Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ORK
ORK 2025. 11. 30. 21:16
Előzmény: #2838  offshort
Tudot mit mondok erre? Leszarom…..pont ezért sikerült. Mert felőlem lehet Gyurcsány, Magyar Péter vagy Putyin is az elnök. NEM érdekel. Nem fogom a rendszerre, nem fogom a szerencsére. Nem érdekel senki kifogása, hogy miért nem lehet, miért nem jó üzlet, miért nem éri meg hétvégén melózni és miért volt könnyű a szomszédnak. Magamnak csináltam és kihasználtam amit adott a rendszer…nekem ez az építőipar volt. Nem érdekel ki mit és mennyiért lopott  vagy ki mit vett fel. Jól tette ha felvette..Én is felvettem volna a támogatast, de hülye voltam hozzá. Mindent a saját tőkémből csináltam. Sosem fogtam a kormányra, sosem irigyeltem az ügyeskedőtől. Aki meg igen, az meg se Orbán alatt, se Gyurcsány alatt nem boldogult volna…és Magyar Péter alatt sem fog. Megmarad a neki szerencséje volt és az abban az időben könnyű volt dumánál. Nekem meg maradt a meló és a “ szerencse”
Spiller 2025. 11. 30. 21:02
Előzmény: #2828  Placi82
Koszonom de jobb neked ha nem hangoztatod :)
offshort
offshort 2025. 11. 30. 20:58
Előzmény: #2837  ORK
ov fasz támogatási politikája hozta meg az ingatlanárnövekedést! 
ez kb olyan mintha vlki 10 évig tartana egy részvényt, és kiderül h jól választott, 
mert 4x vagy 5x -ös lett az árfolyam 
elötte 1990-től 2008/2010-ig nagyon kevés emelkedést hozott az ingatlan árfolyam! 
nézd vissza nyugodtan
ezt h ov mit fog tolni , mik leszenek a szabályozásai, és ezeknek mik lesznek a hatásai, 
ezt nehéz volt elöre egy átlagpolgárnak kitalálnia! 
egyébként a m.o- infláció elindilását már jelezte a 2020-ban elinduló 
építőanyagáremelkedés, utána a fuvarozási költségek emelkedése, 
.... stb .... jött a többi! 
az állami dotálás és pénzöntés a többi szegmensben is áremelkedést eredményezett, 
aztán h a "betlire, rebetlit" huztak ov -ék? , arra senki nem számított/számíthatott!
ORK
ORK 2025. 11. 30. 20:40
Előzmény: #2835  offshort
Senki nem tudta. Akkor jó üzletnek tünt ingatlant venni és bejött. Rendpgeteg ember vásárolt lakást. Én speciel kimaradtam, mert ipari ingatlanra költöttem a pénzem. Akkor erre volt szüksége a cégemnek és elegem  volt a bérleményekből és fix helyet akartam. Ez lett belőle…szerencsém volt ez nem vitás, de rengeteg melóm van benne és sokat kockáztattam mindennel. Azt gondolom, tettem érte, hogy ez megvalósuljon és az élet vissza adta amit bele tettem.
ORK
ORK 2025. 11. 30. 20:36
Előzmény: #2834  Placi82
Igen, Abban az épületben készültek el. Az emeleten 4db, lent meg az irodaszinten a saját irodám és a másik oldalról még egy lakás. Nyílván nem ér annyit mint egy lakás a lakótelepen, de nem is eladásra készült. Egy ipartelep, de mint mondtam az enyám utca frontos. Onnan nyitottam egy kaput és bejön az irodaházba ami mint mondtam olyan ,mint egy nagy családi ház…de attól még egy ipari terület széle. Féltem, hogy erős diszkonttal tudom majd kiadni, de még így is nagyon megérte volna. Az ingatlanos mondta, hogy nem fogja a kutyát sem érdekelni  csak és kizárólag a lakás. Azokat meg nagyon szépen megcsináltam, tényleg igényesen, fiatalosan. Teljesen berendezett lakások. Azt mondta, hogy abelvárosi gangos ház udvara milyen? Lepattant szarok és horror áron kiadhatóak. Ez ipari terület, de Ők ebből igazán nem látnak semmit. Nem vagyok ingatlan mágus…szerencsém volt. De a befektetés is kockázatos volt és most is az. Ezt kompletten eladni kb. 1 év szerintem, de eszem ágában nincs, mert egy pénztermelő gép lett belőle. 
offshort
offshort 2025. 11. 30. 20:24
:)) 
mekkora ingatlanmogulok kerültek itt a felszínre! 
tehát mindenki tudta h 2013-tól 4-5x fognak a m.o.-i ingatlanárak? 
ilyen még nem volt m.o. történelmében, de ezt mindenki előre tudta! 
:)) 
Placi82 2025. 11. 30. 20:16
Előzmény: #2833  ORK
Ez már annyira meseszerű, hogy  biztos hogy  igaz!! 
De várj ez most az 55 ért megszerzett hatalmas ház, aminek Az alja  a földszint ajándék. irodad lett, az első emeletes pedig a   monoton vasbeton födémes tetős rész, ahol ki alakitottal 4 lakást és kiadtad  185*4 ért? 
Mert ez így igazi brutális  aranybanya. 

ORK
ORK 2025. 11. 30. 19:35
Előzmény: #2830  ORK
Van még tovább is. Mondtam, hogy vannak bérlakásaim. Itt volt az épület mondhatni bagóért, de nem volt mire használnom. A földszint nagyobb részét leválasztottam és ide költözött az irodám a raktáram mellé. Fent, mint mondtam az épület egy egybefüggő üres rész volt,  még belső falak sem voltak csak egy fürdő és a nagy térben oszlopok amik a tetőt tartották. Teljesen kész volt az emelet, kifestve minden fehérre. Megkérdeztem az ipari ingatlanost, hogy a raktárakat ha kiadja akkor irodának ki tudja-e adni. Azt mondta felejtsem el…irodát szar kiadni és nem is keresett, ha nem irodaház a város szívében menő helyen..ez meg kőbánya. Mondom, fasza, de akkor mit csináljak vele. Felhívtam bérlakás közvetítő céget, hogy milyen elvárások vannak manapság. Rendes volt, mondta hogy 30nm,  kicsi legyen a rezsi és legyen benne egy külön háló mert azt keresik nem azt ahol a nappaliban alszol. Mondta kiadják ha belevágok. Megteveztettem 4 db kislakást. Külső lépcső az emeletre, be a folyosóra és onnan 4 lakásajtó. Hanggátló gipszkarton falak a lakások közé stb. A régi lépcső helyét visszabetonoztam. Majd a földszinten a maradék 40nm-en csináltam mégy lakást amit az iroda másik oldala felől lehet megközelíteni. Tettem a tetőre 16KW napelemet, mer itt ugye nem lakossági rezsi sökkentett az energia, hanem rohadt drága amit a lakól nem fizetnek meg. Szaldós lett így részemről fillérekbe kerül innentől a rezsi. Minden elektromos a lakásokban, még a fűtés is Gree Amber royal fűtő klíma. Hát így lettek bérlakásaim. Innentől fogalmam nincs hogyan határozzam meg az értékét. Gondolom érdekel, hogy ki tudom-e adni, hisz nem lakótelep. Na ez az amin magam is meglepődtem. 185.000-ért mind ki van adva. Full fiatalok. 30 év alattiak és imádnak itt lakni.
Placi82 2025. 11. 30. 19:35
Ahhh, ekkora mák, nincs:). De van! . Az élet a legnagyobb mokamester.
Hat gratulalok. És 2021 ben valószínűleg, bepanikol az öreg, hogy a Covidba  hogy mindenki megpusztul. Bár benne volt kicsit a pakliba, ha rosszul alakul a mutáció.... 
kuruczr77 2025. 11. 30. 19:23
Városi logisztikára ideális hely, nem mellesleg Budapest mértani közepe Kőbányán van. ;-)
ORK
ORK 2025. 11. 30. 19:07
Előzmény: #2824  Placi82
Az a helyzet, hogy a raktár mellett volt egy irodaépüllet szeűség. Igazából egy emeletes családi házat képzelj el. A raktár és a ház között van egy 6 méters aszfaltozott út. Ez mind a 3000nm telken belült van. A tulaj a raktárat akarta eladni, ügy higy az épület előtt meghagy magának 1 métert és enyém a raktár 5 méter úttal. Ebben egyeztünk meg és ezt vettem 157-ért.De…rájött az öreg tulaj, hogy így nem fogja tudni majd eladni az épületet a raktár nélkül és ilyen keskeny sávval előtte. Az épületet 110M- re tarotta. Ez egy 2004-ben épült Ytong falazatú épület 175nm alul és ugyanekkora felette. Az emelet egy teljesen egyben rész volt. Illetve volt egy toldalék épület mellé ami további 100 akármi nm, de az egy felújított tégla épület volt. Az egész olyan 500nm. Alapjában megérte volna mert ennyiből az alapanyaga nem jön ki a háznak. Bepánikolt a tulaj (75-6 éves volt) nem akarom megvenni. Mondtam, hogy nincs rá szükségem. Megértette és elkezdtünk papírozni, kimérettem a területet földmérővel, hogy a papírok meglegyenek. Az öreg szembesült vele, hogy a keskeny út mellett fogok elmenni teherautóval akkor azt az épületet a büdös életbe nem adja el, de kellett neki a pénz. 2 nap múlva hív az ingatlanosa, hogy azonnal menjek, mert az öregnek van egy ajánlata és most bármire kapható úgy érzi. Mondtam oké, ülök kocsiba. Megérkezem és mindja az öreg, hogy  egyem már meg azt az épületet, mondom oké, de mi az ajánlat? 55M -ért oda adja, csak vegyem meg. Na hát így lett enyég 55 ért egy komplett 350nm- es 2004-es ytong icaaládi ház szerűség és a mellék épület.. Ezért nem tudok gyors árat mondani…mert így már nem csak a raktárak vannak, hanem egy komplett telephelyem.
Placi82 2025. 11. 30. 19:04
Előzmény: #2825  ORK
Várom. Érdekel. Én mindig szeretek újat  tanulni. Az ipari ingatlanokhoz annyit se értek mint szabás - varráshoz. 😀
Úgyhogy várom, a tapasztalataidat, és tanácsaid! 
Előre is köszönöm!
Placi82 2025. 11. 30. 19:01
Előzmény: #2826  Spiller
Tudod miért mondtam hogy, te vagy számomra Marcus Antonius viccesen  Pont ezért amit leirtal. Nem csak a hedonizmis, hanem a lazaság, nagyvonalusag, hanem  főleg  stílus és vilagnézeted  miatt!! 
Nem sokan bírnak téged itt a komplett  fórumon, de én igen:) . Nem sok emberrel horgasznek egyutt a komplett portfólió fórumról például,(max 5 ember) de veled igen😀. 
Spiller 2025. 11. 30. 17:51
Előzmény: #2819  ORK
Szép. Anno majdnem vettem talán 1500nmest  13,5millióért  Talán Debrecen mellett, mellett már nem is tudom.  Mondták komoly összegért megcsináltatták a tetőt.  Lementem megnézni és szakadt az eső.  Több helyen ömlött be a víz. 1milliót le akartam vonni az árából de 13,5 volt az utolsó ár. Eléggé sorsszerűnek láttam elengedtem.  Lapostetős volt gondoltam középre csinálok egy alacsony gerincet és trapézlemezzel megoldom. 
Spiller 2025. 11. 30. 17:20
Előzmény: #2809  Placi82
:)  ezek hedonisták voltak?  Egy fórumon mindenki azt hitet el másokkal amit csak akar ha ez a célja.  Verseny? Nem hiszem versenyezni kell bárkivel lehetek akár a 22. is a 22ből. Mindenki a saját sorsát futja, alakítja ráadásul nem egyformák a pályák és a súlycsoportok.  Mindenkinek más az elég. Ha más az igényed mint amit elérhetsz akkor rossz sorsod van. Ha fingod sincs hogy érhetnéd el az áhitott célt akkor az élet beír az ellenőrződbe egy 1 est vagy egy kegyelem kettest. Ha egy Olyan vágyat követsz ami nem a tiéd hanem csak utánzol valakit vagy valamit beraktak a fejedbe akkor mindenképp szomorú leszel. Akkor is ha nem éred el, akkor is ha eléred és ott nem az eufória vár hanem valami üresség, ezért hajtottam?  Nem vallod be és próbálod megélni.. f@sza ez.. és sikerként átélni de nem. Talán két példát tudnék. A Berki Krisztián   aki megbolondult mert annyira vágyott a milliárdos létre és ott a Jákobzoli akin látszik túlkereste magát és nem érzi jól magát benne.  
Ha nulláról építesz vagyont vagy valami olyasmit annak van egy sportértéke, de kényelmesebb ha kapsz egy kezdőkészletet és egy quaddal mész a lejtőd egy részén. Ha egyből a milliárdba születsz akkor az egy természetes közeg lesz számodra, adott a kultúra széles spektruma a jó iskolák a gondolkodási módok, nincsenek korlátok.  Kapsz egy értékrendet. Megőrzöd és gyarapítod a családi vagyon majd tovább adod.  (persze mindig az ideálisból indulok ki)  
Nagyon sok embert ismerek és nagyon sokat gyerekkorukból is ismertem és ismerem a mai sorsukat. Érdekes, én azt látom amilyen alaptulajdonságai vannak az embernek 3-6 évesen ezek alapvetően nem változnak. 
Nagyon fontos  az embernek a viszonya pénzzel. Azon átléphetünk, jó ha van meg biztonság. Ha kapsz a kézbe 10gurigát akkor mit érzel, szerelmet vagy látod már az új autót.. 
Jópár éve volt lehetőségem tesztelni magam, mert én is kíváncsi voltam. Volt egy ingatlan ügyletem. kb 18 gurigát kerestem rajta 2hónap alatt és sporttáskából fizették ki. Lerakták asztalra na mondom magamnak nos?  Háát semmi..az ugrott be basszus most ennyit átszámolni.. 
Ismertem vállalkozót aki keresett egy akkor komoly 4 millió Forintot  és egy új Ford Mondeót vett, lakótelepen lakott és mesélte sokáig nehezen aludt és többször megnézte megvan e. 
Van egy barátom nagyobb kártya kamaszkorától ismerem az akkori 100k-s üzleteit is ugyanúgy intézi mint most a 10-11 számjegyeseket. A pénz egyszerűen technikai eszköz. És az én megfogalmazásom a telejsítmény közös mértékegysége és akkumulátora.  
ORK
ORK 2025. 11. 30. 10:47
Előzmény: #2824  Placi82
Ez bonyolult, mert nem csak ez van ott :) este lesz pici időm és megírom neked
Placi82 2025. 11. 29. 23:15
Köszönöm szépen.Tanulsagos. 2021 ben vetted.Most mennyi lenne a "gyors" ára ,? tehát ha eladni akarnad .Mennyit ment fel ?mert ahhoz kell visszaszamolni a hozamot a 2025/2026os beker árhoz . Durván csak köböld meg...ha van infod róla. Amúgy gratula.
kuruczr77 2025. 11. 29. 21:12
Esetleg az építményt érdemes kiemelni  önálló helyrajzi számmal ellátni és ezzel elkülöníteni az osztatlan közös tulajdontól. Így értékesebb egy picit és a bank is jobban szereti, de ezt a verziót is hitelezi.
Ugyan ebben a lokációban, teljesen hasonló osztatlan közös ipari területen 2018-ban sikerült egy 3600 m2 területen 15 éves könnyűszerkezetest (600 m2 iroda két szinten +500 m2 raktár) vásárolni.
kuruczr77 2025. 11. 29. 20:01
Előzmény: #2821  FatFIRE
Maglódi út és Jászberényi út lokáció is lehet
FatFIRE 2025. 11. 29. 18:59
Jó vétel, jó lényeglátás, tömör összefoglaló. Szívből gratulálok hozzá! 👍 
Akkor ha nem tévedek, te a Gyömrői útnál vásároltál. Egy barátom cége is ott működik, a rendszerváltás után együtt kezdtünk vállalkozni, közös projektjeink is voltak. Náluk elsősorban irodák, bemutatótermek és kisebb raktárak vannak parkolókkal, 3 évtizede el sem mozdulnak onnan, számukra ideális.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek