Ezek relatív dolgok. Ha a felső 1%-ot nézed, más eredményt kapsz, mint felső decilis (és a felső decilis is nagyon szét van nyújtva, akár két részre is bonthatnánk), 9. decilis, 3-8. decilis, 1-2. decilis.
"Kitértek arra is, hogy a megtakarítási formákat illetően az látszik, hogy a 800 ezer forint alatti havi jövedelemmel rendelkezők jelentős része, 42 százaléka még mindig lekötés nélkül, folyószámlán tartja a megtakarítását, ..." ☝️ Ezért is szegényednek. . "Ugyancsak népszerű az állampapír a 800 ezer forint felett keresők körében is: mind a meglévő, mind pedig a vágyott megtakarítások között ez az eszköz szerepel az első helyen." ☝️ Ők pedig ezért is gazdagszanak. . " A lejáró befektetések után járó kamatokat pedig a válaszadók 57 százaléka tervezi újra befektetni. A válaszok alapján az újra befektetett összeg mértéke 100 ezer forint alatt van, a megkérdezettek csupán egytizede fektet be újra ennél magasabb összeget – közölte az MBH Bank." 👆 Az 1 tizede, magyarul a felső decilisé. Megint egy szép példa, hogy a felső decilis egyre gazdagabb, a második decilis (középréteg) stagnál, míg az alsó 8 decilis (szegényréteg ) egyre jobban csúszik le anyagilag.
“ 60ig azon dolgozol fenn tudd tartani az addig elérteket” Vagy sokkal többet tettél félre egész életedben a 20%nál, és befektetésekkel illetve a kamatos kamat csodájával 50 felé eljutsz oda hogy a hozamok hoznak annyit vagy többet mint a jövedelem amiből félreraktál a tőkére. És akkor a korai visszavonuláson gondolkozol nem pedig azon hogy fogod fenntartani a látszatot a szomszednak hatvan évesen körömszakadtáig. De tudjuk, olyan magasan szárnyalsz hogy ezt a szintet nem is látod onnan.
Egy valamit tennék hozzá: Az örökségvárás nem szép dolog és arra várni 30 évesen még bunkóság és felesleges. Nekünk is volt ilyen időszak (panelból-házba ugrás ) és nem "jött be" én már 40 voltam és meg kellett nyomni a gombot. A nagyszülőktől sokan semmit sem örökölnek (én sem) és a szülöktől se mindig . Pl . egy BAZ megyei vidéki ház szart se ér. Sok szülúő nem is ad stb. Állampapírt örököljetek! :-)
ami 50éves korotokban van az marad. 55-60ig azon dolgozol fenn tudd tartani az addig elérteket. A plusz pénzek mennek a gyerekekbe a rendszer fenntartásába örülsz ha ezen felül is marad.
szerintem 2 út van. 1. 22-25ÉVES KORODIG TANULSZ KEMÉNYEN, NYELVET IS TUDSZ, elmész egy múltihoz a, 5 évre, keményen nyomod, vállalkozol ha látod, hogy kell elérni ez is öt év, ha nem jutsz sehova akkor visszalépsz és alkalmazott leszel. Folyamatosan tanulsz nem iskolában hanem a tudást a gyakorlatod szívod fel. a fizetésed 20%át félreteszed. B. alkalmazottként keményen nyomod, építed a karriered, béred 20%át félreteszed. Ittt is mindenből tanulsz. Csak nagy és piacképes cégnél érdemes dolgozni. Esetleg külföldön vagy külföldi MO.i cégnél. Mindkét esetben évente jutalmazod magad, 2hét thaiföld stb stb.. ha nem akkor befásulsz. Szekszelj amit csak bírsz mert csak az tud jó édesapa vagy anyuka lenni aki "kiélte magát" Nem a "menő" és belevaló csajok pasik a jó férjek feleségek. A menő csajok is majd a pocakos könyvelőhöz mennek feleségül (a biztonság a fontos) a pasik is a kedves asszonyos kerek idomú hölgyeket veszik el. És bizony szex közben a vadulós időkre fognak gondolni de jó szülők jó társak lesznek mert nem kockáztatják a gyerekeket a békét és szeretetet. Párszor kaptam telefont 8-10vvel korábbi leányoktól, emlékszel... amikor a pinpongasztalon (azóta odaépítették a mammutot :DD).. csak tudni akarta mi van velem de nem fog többet hívni szép családja van...stb stb.. 32-35éves korodban jöhet a család. Első generáció vagytok akik örökölnek. Elöször nagyszülőktől majd a szüleitektől. Ha elmúltál 30 és semmid nincs, semmi motivációd, mindenről gyurcsány vagy orbán tehet akkor te a lúzerek táborát növeled. Várod a szüleid által megtermelt javakat. Ha neadjistan családod is lesz akkor az asszony is rágja a füled minek az öreg boszorkánynak (ez a te édesanyád.) annyi pénz, akkora lakás..stb stb.. Szerintem ez. De bocs aki magára ismert.
Yolo az divat. Amit látok a szomszédban, mamahotel, 10-15 éves bmw, sneaker shoes, minden héten barber shop látogatás, és ez pont meg is felel 30+ évesen. Egyébként nekem mindegy, csinálja, fizesse csak az adót mindenre.
Beszélgettem fiatalokkal olvasgatom a fórumot hát van gond a fiatalokkal. 1. vagy azonnal akarnak mindent, lakást autót, nyaralásokat kacskaringós szívószálas koktéozós képeket akarnak megosztani. Alapja semmi mert nem tesznek bele semmi energiát. Nagyitól örököltek egy lakást. "okosan" befekteti az árát és már nagyon menőnek érzi magát. De minden szar mindenről a zorbán tehet. 2. viszonylag jól keres( nettó 4-600körül, azt a minimumot dolgozza amiért még nem rúgják ki, belepunnyad az életbe, virtuális térben lázadozik kicsit, nem kell a szex sem, mert olyan fárasztó. Csipsz, jó filmek, öldöklős játékok, menő telefon, az évek meg csak repülnek. Háát ez núdli. Csak a nagy dolgokból lesznek nagy dolgok. Belerax 120%ot, minden nap tanulsz és nyomod. Pénz és teljesítmény. Add össze mennyibe kerül amit el akarsz érni. lakás: 80-160millió? csetreszek: 10-30.millió? ha nyaraló is kell akkor még 20-80guriga Havonta mennyi pénz kell ? fejenként 4-500ezer mai értéken? és egyebekre évi 1-3 millió. általános iskola szöveges példa: melyik az a szám amiből ezek és ezek a fenntartása kijön?
Magyar Állampapír tulajok