Egy hasonló korú társasházban nálunk nem egy vadidegen szart be (bár volt olyan is), hanem a társasház jellegét (részben adó) olajfestéket az önhatalmúlag fehér diszperzittel végigkente az egyik tulajdonos. De csak ott, amerre ő járt. "Mert már ideje volt.". Nem ment át az az üzenet, hogy ez nem így működik... "ahelyett hogy megköszönnéd".
"Én kezdettől fogva támogattam volna egy a szektrot érintő átfogó szabályozást." Én is, sőt, a minősítési rendszernek is örültem, mert sokan még a minimum követelmények teljesítésére is képtelenek. De Magyarország inkább betiltáspárti, a többségnek pedig annyi esze nincs, hogy felfogja, mit jelent az országnak, hogy minden hetedik forintja a turizmusból származik. Harag van és ész nélküli vagdalkozás... 🤷🏻♂️
Írtam már neked, csak nem foglalkozol vele: "Csak azt gondold végig, hogy a magyar GDP minden hetedik forintját ez a szektor adja, a költés kb. kétharmada Budapestre megy. Úgy, hogy a szállodai szobák száma megegyezik az "airbnb-s" lakások szobaszámával. Biztos, hogy jó ötlet ezt a bizniszt is kinyírni és a hozzánk hasonló embereket a tőkéjükkel és tudásukkal elüldözni?"
Mondd melyik premisszára gondolsz, melyik téves? Arra, hogy a rövidtávú lakáskiadás semmivel sem károsabb, mint a belvárosi lakóházak szállodává alakítása? Vagy arra, hogy ezeknek a szállásoknak ugyanúgy széles a spektruma, mint a szállodáké? Vagy arra, hogy a csalók, adóelkerülők száma nem nagyobb ebben a szektorban, mint a magyar gazdaság egyéb területein? Vagy arra, hogy felületesen saját tapasztalataidból általánosítasz?
nem ezt ugatom. Nem hiszem a lakó brunyálna oda hanem egy a csőcselékből. Akiket valamelyik kufár kolléga vitt oda. Régi római mondás hiába van egy hordó jó borod ha öntesz bele egy pohár szennyvizet az egész az lesz.
annyit történt összeraktak neked egy történetet egy legendát..sok pici féligazsággal és már is magadévá tetted és szajkózod. Így készülnek ettől működnek. Pontosan tudják hányszor kell elmondani neked hogy kell megjeleníteni.. ők nem is mondják el a következtetést azt már te vonod le..ezért gondolod azt ez a te véleményed. Ha nem látod mi történik az eu vezetésben és milyen módszerekkel próbálják a magyar politikát befolyásolni akkor már nem is fogod. Régen a háttérben szépen lassan tárgyalgattak.. teázgattak..kérdezték is meg nem is mondták is meg nem is.. ez volt a diplomácia.. most sokkal direktebb.. eredmény kell de azonnal. ..semmi finomkodás.. ja ma jött hozzánk a brunei szultán. Szóval kötve a topik alaptémájához sokaknak fel kell kötni a gatyát a FIRE ábrándokhoz...vagy elszáll örökre mint lepkefing vagy 10évvel eltolódik... tanulságos idők. szép, érdekes, félelmetesen izgalmas.
Nekem ne mesélj az Airbnbből mert ebben élek. A munkahelyem ebben az övezetben van én kerülgetem a sok birka turistát minden nap. Az utcákat csak ott mossák ahol ők mennek máshol áll a szar. Nem lehet a boltba kimenni mert egy kifli 10 euró miattuk. Át kell mennem a Rákóczi út túloldalára meg a nyóckerbe kajáért. Péntek reggel megjönnek a gépek délben már a turista hordák járkálnak fel-le,. olcsó kaja,. pia és punci. Ezért vannak itt. Nyugati aljanép. barom angolok, sárgák, fekák, arabok , ukik,. rengeteg latinó ezek se tudom mit keresnek itt. erről ennyit. Én péntek 1 órakor menekülök innen a házamba vagy a nyaralómba a büdös faszba. csók
amúgy tök egyszerű.. lehet mindent jól közepesen és rosszul csinálni. Van aki élvezi azt amit csinál, magának is csinálja. Vannak kufárok akik mindent lesz@rnak és nyomják a témát amíg lehet. ezek csesznek össze mindent. .Kezdve a balatoni sütögetőktől.. jó házi cuccot csinálok a hurka kolbász ügyben vagy jó lángost cserélem az olajat..és jön a szomszédba egy másik aki pálmaolaj, és a zugvágóhidak áruját nyomja..... Airbnb szerint csak 60% fizet adót MO.-on Ráadásul azt látom ráreppent az alvilág is erre a témára.. 2 házban is láttam az "átépítőket" bevétel is van bármi áron bármilyen módszerrel.. és még az egyéb pénz is mosódik. Kár ezt habosítani a fókuszt is elviszi.
lássuk be az airbnb lakások zöme az angol prolik legénybúcsúk népét szolgálja ki. Budapest Prága.. bedobják a gyeplőt. Nem véletlenül lázadoznak a 7keres zsidók. Régen AZ ÉN IDŐMBEN..:) voltak a hátizsákos túristák az inter rail igazolvány és járták európát. Most a kabinbőröndöt huzigálják de a többség nem a kultúrát szippantja be. A romkocsmák is ezekre alapulnak. Mondtam mindig van egy ok okozat. Mi volt a bukott gyurcsóti kormány utolsó lehelete? A kocsmáknak és sörözőknek nem kell a lakóktól engedély sem az önkormányzatoktól csak bejelentési kötelezettség van. A 7kerben ez volt a kádárfiókák üzleti modellje..nyugati prolik..legénybúcsúk.. romkocsmák és a rá települt airbnb. 60nm-en 3 lakóhelyes szállás. Te benne vagy gondolom látod. Ha szolgáltatsz mindig van egy célpont, egy réteg akire lősz, Igen az árakkal tudod szelektálni a csőcseléket. Vannak tanulmányok amik azt mondják majd jön a csőcselék aztán amikor majd neadjisten már módos nyugati állampolgár lesz akkor majd gazdagon visszajön. lóf...t Fiatalon kitombolja magát..lejárja a kötelező országokat bulizik ahol olcsó aztán már beszorul a saját krétakörébe. Azért az is igaz amiről beszélek, mindig az ideálishoz kell mérni. Az airbnb alapból nem a cimmer frei hanem a közösségi megosztás elve lenne..ha nem használok valamit akkor megosztom a közösséggel.. de nem ez van hanem rárepültek a kufárok.
Én ott felújítattam a liftet, személyesen válogattam ki, hogy mi illik legjobban a házhoz (szép 1924-es szecessziós épület), rendbehozattam a bejáratot, hosszas harc után elvitettem a kukákat a bejárattól, a helyére egy nagy pálmát tettem. Mi fogadott ezután a házban? Bevizeltek a gyönyörűen felújított liftbe.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)