idén már igencsak rosszul számol az , aki az OTP-vel kapcsolatban csak a Magyarországi fejleményekkel (makroszintű és az anyabank üzleti eredményességét latolgatva) számol.

Jövőre - ha Orbánék nem térne észre- az anyabank teljesitménye (hitelkihelyezése) továbbra is visszaesik, a leánybankoktól összejöhet az éves adózott eredmény akár kétharmada is.

Számolgatva:

Orosz leánytól akár 80 milliárd, az ukrán-bolgár párostól pedig lehetséges lehet 30 milliárd.

Ezt lassan felfogják majd az elemzők is és igy jövőre az OTP megitélésénél már nem fog egy magyarországi makroszintű kockázat (ami úgy néz ki hogy sajnos tartós lesz,)a konkurens térségi bankokhoz viszonyitva 40-50%-os diszkontot okozni.

Mert sajnos most az OTP értékelése reálisan 3500Ft, miközben lengyel-cseh társai részvényei - ugyanilyen nyereségességi mutatókkal- dupla annyit érnek.

Magyarország tragédiája, hogy:

- egy pénzügyi szakember (aki pedig a számokra esküdött fel) vitte felelőtlen, megalapozatlan kiköltekezésbe,

- utána egy tanárnak tanult (akinek hivatása szerint őszintének kellett volna lennie)ember bizonyitotta be, hogy a politikusok szavahihetősége a nullával egyenlő,

- most már esélyünk sincs, mert egy zugügyvédet kaptunk, aki -miközben saját maga is bevallja, hogy nem ért a gazdasághoz- csalhatattlanságát hirdetve tovább folytatja elődei (kivéve Bajnai-Oszkó) áldatlan ámokfutását.

Ilyen körülmények között örüljunk annak, hogy a piac látszólag ezt a 3500ft-ot megadja. De igazából a forgalomból (ami a normális egytizede) is látszik, hogy az amerikai shortosokon kivűl itt már alig van külföldi befektető-spekuláns.

Ezt az árat a beragadt magyar befektetők reményei tartják fenn.

Ha egy szebb közeljövővel áltatom magam, akkor egy IMF megállapodásban bízva reménykedem abban, hogy akik (napi 30-70 milliárdos forgalommal) elbúcsúztak az OTP-től, azok utána visszatérnek. (A tripla bóvli minősitésünk is javulhat utána.) Ez a vételi erő (a short zárásokkal erősítve) megdobhatja majd az árfolyamot akár 5000ft fölé is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2020. 05. 09. 02:37
Előzmény: #6812  gyula1971
#6820
A bankcsoport hosszútávú eredményességét meghataározó alaptrendek (várt mértékű bevétel növekedés, nem elszaladó költségekkel,) de a vártnál jóval magasabb céltartalékolás.(Ami engem is meglepett.)
Csányi védelmében azonban el kell mondani, hogy a 2 éve érvényben lévő céltartalékolási előirások (elvárások) a bankokkal szemben sajnos megkövetelik, hogy a bank kockázatelmezést végezzen (Stage 1, 2, és 3 kategóriákba a hiteleseket besorolni) és ne csak a már nem fizető hitelesekre tartalékoljon, hanem próbáljon a jövőbe tekinteni. 
Most a jövőbe tekinteni elég nehéz. 
Én nem gondolom, hogy jön a világvége és hasonló mértékű hitelbedőlések lesznek mint az volt 2008-2010 között. Már csak a moratóriumok miatt sem. Márpedig akkoriban sem céltartalékolt a bankcsoport egy negyedévben ekkorát.
Én azt hiszem, hogy ez inkább jelzés akart lenni a politika felé, hogy ne akarjanak még több extra terhet a bankra nyomni. (Meghát ha magasan céltartalékolnak, akkor a befizetendő adó is kevesebb lesz erre az évre.)
Hogy ez nem fair a részvényesekkel szemben az világos.
Hogy ennek a fényében nem értem, hogy mi a fenének költöttek el 200 milliárdot saját részvény vásárlásra eddig, azt már talán felesleges is mondanom.
Ettől függetlenül a bank bebizonyitotta, hogy szilárd lábakon áll.
Jelenleg nincsen OTP részvényem.
Most nekem túl nagyok a politikai kockázatok. Az árfolyamot inkább azok mozgatják. (Illetve azt kihasználva pár nagyspekuláns.)
Akkor szállok vissza, ha kicsit normalizálódik a helyzet.
Hogy azt mikorra várom?
Nálam okosabbak sem tudják ezt most nagy biztonsággal megmondani.
Sokan pesszimisták és úgy gondolják, hogy egy tartós recessuióba súllyedünk és 2 éven belül nincs ebből kimászás. 
Én nem gondolom hogy ez bekövetkezik. 
Ha mégis, akkor a mostani céltartalékolás jogos.
Szerintem az idei méretes GDP eséseket már jövőre visszahozzák a világ nagy gazdaságai. Igy a Bankcsoport hosszú távú fejlődését ez csak kis mértékben és ideiglenesen befolyásolja.
Hogy merre megy az árfolyam a következő hetekben, hónapokban?
Pont ezt nem tudom.
Ezért maradok partvonalon kivül. (Egyenlőre).
panczgab 2020. 05. 08. 22:35
Előzmény: #6805  egy_kezdo
#6819
"Ezt egyszerűen úgy hívják: dugd el a pénzt a politikusok elől és köpjed arcon a részvényeseidet. Erre semmi szükség nem volt, akkor sem, ha ez a céltartalék majd valamikor visszaírásra kerül a profitba, ez szomorú lépés, az első ami védhetetlen az elmúlt 30 évben, Covid-19 ide vagy oda."
Úgy legyen, de attól tartok, a politikusok azért ennyire talán mégsem hülyék. OV-nek és társainak édesmindegy, hogy céltartalékból, nyereségből vagy egyébből vesznek el. Szóval nekem elég rossz érzésem van a dologgal kapcsolatban. Az első negyedéves jelentés lényegében még a karantén előtti időre vonatkozik (még a márciusi hiteltörlesztéeket többnyire fizették, és nem volt, kb. 15 százalékos munkanélküliség, mint most). Én azt hiszem, hogy az OTP vezetése pesszimista, ezért céltartalékol ezerrel. Nem tudjuk, és ők sem tudják, hogy a moratórium lejárta után mennyi hitel dől majd be. És talán ennél is nagyobb a politikai kockázat. 2021-ben már ráfordulunk a választásra (sőt, az előrehozott választás sem teljesen kizárt, lásd Török Gábor okfejtése). A kormánynak kelleni fog a pénz, és nem fogja engedni a tömeges hitelbedőlést, főleg nem a jelzáloghitelekét. Hacsak nem V-alakú lesz a válság (amire sajnos én egyre kevesebb esélyt látok), akkor nem sok jóra számíthat az OTP sem. Nyilván nem fog csődbe menni, de komoly veszteségeket szenvedhet el a hitelezésben. De tényleg, érdemes belegondolni, mi lesz itt, ha netán őszig fél gőzzel megy a gazdaság, és még több cég zár be és állás szűnik meg, aztán jön egy újabb durva fertőzéshullám. Kb. jegyrendszer lesz, addigra senkinek nem marad egy fillére sem. Ez óriási kockázat, és már nem pusztán teoretikus lehetőség (ld. német és amerikai GDP ill. munkaerőpiaci adatok). 
Invest8 2020. 05. 08. 20:10
Előzmény: #6814  pomperj
#6818
Üdv, milyen a track recordod?
longforever 2020. 05. 08. 19:34
Előzmény: #6816  egy_kezdo
#6817
Mennyit ér az Otp?
Ma átlag kb. 9300 jó hangulatban ..
Rossz hangulatban majd beírom..
egy_kezdo 2020. 05. 08. 19:27
Előzmény: #6814  pomperj
#6816
Mit is szeretnél te valójában? Ja, hogy kötekedni és integritást rombolni, no, leszel szíves erre valaki mást találni.
-
Egyébként valóban van eltérés a 150+-10 alsó értéke a 140 és a 127,18, illetve a 284 és a 305+-10 között, olyan -5%-9% (túlbecsültük a bank egyébként becsülhetetlen egyéb bevételeit, van ilyen). Sajnos a te becslésedet nem lehet értékelni, mivel ilyen nem volt. Nem véletlenül, mivel félsz előre állást foglalni mert tartasz az orrodra koppintástól. De hidd el nem fáj korrektnek lenni és néha tévedni, a manipulálás ennél sokkal károsabb tulajdonságod.
-
Azzal pedig értelmezési problémáid vannak, hogy mi is az a működési eredmény, mivel a válság ellenére a 127M is olyan kitűnő eredmény mint a 140-150M, amit mint azt mindenki látta csak az indokolatlan céltartalékolás vitt 0 alá. 
A tartalékolási ráta ezzel 138,9%-ra emelkedett és ugye ezt majd minden negyedévben tovább lesznek kénytelenek ismételni és növelni legalább 200%-ig! Mondod te. Nyilván ez az OTP-nél és csakis nála kifejezetten indokolt, a többi banknál pedig a 60-80%-os tartalékolás bőven elég. 
He-he vicces emberke vagy és mindenki más is aki hasonlóan gondolkodik. Sok bank csődbe jutna már a 138,9%-os tartalékolástól is, az OTP pedig meg sem érzi. Egyébként a call-on elhangzott, hogy a "totálisan leálló gazdasági szektorokban" 5% vagyis kb 1,4M€ on és off balance sheet kitettségük van. 
E cégeknek a legrosszabb esetben 10%-ka juthat csődbe. Ez 140 millió € ami 49 milliárd forint, erre van 91 milliárd céltartalék Q1-ben. Elég lesz? Ááá szerinted biztos nem, mert a 49 az több mint 91 :) 
-
De inkább arra válaszolj már egyszer, hogy a mérhetetlen szakértelmed alapján az OTP vonatkozásában rajzolgatott befektetéseid (beetetéseid) akár short akár long az előző válságtól, 2008-tól számolva a teljes tőkédre kivetítve kb hány százalékot hoztak? A mi kis szerencsétlen hozzá nem értő FWD fundára alapozott irányváltásos stratégiánk csak aprócska de pozitív +2100%-ot, vagy ha jobban megfelel a hosszútáv 1995-től, az kerekítve olyan szerényke +200.000% körül van, ez nekünk bizony mégis Tündérország. A te egyedülálló és utánozhatatlan tudásod az OTP pozícióiddal ennél nyilvánvalóan többet hozott. A teljes tőkédre kivetítve pontosan mennyit is?
macskassy 2020. 05. 08. 09:51
Előzmény: #6805  egy_kezdo
#6815
Szerintem meg lesz most egy csavar, és jövő héten felküldik 11k-ig, legalábbis a technikai kép alapján ezt látom bele. Szépen betámasztották ma reggel.
Egyebekben egyetértek, ez a céltartalékolás csak eldugta a profitot. (Nem mintha ez OV-t meghatná, ha úgy dönt, hogy kell az OTP pénze is)
pomperj
pomperj 2020. 05. 08. 09:38
Előzmény: #6804  egy_kezdo
#6814
Teljesen evidens, hogy a te latasmodod es kalkulaciod a realista;
ide teszem egymas melle OTP Q1 valos szamait, es a rozsaszinu almokat zarojelben
Mukodesi eredmeny 127 (150) Mrd
Bevetel  284  (305) Mrd
Koltsegek  157 (155)
Profit -4  (50-80)
>
A 91.7Mrd kockazati koltseg tartalekolas most a hitelallomanynak (=13876Mrd) 
csekelyke 0,66% resze, szoval 1% alatt van; 
mivel a totalisan leallo gazd szektorokban van a hitelallomany kb.10% resze, 
ez egyáltalán nem tunik exxxtrem tultartalekolasnak; meg a korabbi 150Mrd tartalékkal egyutt sem;
.
OTP továbbra is igen jo bank, es ismet normalisan, okosan vag neki a kovetkezo 2-3 ev 
 jóval nehezebb idoszakanak. 
De semmi ok nincs a "MokaMisi"   mesepajtas  
"   a válság ellenére kitűnő működési eredmény látszik kirajzolódni "
Tunderorszagaba kepzelodni.
Balin2020
Balin2020 2020. 05. 08. 09:33
#6813
Nem teljesen értem a gyj.-el kapcsolatosan megfogalmazott elégedetlen kijelentéseket. Válság van, ha ez még valakinek mindig nem lenne tiszta. Nem lehet tudni a következő 4, vagy akár 5-6 n. évben milyen negatív külső hatások érik még a céget. Pl. A kormánynak is eszébe juthat még a bankszektor, ha pénzre lesz szüksége. Ugye nem is lenne akkora meglepetés? A cégvezetés első számú feladata most, hogy előrelátóan, felelősen gondolkozva megtegyen minden óvintézkedést a jövőben várható ismert és jelenleg ismeretlen negatív hatások ellensúlyozására. Minden eszközt felhasználnak erre, engem ez megnyugtat. A számok pedig pozitívak lettek. Ősszeségêben ez bennem erősíti a bizalmat a cêg iránt. Eddig sem a cég megbízhatósága miatt aggódtam, hanem a bizonytalan külső hatások miatt. Aki persze tüzijáték puffogtatást várt, az most csalódott. Szerintem teljesen rendben van, hogy azt.a cég a viharfelhők elvonulta utánra tartogatja. És venni fogom a részvényt, na nem a gyj.-re. Majd akkor, ha elkezd derengeni a fény az alagút végén. Ha ez nem a legalacsonyabb árf. lesz, és akkor mi van? Nem érdekel. Szerintem azonban még korai beszállni, mert én is felelősen gondolkozom a saját befektetéseimmel szemben.
gyula1971
gyula1971 2020. 05. 08. 09:02
#6812

berlini mit lát fundásan..? -várjuk-
Q-2 milyen irányba haladhat ezek után?
egy_kezdo 2020. 05. 08. 08:59
Előzmény: #6810  Deliver12
#6811
Nem tartozol a baráti körünkbe így a személyeskedéstől leszel szíves eltekinteni.
Az, hogy a vírustól kaptál egy történelmi lehetőséget arra, hogy beszálljál egy kiváló cégbe, még nem jogosít fel arra, hogy azokat akik évtizedek óta finanszírozzák a céget elszórakoztassad a "kiváló meglátásaiddal" (Schiller P/E, kockázatok, GDP, céltartalékolás, jaj mi lehet stb stb)
-
Nem, nincs baj a bank működésével és a kilátásokkal, ezért vagyunk befektetői és nem elemzői már évtizedek óta, nyilván nem egy vírus miatt lesz ebben változás akármilyen átmeneti problémák is lesznek a világban ebből kifolyólag.
-
Az előző bejegyzés lényege az, hogy amennyiben egy cég így akar eredményt publikálni, akkor annak módja a profit warning és akkor a piac már a jelentés előtt túl van rajta és nem pedig szivárogtatni az ügyeletes MM-nek és a haveroknak. Ez utóbbi az ami megengedhetetlen és zülleszti egy kiváló cég hírnevét. Reméljük a többség nem veszi túl rossz néven a warning hiányát és nem zúzzák be tartósan az árfolyamot, bár kizárni ezt nem lehet...
Deliver12 2020. 05. 08. 02:09
Előzmény: #6805  egy_kezdo
#6810
Inkabb az vedhetetlen egyre kevesbe, hogy te keptelen vagy latni hogy milyen dramai kovetkezmenyei is lehetnek ennek a mostani helyzetnek.
Sz.r lehet egy olyan ""elemzonek"" lenni, aki szerint amikor benne van a pakliban rekord GDP osszeomlas, oriasi munkanelkuliseg, de az OTP-nek ebben a helyzetben tul sok a 90M celtartalekolas.
En orulok ha konvervativan tartalekolnak, ez abszolut nem ultrakonzervativ, sot.
Biztos buli lett volna a reszvenyesek arcaba hazudni es alig tartalekolni, mivel a moratorium elrejti egyelore a bajokat.
Amivel te szamolsz az egy V alaku recesszioban lenne igaz.
Vannak annal sokkal negativabb forgatokonyvek is. Egy banknak szamba kell venni azokat is, meg ha nem is azt varja.
Ideje lenne felebredni a rozsaszin kodbol.
Persze remeljuk tulzas volt ez a celtartalekolas, de egy ilyen bizonytalan helyzetben igy felhaborodni rajta. Eleg tulzo
A reszvenyesi erteket pedig a celtartalekolas abszolut nem rontja, PLANE hosszu tavon.
Törölt felhasználó 2020. 05. 08. 01:33
Előzmény: #6808  pattinto
#6809
Ebben egyetértünk. 
pattinto 2020. 05. 08. 01:27
Előzmény: #6807  Törölt felhasználó
#6808
igen, értelek. Viszont én ebben azt látom, hogy érdemes középtávra venni a reszvenyt, mert az idô nekünk dolgozik. 500Mrd ha meglesz 2022-re, azaz kb 2000Ft EPS, az jelenlegi arfolyamon 5-ös P/E
Törölt felhasználó 2020. 05. 08. 01:12
Előzmény: #6806  pattinto
#6807
Igen, de ez olyan Opus tempó. Írjuk le költségként, ami a csövön kifér. Mondjuk itt legalább idővel visszaírják, ott meg nem, ez a különbség. 
pattinto 2020. 05. 08. 01:08
Előzmény: #6805  egy_kezdo
#6806
Az megnyugtato, hogy az alaptevekenyseg lathatoan 127mrd Ft eredmenyt termelt Q1-ben. 20% novekedes 2019 Q1-hez kepest.
 Az egy Covid mentes evben akár 500mrd is lehet (éves szinten), 
Ha nem holnapra akarsz penzt keresni a reszvenyen, lathatoan van benne fantázia közép távon.
A céltartalékot is fel kell majd oldani (vissza kell forgatni eredménybe) elôbb vagy utóbb + a különadót is le lehet írni.
egy_kezdo 2020. 05. 08. 00:51
Előzmény: #6804  egy_kezdo
#6805

Ez nem konzervatív, hanem depresszív céltartalékolás miközben bevallják, hogy valójában a -91,6 milliárd céltartalékolás mindössze 10%-ára lenne szükség, de mivel hasraütésszerűen átsoroltak stage2-be IFRS 9 alapján egy zsáknyi hitelt, akkor nem -9M hanem -91M a céltartalék! Meg még -20M a moratórium miatt. Ezt egyszerűen úgy hívják: dugd el a pénzt a politikusok elől és köpjed arcon a részvényeseidet. Erre semmi szükség nem volt, akkor sem, ha ez a céltartalék majd valamikor visszaírásra kerül a profitba, ez szomorú lépés, az első ami védhetetlen az elmúlt 30 évben, Covid-19 ide vagy oda. És még nyavalyognak is, hogy visszavonják az éves előrejelzést meg lebetegedhetnek meg hírnév meg perek meg ez meg az, egyszerűen szégyen. És, hogy ez mind felesleges az majd valahol Q3-Q4-ben derül ki.
-
Ami még szomorúbb, hogy ez mind nagyrészt kiszivárgott az elemzők és az ügyeletes megbízott MM felé. OTP kezd lezülleni az átlag Mo-i cégecskék közé. No, nem biztos, hogy erre szakadni fog, de hogy nem erre tölti be a 11000-nél a rést az biztos, katasztrófa amit ebben a jelentésben indokolatlanul megengedtek maguknak...
egy_kezdo 2020. 05. 07. 12:22
#6804
Vitatni kell a hivatalos konszenzus Q1-es várakozásait.
Először is a válság ellenére kitűnő működési eredmény látszik kirajzolódni kb 150M + -10M, mivel Q1-ben a járvány március végére lendült be annak hatása a bevételeknél elhanyagolható kellene legyen. A bevétel 305M +-?, költségek 155M +-?Ebből le kell vonni a céltartalékolást -30M(amiben vagy benne lesz már a moratórium miatti kamatos kamat kiesésének kb -15-20 milliárdja vagy nem). Aztán lejön a kb 13-14M adó. Végül pedig a két bankadó összesen olyan 30-32M értékben. Így arra jut a matematika, hogy a számviteli profit 50M és 80M között bárhová tehető, mivel azt sem lehet tudni, hogy a -12M goodwillt a Q1-ben írják-e le (ez most egyébként nem lenne ésszerű).
-
A konszenzusban valakiknek nagyon elgurult a cariprazine (vagy szivárgott volna nekik valami információ? ) mivel -50-80M céltartalékolást vizionálnak. Miért is?
Ugyanis lényeges megjegyezni, hogy a nem teljesítő hitelek 128%-os fedezettsége további -155M nem teljesítő hitelre adna lehetőséget éves szinten minden további céltartalékolás nélkül és ekkor év végére a fedezettség pont 100%-on lenne. Ha pedig a többi bank szintjére engednék a céltartalékolást olyan 70%-ra, akkor az 541 milliárd már meglévő nem teljesítő hitelen felül további 500 milliárd új, nem teljesítő férne bele. Szóval bődületes mozgástere van a banknak míg a versenytársak egy része fuldokolni fog a válságban. De ezek ellenére biztos lesz itt is céltartalékolás már Q1-ben is (számításunk egy optimista -30 milliárddal kalkulál), ha másért nem, akkor azért, nehogy további adókat kapjanak a nyakukba a túl jó eredmény miatt. Ugyan Q2-ben várható a bevételekben csökkenés az áprilisi lezárások miatt, de Q3-tól ez várhatóan megfordul.
-
Természetesen mindezt el lehet rontani szándékosan is egy indokolatlanul nagy (-50-80 milliárdos) Q1-es céltartalékolással és a fedezettségi szint 125%-on tartásával, amire nyilván semmi szükség és a moratóriumok alatt ez még csak nem is támasztható alá valós hitelbedőlésekkel sem. E fedezettségi szint pont most kellene elkezdjen csökkenni, erre szolgálna a céltartalék békebeli felhalmozása. De ott az a Mo-i politikai elit, akiknek meg kell mutatni, hogy: "jaj az OTP is érintett", holott számvitelileg és risk management szempontjából valójában nem az...Az is lehet, hogy az igazgatók és a bank még nagyban vásárolni szeretnének, ez esetben a menedzsmentnek úgy jó az árfolyam ahol van, sőt BV alatt lenne nekik a legjobb. Ez esetben a túlzott és szükségtelen céltartalékolás okán a saját tőke és a BVPS lényegi növelésének elmaradása miatt a menedzsment szabad kezet adna az MM-nek, hogy akár 7800 alá is beverje az árfolyamot. 
-
Amennyiben a menedzsment tiszteletben tartja a részvényesek érdekeit továbbá ignorálná a politikai PC szempontokat, vagyis bevállalja a 2020-ra lazán teljesíthető 14-15% ROE előrejelzést, akkor ennek a bohóckodásnak 8-9 ezer körül vége lesz, mert Móka Miki is tudja, hogy így az év végére kialakuló 10.000 -es körüli BVPS-hez (1 részvényre jutó saját tőke) ismét 14-15 ezres árfolyam tartozna, és jövőre pedig indulás a 20.000 felé. 
Értelemszerűen ennek előfeltétele, hogy ne legyen a további vírushullámok esetén karanténos gazdasági leállás, hanem ezt gyógyszeres és vérplazmás kezelés váltsa fel a vakcina megjelenéséig. És még egy szükséges feltétel: a Mo-i politikusok "szabadságharcai" ne verjék ki újra és újra a biztosítékot az EU-nál, illetve az algók nemzetközi tulajdonosainál sem...
-
S végül: Tisztelt Elnök Úr! A mellett, hogy az eddigi eredményekért örökös köszönettel tartozunk, szeretnénk hinni abban, hogy a jelenlegi válsághelyzetben is sikerül első helyen a részvényesek érdekeit képviselni szemben a PC által hangoztatott "a jelen helyzetben nem illik nagy profitot kimutatni" elvével, illetve, hogy nem szivárgott ki a trader pápa Market Maker és egyes elemzők felé a szükségtelenül nagy és indokolatlan céltartalékolás mértéke (-50-70 milliárd). Legyen e kérdéskörben a meglepetés valódi alapokon nyugvó és pozitív, Ön és minden szakmai befektető is tudja, hogy az OTP-nek ekkora céltartalékra most nincs semmi szüksége (még az Intesa SP-nek sem volt, pedig Olaszországban van gondjuk éppen elég), lesz majd bevételkiesés a Q2-ben bőven, amely lecsökkenti az éves profitot a tavalyi alá, nem szükséges erre még pluszban rájátszani az eltúlzott (túl konzervatív) céltartalékolással...
Jó egészséget, tisztelettel:
Törölt felhasználó 2020. 05. 04. 19:30
Előzmény: #6802  gyula1971
#6803
gyula1971
gyula1971 2020. 05. 04. 18:48
#6802

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/OTP_analyst_consensus_2020_04.pdf?&utm_medium=email&utm_source=otletgyar_maxi&utm_campaign=200504-94862
Az idei eredményvárakozás 333 milliárd forintra (2018-as szint) olvadt és a 2019-es eredmény újbóli elérésére egészen 2022-ig várni kell.
Balin2020
Balin2020 2020. 04. 27. 07:54
Előzmény: #6798  Törölt felhasználó
#6801
Igen, jómagam januárban szálltam ki a tőzsdéről, lehet mondani hogy korán. Volt egy rossz érzésem a hírekkel kapcsolatban. Ez a magán oldal, mindenki saját maga dönt a kockázatvállalásról. A cikk az első komolyabb esés után történt, és annak jelentőségét bagatelizálta el, egy amúgy is, már a mostani válságtól  sokak függetlenül, egy megelőző jelentős emelkedés korrekcióját várva. Azt elismerem, hogy ez a korrekció várás nem az általános hangulatot jellemezte. Na de semmibe venni, miután jön egy nem elhanyagolható szakadás? Ez csak egy vélemény, és nem minősítésnek számom. Inkább tanács a jövőre nézve, ha elfogadod. Én elfogadom, ha te másképp gondolod, mert mindig több stratégia mozog a tőzsdén. És abban sem hiszek, hogy van olyan, ami mindig bejön, vagy a többi felett áll. Én másképp döntöttem korábban, nem akarom túl misztifikálni sem, utólag inkább szerencsének tűnik, és én is így gondolom. Persze volt februárban azért, hogy szívtam a fogam, lehet elkapkodtam a kiszállást. Végül nem bántam meg.

Topik gazda

berlini
berlini
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek