"De igerem holnap felhivom en is az erstet naluk mi a dorges." --- Kíváncsi vagyok mit fognak mondani, mert kb. egy hónapja én is beszéltem az emberemmel ebben az ügyben.
Gondolom az erste se assa el a kertben amit az ugyfelek elpattintottak, csak lehet, h van egy also volumenkorlat. 10+ millios tetelben mar lehet odaadjak, ha kered. Ezexerint te is csak a sult galambot vartad, hogy majd kiteszik feluletre, mint a kh. De igerem holnap felhivom en is az erstet naluk mi a dorges.
'Miért volna jobb a holnapig vásárolható, mint a másodpiacon a 17%+-ot kamatozó, levezetnéd?" ---- Mert nem tudni hol van, mennyi van és mikor van. De kérlek szólj, ha neked van eladó régebbi sorozatod.
"Másodpiacon vett papírokkal kapcsolatban mit kell tudni?" --- Azt, hogy a MÁK-on kívül más forgalmazóknál elméletileg lehet venni a már lezárt sorozatokból is, gyakorlatilag meg nem igazán. Pl. Ersténél még nem láttam soha, de a K&H-nál az itt elmondottak szerint fel-fel szokott bukkanni.
Fixmáp a legjobb erre, sztem. 7-7-7 fix MÁP+ esélytelen. BMÁP-on agyalok, a 1,5% kamatprémium miatt. (bár ha mennek le a kamatok is bemegy a fixmáp 7-e alá) PMÁP 7,9%-el esélytelen, ~ 1 évig ad 1%-al többet, ha lemegy az infla 4-5%-ra, 5,5%-öt ad, ellenben fixmáp akkor is 7. PMÁP-ot ha kiveszed 1 év után, a 7,9 rögtön 6,9%, már nem érte meg a fixmáphoz képest. cserébe a fixmáp csak 3 éves. vagy 1MÁP 6,5%-al aki 2-3 évben gondolkodik, szerintem fixmáp eurós kötvény? valaki teszi abba?
1114 forintot fizettek a gázért, amelynek ára most holland TTF gáztőzsdén 120-130 . A földgázkészleten 735 milliárd forintnyi veszteség lenne, ha a gázt a mostani árak mellett használnák fel ,ezért nem adják el . https://24.hu/fn/gazdasag/2024/02/01/kormany-foldgaz-gazar-veszteseg/
Mire gondolsz? Eddig nem foglalkoztam ezzel a témával. A tőzsdén szétszop@atnak ezért gondoltam hogy veszek inkább állampapírt. Ez való nekem. A másodpiacon vett papírokkal kapcsolatban mit kell tudni? Gondolom kevesebb kamatot fizet mint eredetileg. Link is jó a témával kapcsolatban. Köszi!
A PMÁP 2033/I az utolsó, ami 17%+ -ot fog fizetni, közvetlen azt előzte meg a 2028/L, 2031/I, de van 2027/J, 2030/J, meg még egy csomó másik is. Te vmi csipkerózsika álomból ébredve kerültél ide? Másodpiacon leginkább egyéb pénzintézeti forgalmazónál fogod tudni megvenni: https://www.allampapir.hu/forgalmazohelyek/PMAP Concorde Értékpapír Zrt. ERSTE Bank Hungary Zrt. ERSTE Befektetési Zrt. Equilor Befektetési Zrt. Fundamenta Gránit Bank Zrt. HOLD Alapforgalmazó K&H Bank Zrt. MBH Bank Nyrt. MBH Befektetési Bank Zrt. OTP Bank Nyrt. Raiffeisen Bank Zrt. SPB Befektetési Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. KBC Securities
megjött a januári / éves elszámoló gázszámlám. 5320 Ft lett, azaz visszaadták amit túlszámláztak októberben, amikor 25500-as számlát küldtek (minden idők legmelegebb októberére :D ). Általában januárban is 25 ezernél kevesebb szokott lenni :D . De ezt most nem is azért írom, hanem mert kivételesen letöltöttem a díjnetről a számlát, és olyanok vannak rajta, hogy "rezsicsökkentett díj nélkül az ön fizetési kötelezettsége az elszámolt időszakban a következő lett volna: 1.334.333 Ft :DDDD Így az elszámolt időszakban az Ön megtakarítása: 1.193.081 Ft. :)) . azért felröhögtem. :D amúgy 1283 m3 volt a teljes éves fogyasztásom, szóval, ha ezt arra értik, akkor 1040 Ft-ért vették, na. most meg kb. 150 Ft a piaci ára, de hát azt ki nézi? :D . csak gondolom, megírom. Ezek után nem tudom, mit kavarnak a januári inflációs súlyozgatással... :D
Magyar Állampapír tulajok