Ezt én is látom, de úgy látszik működik. Csak pénzt kell nyomtatni és fenn lehet tartani ezt bár meddig.
Az infláció meg majd visszaveszi az értéket és felhajtja az árat.
Azért nem teljesen egyformán gyűrűzött be az infláció a gazdaságba, meg vannak a leg- "értékállóbb" befektetések ...ugye. A semmit nem érő cégek szárnyalnak leginkább, a soha el nem jövő jővőt árazva.
Az ff topikban többen nekem estek, mikor azt írtam a tesla 260 év alatt termeli ki a befektetésem a P/E alapján.
Ez van, a tőzsde már nem befektetés többé, hanem puszta spekuláció. Senkit nem érdekel az érték, csakis az ár.
A másik kérdés, mi lett volna, ha nem kezdenek pénzt nyomtatni. Mekkora lett volna a tisztítótűz? Lehet (polgár) háborúba torkollott volna, mint 1929 után ? Mert ugye a szegénység , a kilátástalanság oda vezet, hogy azonnal az mellé állunk, aki jólétet ígér.
Állítólag hitler is így tudott felkapaszkodni a bizalmi listán.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a nyakig eladósodott országok mikor fogják visszafizetni a kölcsönt és kinek. Tudom, a statisztikai inflációt már megfékezték, ráadásul amiatt, hogy a tőzsde és kriptók elég sok ingyenpénzt felszippantottak, még nem söprik a dollárt az utcán. virtuális pénz, virtuális giga nyereségek.
Azt sem tudom, ez a fomo még meddig fokozható, lemaradsz, ha kimaradsz címen.
Visszatekintve a bátorak jártak jól, bizony én is félős vagyok. Én is azt gondoltam, ez nem fog működni. Valamikor a németek fontot nyomtattak és terítették, ezzel akarták bedönteni Nagy Britanniát. Ha már erővel nem ment.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)