Egyetlen módja van, hogy a versenytársak fölébe tudjanak keveredni, ha a versenytársakat adminisztratív módszerekkel megpróbálják tönkretenni. Nem szabad élvehagyni a konkurenciát, mert még a végén kinyílik a befektetők szeme és elszökdösnek a webkincstárból.
Ez nem újdonság. Viszont azt nehogy megmagyarázd hogy a forintgyengülés nem ugyanolyan mértékben érinti a kizárólag forint eszközöket tartalmazó befektetési alapokat és csak a forintos állampapír vásárlók fognak rácseszni. Áruld már el miért zavar téged ennyire a forintos állampapír mint befektetési lehetőség? Nem mindegy neked hogy ki miben tartja a pénzét? Nem te leszel felelősségre vonva ha esetleg valaki befürdik vele. Amint már számtalanszor leírtam, biztos vagyok benne hogy aki ide írogat, diverzifikál és nem kizárólag forintos befektetés van a portfóliójában.
Ha egy forint alapú befektetési alapban devizás eszközök vannak és nincsenek visszafedezve forintra,akkor a befektetési alap árfolyama a forint leértékelődéssel ellentétesen nő. Pont mint egy forintos pl. arany certifikáté.
"A forintgyengülés is kizárólag csak a forintos állampapírokat érinti, a PMÁP-ot meg aztán pláne, a forintos befektetési alapok véletlen sem érintettek." --- A forintgyengülés esetében a PMÁP nyilván visszaad valamennyit az importárakon keresztül, de azért bőven nem arányosan.
Nekem van olyan érzésem, hogy a háttérben az MNB tegnap úgymond visszafogottan interveniált. Talán értelme se lett volna égetni a devizát. Ők látják. De ilyen infókat sose fogunk megtudni, mert érthetően nem publikus. Nemzetközi helyzetben az látszik, nem lesz hamar USA vagy EU kamatcsökkentés. Ez az utolsó 100 bp már nem elég a carry tradereknek. Ezért itt meg kell állni, és kell valami nyugtató szöveg, hogy árfolyam stabilitás, árstabilitás megőrzése, stb.
A forintgyengülés is kizárólag csak a forintos állampapírokat érinti, a PMÁP-ot meg aztán pláne, a forintos befektetési alapok véletlen sem érintettek. :D
Akkor viszont Marcika és Viktorka, újra betámadja az MNB-t. Érdekes lesz jövőre a Matolcsy utáni időszak amikor már az MNB is teljes mértékben elveszíti a függetlenségét.
Magyar Állampapír tulajok