Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 11. 18. 09:45
Előzmény: #2576  Goldstein17
Ez is igaz, de ennél komplexebb szerintem.
Az egyéni sorsért felelősségvállalás, előrehaladás, megtakarítás, tanulás stb stb hiényzik.
Elég kettős viszonyban van az egyszeri az állammal, egyik oldalról az adóelkerülés (okosba számla nélkültől kezdve fel ezermilliárdos szintű mutyikig) másik oldalról a maroktartás az állam felé nyugdíjtól a béremelésekik, adócsökkentésig ársapkáig, lakáshitelig és segélyekig)
Valami furcsa feudalista-komcsi katyvasz a közfelfogás szerintem, a szerre tett vezért is imádva utálják ahogy kádárt is de akár ferencjóska apánkat szerették miközben gyűlölték 48 miatt.
Nem nagyon érdemes logikát keresni benne de agykurkászoknak aranybánya lehet.
Goldstein17 2025. 11. 18. 09:42
Előzmény: #2577  FatFIRE
Én kezdettől fogva támogattam volna egy a szektrot érintő átfogó szabályozást. Lennének evidens dolgok, például, hogy egy adott méretű lakásban hányan tartózkodhatnak, de persze ez nem csak a rövidtávra kiadott lakásokra kellene hogy vonatkozzon. A Belső-Erzsébetvárosban eladott szintén nagyméretű Airbnb-s lakásunkban például maximum 6 főt fogadtunk, két emelettel lejjeb egy lepusztult lakás pedig munkásszállóként működött, a tulajdonost nem érdekelte, hogy kb 30 ember mozog folyamatosan sörrel a kezében a folyosón, köpködve. A lakóközösség semmit nem tudott tenni ez ellen.
Spiller 2025. 11. 18. 09:37
Előzmény: #2569  szieszta
azért egy ilyen hozzászólás egy gazdasági fórumba... háát te tudod.. bérleti díj utiköltség.. fedezeti pont..áhh
FatFIRE 2025. 11. 18. 09:31
Előzmény: #2572  slash
Lehet ezen ész nélkül gúnyolódni, de vannak vendégértékeléseink (lakásonként 100-as nagyságrendben), amelyek elég egyértelmű mutatószámai a minőségnek. 😊 
Csak azt gondold végig, hogy a magyar GDP minden hetedik forintját ez a szektor adja, a költés kb. kétharmada Budapestre megy. Úgy, hogy a szállodai szobák száma megegyezik az "airbnb-s" lakások szobaszámával. Biztos, hogy jó ötlet ezt a bizniszt is kinyírni és a hozzánk hasonló embereket a tőkéjükkel és tudásukkal elüldözni?
Goldstein17
Elhiszem neked, ismerem a szektort. De ahogy látod, beborult az ég felettünk. Mindketten elsősorban külföldön tartózkodunk az ország pedig mindkettőnk ellen teljes erejével küzd... 🤷🏻‍♂️
Goldstein17 2025. 11. 18. 09:29
Előzmény: #2573  N0MAD
Magyarországon az állam és a polgárok nincsenek barátságban ez az évszázadok alatt ivódott belénk, az állam mindig az elnyomást  képviselte, ha visszatekintünk a történeklmünkre. Az adófizetés kijátszása így hagyományosan nem esik negatív megítélés alá, sokszor még büszkélkednek is vele. Ha kialakulna egyfajta bizalom, látnánk, hogy az adónk értelmes célokat szolgál, elkezdődhetne egyfajta változás, párhuzamosan egy barátságosabb viszony kialakulásával az állam és a polgárai között.
Goldstein17 2025. 11. 18. 09:15
Előzmény: #2571  FatFIRE
Ez természetesen ránk is igaz, de ezt már leírtam, nem szeretném ismételni magam. A túlhasználatról annyit, hogy a 135 nm-es lakásban maximum 5 vendéget fogadunk és kb 85%-os kihasználtsággal működünk. 
bronz 2025. 11. 18. 09:15
Előzmény: #2573  N0MAD
Pontosan.
Sok cég 430 Ft-os árfolyamra rendezkedett be, amikor 400-415 között volt, az árak nem korrigáltak lefelé attól, hogy most ideiglenesen a választás miatt lehozták 385 környékére.
N0MAD 2025. 11. 18. 09:13
Előzmény: #2562  Nandi
Szerintem meg inkább 110% van áthárítva mert a bizonytalanságok (euró árfolyam. éjféli rendeletek, különadók, meglepik) miatt biztonsági tartalékkal számolnak.
Amit az is mutat hogy a különadók ellenére a nagy cégek nyeresége nő. Vajon kik fizetik meg a pomogácsok? 
A társasági adón meg az szja-n pörögni meg ősi nerpropagandista szokás, már rég csak egy a megfizetendő adók közül. Mert ezt speciel levitték, a többi emelkedett meg születtek újak.
slash
slash 2025. 11. 18. 09:07
Előzmény: #2571  FatFIRE
Tudjuk. Ti ketten kibaszott tökéletesek vagytok. Hiába az öröklött gének, na. 
FatFIRE 2025. 11. 18. 09:00
Előzmény: #2547  Spiller
Ha valakinek igénytelen a vendégköre, vagy a klíma bekötése, akkor tessék ellene fellépni. Nálunk nincsenek ilyen vendégek, mert mi az 5 csillagos szállodai szobák minőségét nyújtjuk, de egy lakás szolgáltatásaival (azaz mosógéptől a varrókészletig minden van). Az állam és az önkormányzat engem és a vállalkozásom köpi szembe azzal, hogy semmit nem tesz a feketén működő versenytársaimmal szemben, viszont rendszeresen uszítanak ellenünk. Rendezetten működünk, a kirótt közterheket pontosan fizetjük, kimagasló minőséget nyújtunk - mit tehetnénk még?
Goldstein17 2025. 11. 18. 08:36
Előzmény: #2565  fatihszultan
Sokat utazunk Európában és mi is a lakásokat prferáljuk. Az utóbbi időben azért voltam néhány szállodában, egy jópofa kis helyen a Detective Hotelben Etretatban, Luxemburgban a Hiltonban, Balatonfüreden az Anna Hotelben és a Palota szállóban Lillafüreden, ahova néhány évente visszajárunk. Ezek a maguk nemében nem voltak rosszak, 2-3 éjszakára megfelelőek. Tavaly Ramsau környékén síeltünk, ott mindig házat veszünk ki, ezt tettük a Franciaországban Biscarosseban, St. Raphaelben és Saloban is és aztán lementünk még pár napra Abbáziába ahol szintén egy tágas lakásban szálltunk meg pár méterre a tengertől.
szieszta 2025. 11. 18. 08:28
Azt mondják, a piaci verseny alakítja az árakat. A hétvégén egy vásárban sétálgattunk, ahol sok árus volt. mintha meg lettek volna egyezve, mennyiért szabad adni portékájukat, a forralt bor, a kürtős kalács, a kemencés, mindenhol ugyan annyiba került. A nagyobbik kürtős kalács 3500 forint, az alapanyaga szerintem 350 sincs. A spirálkrumpliról nem beszélve. Még a michellin csillagos étterem is olcsóbb. :-)
bronz 2025. 11. 18. 07:52
Előzmény: #2561  Spiller
Rossz hírem van Ibiza Nudli zajec Spiller, a cégekre áthárított különadókat ugyanúgy te fizeted meg a végén, mert áthárítják.
Nem véletlenül lassan itthon drágább minden, mint a környező országokban magasabb bérek mellett.
Láttad a tegnapi videót, amiben a két kommunista (Gyurcsány és szeretett felcsúti komcsi fővezéred) ugyanazt a hazugságot mondja cirka 17 év eltéréssel az emberek arcába?
https://www.facebook.com/reel/1302274888578401/
szieszta 2025. 11. 18. 07:21
Előzmény: #2565  fatihszultan

Sajnos ez így van, igaz, egyik hotelben sem az elnöki lakosztályt vettük ki, de általában elég szűkös és nem mindig rendezett. Ezt az egyik tulaj meg is magyarázta, a hotel szoba alvásra van, nem dorbézolásra. Arra számtalan szolgáltatás épült a hotelben, illetve azon kívül.
Mi is még szerencsére a családdal utazunk, nekem nem is lenne rá igényem. Mostanában már  a gyerkőcök intézik, én csak mögöttük kullogok. :-)
szieszta 2025. 11. 18. 07:14
Előzmény: #2560  Spiller

Nem kell félni, orbán is úgy van, bármit megígér a választások előtt, csak nyerjék meg. Aztán megint mindent a NER visz. Csak nem rakják össze szavanként ezt a véleményt a propagandistái és szajkózza reggeltől estig a közmédia.
Van egy idős rokonom, ő is ilyen. Meg van győződve, hogy Viktorkája  a ma született bárány és nem rajta múlik a NER luxizása. Semmi köze ahhoz, hogy tiborc már lassan a leggazdagabb, jó barátja meg 1700 szorozta vagyonát, ha tényleg úgy számoljuk a vagyont, hogy a fidesz első évében már közel 1 milliárdos árbevétele volt.
Ez mind a tehetségük miatt. Nem is tudom, mekkora annak a valószínűsége, hogy a leggazdagabbak szinte kivétel nélkül valamilyen szálon kötődnek orbánhoz, a legtehetségesebbek. Még csányi is behódolt, csak a vagyona gyarapodhasson. Biztos ez is orbán kisugárzásán múlik, a körülötte lévők megokosodnak.
Én azt mondom, orbán minden hájjal megkent politikus, aki a sok tapasztalatával el tudja adni magát. Ismeri népét, tudja mit akarnak hallani. Aztán, hogy a színfalak mögött szétlopnak mindent, azt a követőik még akkor sem hiszik el, ha saját szemükkel látják. 
Elég napi szintem mondogatni nekik, sokkal jobban élsz és mivel mást nem tapasztaltak meg, el is hiszik. Még a menekültek is jobban tudják, hogy nem itt van  a jólét, menni kell tovább. Az ěszak koreaiak is meg vannak győződve, hogy máshol kínok közepette élnének, az éhhalál ahhoz képest sokkal jobb.
Azt mindenki látja, hogy szinte minden gazdasági mutatóban Magyarország az utolsó helyen tanyázik, amelyik statisztikába beletartozik a NER vagyona, ami ugye még a pozitív irányba tereli az adatokat, de semmi köze a NÉP jólétéhez.
fatihszultan 2025. 11. 18. 05:48
Előzmény: #2555  szieszta
Pont ugyanez volt az első gondolatom, mikor már kezdtek előjönni a tiltások. Legutóbb 2 hetet utazgattunk Skóciában, 2-3 napot töltve egy városban. Dundee-ban voltunk hotelben. Rémálom volt a szoba, pedig jó nevű hotelben szálltunk meg. A többi helyen 2-3 szobás, nappalis-konyhás, nagyszerű lakásban. Előtte dél Franciaországban csak lakásokban, appartmanokban. Mind jó, vagy kiváló volt. Dundee után eldöntöttük: csak lakás/ház, soha többet hotel. Ok, 4 fős család vagyon. Ja, még egy! Ezek a tágas, tiszta, jól felszerelt lakások olcsóbban voltak, mint a hotelek. Nincs miről beszélni. A szabályozás, politika megint szembe akar menni a piaccal, igényekkel. Nem fog menni.
Zanza2 2025. 11. 17. 23:41
Előzmény: #2560  Spiller
"Orbán nem hülye érzi a változást és tudja mi kell. Lefaragja a ner koloncokat"
Ő meg a családja a legnagyobb koloncok...
FR73 2025. 11. 17. 23:37
Fő dolgok, amik számítanak.
1. Mekkora a torta? 
2. Hogyan osszuk fel a tortát?
Mindenféle hókuszpókusz végén van eből egy egyéni szintre lebontható egyenleg.
A helyzet jelenleg:
1. A torta relatíve kicsi, és nehezen tudjuk növelni. Ez az első probléma.
2. A tortát több részletben osztjuk fel. Az első felosztás látványos, igazi PR, gyönyörű, ki lehet plakátolni.
A második és sokadik felosztás a háttérben zajlik, és jelenleg ez az, amivel az igazi bajok vannak.
Nandi 2025. 11. 17. 23:27
Előzmény: #2561  Spiller
"tény ebböl visszahullott valamennyi a lakosságra de tán nem a 100%.."
Na szóval sok kör után eljutottunk oda, hogy ugyanúgy a lakosság fizet, csak kiszervezett adóbeszedés lesz, mert egyrészt ez nem annyira látható, másrészt nem a kormányt szidják. (eddig is ez volt...)
De a végén csak a lakosság fizet. És az a nem 100% az megközelítőleg 100... de legyen 90, ha ettől sokkal jobb lesz.
Ugyanúgy fizetni kell, csak más lesz a csomagolás.
Na errőla témáról ennyi elég is. Megspórolhattál volna pár kört meg egy csomó kormányfelmagasztaló posztot.
Spiller 2025. 11. 17. 22:55
Előzmény: #2558  szieszta
azért ez nem igaz. A sok nyomoronc békesi féleség   állandóan csak a lakossági  megszoritásban látta a megoldást. Orbán volt az aki nem a lakossági megszigoritással operált hanem rányomta a nagy cégekre..tény ebböl visszahullott valamennyi a lakosságra de tán nem a 100%.. de a nagy cégek is nem tudom mire ugrálnak 500millióig volt a 9% a TAO és efelett 18% volt. Fidesz magától csökkentette. Nem is értettem. 
Lehet az is amit liliomfi mond, legyen a minimálbér br 1millió.. oszt meg lehet nézni hány emberre redukálják a cégek a melósokat és lehet 100% hatékonysággal szorgalommal dolgozni..ha nem, akkor lehet elmenni és van helyetted 10 másik. 
Nekem minden jó. 
Ha minden marad, akkor marad a kesfló ha nem akkor újratervezés. Megoldom. 
Ha liliomfi nyer akkor lesz egy eufória, sirás pezsgözés.. nagy arc..utána szép lassan megnyúlnak az arcok..odafagynak a bamba vigyorok.. ebben is van ráció. Ebben az a fájó most jönne el orbán ideje az euban a világban erre változnak a dolgok.. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek