Úgy legyen, mert ez így perpill elég hurka. Én is csak azért veszem, mert félek, hogy ezt is kivezetik szarabb kamatfordulóval, mint már korábban is megtörtént.
Úgy gondolom a diverzifikáció jegyében, 15-16%os papírokat kell tartani hufban, a pemáp a maga közel 10%-val pedig csodás emellé, már nagyobb súllyal. csak addig a 2,85%-ot kell kíbírni. lesz sztem egy jobb kamatú pemáp évközben ,hogy az emberek ezt látva visszaváltsák a 2,85-os 2028Y-t még forduló előtt. lásd ez a technika a 6,6%-os pmap esetében.
Még ha devizaváltást nem is vállalnak, annyiban mindenesetre könnyült mától a PEMÁP vásárlás téma, hogy már nem 2 lépcsős. (Eddig először a pénzszámládra kellett venni eurót, majd abból tudtál PEMÁP-ot venni. Mostantól közvetlenül tudsz deviza kártyáról euróból PEMÁP-ot venni)
Az államkincstáraknál vidéken csak megyeszékhelyen van készpénzes fizetési lehetőség. Ezer euroért meg nem biztos hogy megéri 200 km-t kocsikázni oda-vissza.
Durva Forint gyengülésnél az összkép siralmas is lehet, egyébként hosszú éveken keresztül a Forint papírok többet hoztak. Eben az évben is ez fog történni.
Gondolom azért nem akarják , mert nem buli , hogy az ügyfelek (költség nélkül,-mert a kincstában az nincs) oda -vissza utalgassanak,kihasználva az árfolyam változásokat.Az árfolyam nyereség amúgy adóköteles is lenne.
Úgy gondolom , le fog, a forint erősödés megengedheti a kamatcsökkentést ez a BUBOr-ra azonnal hat, ezért tartom jobbnak az infláció követőket, ott lassabb az elmozdulás.
Igaz. Sajnos átlagember örül ha forintot be tud tenni. Euro macerás, mert ahhoz devizaszámla kell, vagy Revolut, átváltási árfolyam, transzfer díja... Egyébként írtam levelet az államkincstárnak, hogy ügyfélbarátibb lenne, ha aktuális árfolyammal lehetne értékpapírszámláról PEMÁP-ba forintot euroba áttenni. Ki tudja, lehet senki sem lépte meg :) (Ha már Revolutnál működik...) Válaszoltak is, h felterjesztik a kérést.
Amúgy vettem most ojrót. Azt hogy tudom beutalni a kincstárba..? Milyen számlaszámomra kell..? Nem látok külön eurósat. Ez a 9% kamat egész jól hangzik, euróban...
Hát a kamatot mindig kifizetik, igen. Ezért kell nézni a nettó árfolyamot. De míg augusztustól novemberig csak trendszerűen lefelé ment, most azért úgy tűnik, hogy már nem. Most végre termel, ami jó. Remélem, a bubor nem esik még le úgy nyárig
Ezekhez a számokhoz a PEMÁP 10 %-os kamatát is add hozzá. Nem tudom miért számoltok úgy, hogy a forint állampapírban az euró meg a pénztárcában? Próbáld meg fordítva siralmas lesz a forint eredménye...
Az eurózóna tavalyi inflációja 9,2% volt, tehát a 2028/Y augusztusban 9,45%-kal fordul. 2023-ban nagy valószínűséggel jóval alacsonyabb lesz az inflációjuk, mint idén, csak mi vagyunk olyan ügyesek, hogy magasan tudjuk tartani.
Nyilván profitálnak ebből is. De szerintem most inkább abból, hogy az összes hosszú hozam már ilyen 7,5-8%-on van megint. Mondjuk szerintem egy kicsit sok volt az optimizmus, még lesz ezekben a hozamokban egy fel-kör... Bár ki tudja. Amit pedig mondasz az infláció csökkenéséről, az még nagyon messze van. Szerintem a magyar infláció csak lassan fog csökkenni, ezért a mostan hozam csökkenés nem hiszem, hogy tovább folytatódna...
Magyar Állampapír tulajok