Állítólag ezt pletykálják: 1. Igenis hozzányúlnak a választási rendszerhez 2. Csökkentenék a budapesti választókerületek számát 3. Kormánypárti mandátumokat remélnek a határon túli választókerületekből 4. A kis pártokat életben tartanák a 3 százalékos küszöbbel 5. Visszahozzák az automatikus újraszámolást ______ vegyük sorra _____________ 1. Kétharmaduk van, megtehetik. Az orbáni kétharmad abban különbözik gyökeresen a szépemlékű mszp-szdsz koala kétharmadától, hogy az a kétharmad is kedvvel formálta a saját (vélt) előnyére a választási rendszert. 2. Ez a fidesznek lenne előnyös, mert a fővárost elvesztette. 3. Ez is megalapozott remény, de a módosítások nem mindig jönnek be. Az ogy-választásokkal egyidőben tartott népszavazástól, azt várták, hogy átlépik az 50%-os érvényességi küszöböt, ám volt 20% megátalkodott, akik szándékosan érvénytelen szavaztot adtunk le az lmbtq-népszavazáson. Ez akkora blamázs a hatalomnak, hogy azóta sem beszél róla. 4. Ez a kétfarkúakan és a momentumnak jelentene valami, de nem sokat. A jobbik is 1% alá küzdötte le magát. 5. Ezzel nincs baj. Nem a számolásnál csalnak. Pontosan szokták számolni a göbbelsi propagandával megdolgozott alattvalók szavazatait. +1 Eddig a fidesz nyugodtan matathatta a választási törvényt, mert az óellenzék alkalmatlan és tehetségtelen volt. Most már nincs óellenzék és amit a pletykák beigazolódása után MP mondani fog a facebookon és a neten, az egyszerű lesz és milliók fogják érteni és beszélni róla a kis környezetükben.
"Most látszik csak igazán, hogy az elmúlt tizenévben ki küzdött azért, hogy az orbán-maffia tagjai sitten végezzék" Ki? Magyar Péter a felügyelőbizottságokban, vagy kire gondolsz? :) Mégsem Hadházyért lelkesedik a tisztelt nép.
Most látszik csak igazán, hogy az elmúlt tizenévben ki küzdött azért, hogy az orbán-maffia tagjai sitten végezzék, és ki küzdött csak azért, hogy többet nyúlhasson le az adófizetők pénzéből. Titeket kiráz a hideg, látva, hogy mi történik.
Orbán nem igazán jó vitázó (már). Lehet, hogy fiatal korában az volt, de a sok év alatt megszokta, hogy mindig neki van "igaza", 14 év óta ott van a kétharmad mögötte a parlamentben és tapsol neki, bekiabál az ellenzék hozzászóláskor és egyébként is gyorsan lezárható a vita.
Az ügynöklista takargató Orbán nem mer kiállni vitázni senkivel, mióta 2006-ban Gyurcsány lealázta. Itt se fog kiállni, mert a propaganda duma ehhez kevés lenne.
Magyar és Orbán rövidesen farkasszemet nézhet egymással az EP-ben https://www.szabadeuropa.hu/a/magyar-es-orban-rovidesen-farkasszemet-nezhet-egymassal-az-ep-ben/33098596.html Előreláthatóan szeptember 18-án délelőtt Strasbourgban kerül sor a magyar miniszterelnök és a legerősebb hazai ellenzéki párt vezetője közötti első szóbeli összecsapásra ... _______ nem biztos, hogy Orbán ott lesz ___________ Nem biztos, hogy Orbán ott lesz, de eddig is voltak legerősebbnek tűnő kihívói, ám nem emlékszem arra, hogy különösebb reményeket fűztünk volna ahhoz, hogy mondjuk Dobrev Klára és Orbán összecsap az ep-ben.
Őrsi Gergely szerint csak idő kérdése volt egy Magyar Péteréhez hasonló politikai erő felemelkedése https://telex.hu/belfold/2024/08/28/orsi-gergely-mszp-kilepes-ii-kerulet-polgarmester Őrsi szerint a június 9-i választási eredmény azt mutatja, hogy a választóknak elegük van „az örökös egymásra mutogatásból, a folytonos huzakodásból a listahelyekért és a jelöltségért, sőt most már magukból a pártokból is”. ... „Egyszerűen elunták, hogy a pártok saját magukkal vannak elfoglalva, az általuk képviselt közösség gondjai helyett. Egy ilyen helyzetben csak idő kérdése volt egy új, mindent elsöprő politikai erő felemelkedése. Ez történik most. Nem kellene, hogy ez bárkit meglepjen.”
"Ettől te még nyugodtan szavazhatsz a fideszre vagy a dk-ra, nem kell feltétlenül a tiszára." Miért, te a Fideszre vagy a DK-ra szavaztál 2022-ben? Nem kell ez az olcsó csúsztatás. :P Hát, nekem MP egyáltalán nem szimpatikus, arról meg nem tudom semmit, hogy mit akarnak. De eddig úgy gondoltam, hogy azért a Tiszára szavazok, mert a kormányváltás fontosabb. De ha annyira akarod, elgondolkodom a trendy Kutyákon. :)
Kérek #nnnn sorszámot arra, ahol azt írtam, hogy a tiszára kell szavazni! Éppen az ellenkezőjét írtam #7163-ban. "Itt vannak Gyurcsány-ellenesek és Gyurcsány-hívők. Olyan ajánlatot nehéz tenni, ami az egymást kizáró értékeket és érdekeket ötvözi. Hatalomtechnikailag az a legbölcsebb, hogy megnézed, melyik halmazt véled nagyobbnak és annak a halmaznak teszel ajánlatot, a másikról pedig lemondasz." Neked jogod van felületesnek vagy funkcionális analfabétának lenned, "csak akkor ne oszd itt az észt lécci". Eddig soha nem szavaztam a tiszára. De most választók millióival együtt úgy vélem, hogy érdemes, mert nem vagyok rá finnyás és nem látok jobb ajánlatot. Ettől te még nyugodtan szavazhatsz a fideszre vagy a dk-ra, nem kell feltétlenül a tiszára.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)