Hát, jogod volt 2022-ben nem az ellenzéki összefogásra szavazni, csak akkor ne oszd itt az észt lécci, hogy miért kell majd 2026-ban legerősebb Tiszára szavazni.
Nekem fontos, hogy Gyurcsánnyal nem akarok kormányt váltani. Ezt nem rejtem véka alá és eszerint szavaztam 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is. Az első két ogy-szavazáson az lmp-re szavaztam, de azt tényleg nem nyeltem le 2022-ben, hogy az lmp összeállt a dk-val és az mszp-vel. Shortelek viszont Gyurcsányimádó, de ezt nem mondja ki, csak ordít róla. Minden joga megvan ahhoz, hogy szeresse Gyurcsányt és ahhoz is, hogy elutasítsa, ha MP sem akar Gyurcsánnyal kormányt váltani. A helyzet azért fordított, mert én bevallom, ő pedig nem. Neked is a nyílt sisakommal van bajod és nem Shortelek álcájával vagyis kamujával. kamuflázs https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/k-F287B/kamuflazs-F290C/ "Nemzetközi szó a francia camouflage (‘álcázás, elterelés’) nyomán; ez a camouflet (‘füstpamat, amit valakinek a szemébe fújnak’) származéka. Más vélemény szerint a forrás az olasz camuffare (‘álcáz’) a ca(po) (‘fej’) és muffare (‘elrejt’) elemekből, és ez vegyült utóbb a camouflet alakjával." Nem tudom, francia-e vagy olasz, de mindkét forrás az álcázásból ered.
A fidesz 2 millió szavazatpt kapott az EP választáson. A DK-sok 400e-et. Mennyit kaptak volna, ha Orbán és Gyurcsány összeölelkezve bejelentik, hogy minden szupi, soros még mindig rossz, de lmbtq mától klafa, a fidesz-dk koalíció a jövő. 2.400e-et? Annál is többet? Esetleg 2 milliót se érték volna el?
A tiszára kb. 700e olyan szavazat érkezett, akik korábban a fideszre szavaztak, vagy ha nincs a tisza, akkor el se mentek volna szavazni. Ezeket garantálta bukja a tisza, ha akár a fidesszel akár valamelyik gyurcsány párttal közösködni kezd.
A helyzet pont fordított. Neked fontos, sőt KO kritérium, hogy valaki Gyurcsánytól teljesen függetlenül váltson kormányt. Azaz ha a Tisza csak a dk-val az együttműködve tud majd, akkor te nem fogsz inkább rászavazni.
(Ránts!) Az ilyen hozzászólásaid bizonyítják, hogy neked nem a kormányváltás fontos, hanem az, hogy feltétlenül Gyurcsánnyal váltsunk kormányt, még akkor is ha ez már háromszor nem sikerült és most már végképp reménytelen. Te kivétel vagy János Katalin (Nagy Imre unokája) állítása alól, mert most is imádod a parlamenti óellenzéket. Az unokasághoz adalék, hogy MP pedig Erőss Pál és Mádl Teréz unokája.
Már mindenki az ellenzéket gyűlöli, és ez olyannyira lefoglalja őket, hogy a kormány leváltására nincs is idejük. https://www.facebook.com/groups/5012578428795354/posts/elsiklottunk-af%C3%B6l%C3%B6tt-hogy-magyar-p%C3%A9ter-milyen-id%C3%A9zettel-%C3%BCzent-orb%C3%A1n-viktor-rends/7275488212504353/ Jánosi Katalin (Barthalas Zsuzsa) __________ szálazzuk szét! _______________ 1. Már? Már mindenki az ellenzéket gyűlöli. Már? Mit tolt el az ellenzék, hogy idáig csak sokan gyűlölték, de azért mégsem mindenki. 2. Ellenzék? Az ellenzék mit jelent ebben a mondatban? Szerintem a parlamenti óellenzéket, mert a tisza 1352699 szavzója 29,6%-ot ért el, ami nem feltétlenül utal gyűlöletre. 3. kormányváltás? Amíg még nem gyűlölte mindenki az ellenzéket, hányszor sikerült kormányt váltani? Nem volt rá idő? 2010 óta, azaz tizennégy éve? 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben sem?
Elég lenne, ha csak az "egyelőre" szót írnád félkövérrel. Még több mint másfél év van a választásokig, nem félév, mint akkor, amikor "fej-fej" mellett...
Épp ezt a cikket olvasom. https://444.hu/2024/08/27/tobb-mint-10-pluszmandatumot-hoznanak-a-fidesznek-a-hataron-tuli-egyeni-korzetekAz előfizetős részben: "Ugyan Lázár János felhozta, de Tóka Gábor szerint Magyar egyelőre még
nem jelent olyan komoly problémát a Fidesznek, mint a 2021-es ellenzéki
összefogás, amelyik pár hónapig fej-fej mellett állt a kormánypárttal a
közvélemény-kutatásokban." (Ha tudnám, az utolsó tagmondatot félkövérrel írtam volna.) A többi történelem.
2018-ben és 2022-ben is ez volt a kérdés, és már leírtam az álláspontomat ezzel kapcsolatban: Szerintem senki sem tudja, max összeomlik magától vagy a nép elzavarja őket a pesti utcán.
Ha nem vetted volna észre, jelen helyzetben egy nagyon fontos dolog van: ki tudja megdönteni az Orbán rendszert és legalább a legfontosabb dolgokban (a propagandát megszüntetni, a korrupciót visszaszorítani) egy nagy előrelépést elérni. A lényeglátás nálad is hiányzik.
Ezt a választásra való hatás miatt mondod. A választásra való hatás: - Ha nem jön a pénz, rosszabb a gazdasági helyzet, kisebb a lehetőség az osztogatásra, csökkenti Orbán nyerési esélyeit. Ha MP közbenjárására sikerül a pénzt behozni, de már a szándék jelzése is növeli MP népszerűségét az egyszerűbb gondolkodású embereknél, ami csökkenti Orbán nyerési esélyeit. Nos?
MZP egy PhD-s közgazdász, MP meg egy jogász, aki tégláról téglára építkezik Kőmíves Kelemen módjára, amiről még egy általános iskolás is tudja, hogy rossz hasonlat. Illetve én pont azért lettem MZP rajongó, mert a legelső partizános interjúban feltűnt, hogy értelmes és nem beszél mellé, és szerintem vitákban is gyorsan vág az esze (MZP vs. Dobrev; köztévés EP-s vita stb.). MP kerüli a vitahelyzeteket és a bármiféle szakmaiságot az interjúiban. De ez csak egy szempont; ahogy lejjebb is írták, MP sokkal jobb _influenszer_, ami valószínűleg többet számít.
A persze-persze kevéssé meggyőző "érv". Szerintem különbséget nem csak a hibákbeli különbségek okoznak, hanem a pozitív tulajdonságok is, például egy döntő momentum, amit írtam: MP sokkal jobban kommunikál, logikusabbak, összeszedettebbek a megnyilatkozásai, szerintem okosabb is MZP-nél. Miért gondolod, hogy "MP úrifiú stílusa" kevésbé tetszik a vidéknek. Egyelőre ő egyedül szerzett 1.3 millió szavazatot, aminek jó része vidéki kisebb-nagyobb városokból jött össze. Ez az úrifiú járta a vidéket, gyűlésein sokkal többen jöttek össze, mint akármelyik korábbi ellenzéki politikus esetén. Egyébként nekem nincs rossz véleményem MZP-ről, de MP sokkal nyerőbb, mint ő volt.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)