Kamatokat illetően Zsiday Viktorral értek egyet aki egy áprilisi blog bejegyzésében arról írt, hogy kb. 7-8% kamatra van minimum szükség ahhoz, hogy a forint tartani tudja magát. Ez azért megoldható lenne úgy vélem.
Szerintem ha előbb visszaváltod, akkor a pár nap kamaton túl bukod a teljes kamatnak is az 1%-át. Hiszen ezt fordulónap jóváírják, költségmentesen. Előtte viszont ebből is vonják az 1%-ot. De lehet rosszul gondolom.
Bocsánat, hogy "nevetek" magamban. "Nem olyan nagy összegek". Az én "portfoliom" mindkettő alatt van. Természetesen ettől függetlenül én vagyok a FIDESZ legnagyobb HŰ hitelezője, és a rendszerfenntartó. Az én morzsámmal:)
“ Hol látsz real-time állományértéket?” A 411,12 (azóta 410,9) az az euró áfolyam, ezt valóban nem írtam le. Na ide képzelek gy csúnyább számot lejáratok utáni napokra ha megindul a pénz kifele. Az állománymennyiseget később fogjuk megtudni, de csak érdekességként lehet majd nézegetni. A fenti szám talán izgalmasabb. Persze vájtszeműek az allománymennyisegeket tóbbre értékelhetik, kinek mi.
Ismerem ezeket a megérzéseket, nem szabad félvállról venni. 2008. november 6-án reggel volt egy rossz előérzetem, ezért úgy döntöttem elsétálok a bankba, és visszaváltom az összes ingatlan befektetési jegyemet. Ez akkor a teljes pénzügyi vagyonom kb 20%-át jelentette. Másnap reggel bejelentettek 180 nap visszaváltási moratóriumot az ingatlan alapoknál, és a 180 nap elteltével -10%-on nyitottak az alapok. Azóta is mindig hallgatok a megérzéseimre.
ja igen, a lényeg lemaradt tehát "nem alaptalan a félelmed", aztán az idő eldönteni, hogy az volt-e vagy nem. 1-2-3 napot buksz..már nem ezen múlik, ez tény. Gratula a kitartásodért! Nem lettél az államcsőd áldozata (még), bár ugye a 2033I fizet ~először.
Őszintén szólva nem igazán értem ezt az Emápba átcuccolást. Forintban lehet kapni 6,5-7%-ot jelenleg is. Emáp 2,8%. A különbség 4% amivel ha felszorozzuk az euro jelenlegi árfolyamát akkor 430 Ft-os eurot kapunk. Az eldöntendő kérdés az, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy az euro tartósan 430 Ft felett ragad 2025-ben.
Tegnap küldtem egy cikket, Magyar Orvosi Kamara napi szinten kapja az észosztást, hogy kevesebb orvosi ellátást csináljanak. Elég gatyául állhat a költségvetés,ha ilyen alap dolgokra nincs pénz. Csak ezért küldtem a cikket, csak hogy érthető legyen mindenkinek "még a mínuszoló kollégának is".
“ Komolyan ennyire problémásnak érzitek a PMÁP kamatfizetés időszakot?” 2025.01.15 11:51: 411,12 Ezt a számot nézzük majd a pmaplejáratok utáni napokon, aztán kiderül a problémaérzékelés valóságtartalma.
Nem. Csak azt a pár napi kamatot bukod, amennyivel előbb váltasz. Ha péntek 15:00-ig vársz, akkor már jóváírják a hétvégit is. Január 20 pedig hétfő. Komolyan ennyire problémásnak érzitek a PMÁP kamatfizetés időszakot? Őszintén kérdezem.
ha a 2033/I PMÁP-ot 01.20 előtt visszaváltom, akkor a pár napra számolt kamaton kívül van még egyéb költség, amit bukok? Az 1%-os visszaváltási ktsg-et így is úgy is bukom. Azon gondolkodok érdemes-e megvárni a 20-át...
Ha az ÁKK olvassa, esetleg elgondolkodhatna, hogyan lehet kamatot költségmentesen vagy max deviza konverziós illetékkel EMÁP-ba tenni, mindenféle bohóckodás nélkül. Erre láthatóan van valós igény. Aki egy picit is figyel a pénzére, az a 3,95%-os kamaton max hetekre hagyja (de csak akkor hagyja egy percnél tovább, ha a tervezett felhasználás cashflow és költségek miatt úgy optimálisabb neki).
Magyar Állampapír tulajok