Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 10. 02. 12:18
Előzmény: #126260  drexler76
Meg is van a 120 premarketben. Ez gyors volt 😎
kozi723
kozi723 2025. 10. 02. 12:15
Előzmény: #127293  NUKE
Ügyesek vagytok hogy nem adtátok. Egyelőre nagyon nem volt jó ötlet kitáraznom 180-on. :( 
todi 2025. 10. 02. 11:57
Az amerikai gazdaságpolitikai bizonytalanság visszafogja a hitelezést az eurózónában
Egy új elemzés rámutat, hogy az amerikai gazdaságpolitikával kapcsolatos bizonytalanságok hogyan befolyásolják közvetlenül az európai vállalati finanszírozást. Ez nemcsak a hitelek és beruházások csökkenéséhez vezet, hanem jelentősen gyengíti az Európai Központi Bank monetáris politikájának hatékonyságát is
Az amerikai gazdaságpolitikával kapcsolatos fokozott bizonytalanság észrevehető negatív következményekkel jár az euroövezetbeli vállalati hitelezésre nézve. Az Európai Központi Bank (EKB) közgazdászainak nemrégiben készült tanulmánya szerint az érzékelt bizonytalanság jelentős növekedése az Egyesült Államokban az euroövezetbeli hitelnövekedés visszaeséséhez vezet, amely körülbelül két év után éri el a csúcspontját, körülbelül 0,5 százalékponttal . Ez a hatás még hangsúlyosabb a pénzügyi piacok magas volatilitásának időszakaiban, és további 0,3 százalékponttal súlyosbíthatja a visszaesést.Politika és piacok közötti eltérésAz elemzés a Gazdaságpolitikai Bizonytalansági Indexen (EPU) alapul, amely a szakpolitikával kapcsolatos kulcsszavak gyakoriságát méri a vezető újságokban. Az elmúlt években olyan események, mint a Brexit, a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború, rekordmagasságokba emelték ezt az indexet. Jelenleg a geopolitikai kockázatok és az Egyesült Államok kereskedelempolitikájával kapcsolatos bizonytalanságok tartósan magas szintű bizonytalansághoz járulnak hozzá .Figyelemre méltó jellemző a növekvő szétválás: míg a politikai bizonytalanság továbbra is magas, a pénzügyi piacok volatilitása viszonylag alacsony szinten marad . Ez arra késztette az elemzőket, hogy megkérdőjelezzék, hogy a politikai bizonytalanság önmagában, akár a kísérő piaci turbulenciák nélkül is, milyen mértékben terhelheti a reálgazdaságot. A válasz egyértelmű: a negatív hatások jelentősek.A bankok szorosabbra húzzák a gyeplőtA tanulmány kimutatja, hogy a bankok kulcsfontosságú transzmissziós csatornát jelentenek ebben a bizonytalanságban. Az euroövezet intézményei a megnövekedett amerikai bizonytalanságra a hitelezési feltételek szigorításával reagálnak . Ez a hatás különösen azoknál a bankoknál jelentős, amelyek nagymértékben kitettek az amerikai dollárnak. Nemcsak jobban csökkentik az új hitelek volumenét, mint versenytársaik, hanem emelik a kamatlábakat és lerövidítik a futamidőket is.A bankok mérlegminősége is kulcsfontosságú szerepet játszik. Az alacsonyabb likviditással vagy a nemteljesítő hitelek nagyobb arányával rendelkező intézmények különösen érzékenyek. A bizonytalansági sokk a hitelnövekedés körülbelül egy százalékponttal nagyobb csökkenéséhez vezet az alacsony likviditási tartalékokkal rendelkező bankoknál, mint a szilárdabb erőforrásokkal rendelkező intézményeknél . Ez az eltérés a kezdeti sokkot követően akár két évig is fennáll, és rávilágít arra, hogy egy bank egyedi állapota hogyan határozza meg a külső hatásokkal szembeni ellenálló képességét.A monetáris politika veszít a hatékonyságából
Az eredmények messzemenő következményekkel járnak a monetáris politikára nézve. A magas gazdaságpolitikai bizonytalanság, amely például az amerikai kereskedelmi vagy fiskális politika hirtelen változásaiból ered, gyengíti az EKB transzmissziós csatornáit . Ilyen környezetben a monetáris politikai ösztönző intézkedések elveszítik hatékonyságukat.Az elemzés azt sugallja, hogy a 100 bázispontos kamatcsökkentés üzleti beruházásokra gyakorolt ​​ösztönző hatása nagyjából 20%-kal alacsonyabb, amikor nagy a bizonytalanság. Ez azt jelenti, hogy a központi banknak bizonytalan időkben erősebb intézkedéseket kell tennie a kívánt gazdasági hatások elérése érdekében .
Következtetés
A tanulmány kiemeli az amerikai és az európai gazdaságok szoros kölcsönös függőségét. Az Egyesült Államokban uralkodó politikai bizonytalanságok közvetlenül befolyásolják az európai vállalati szektort a hitelkínálat korlátozása és a beruházási döntések késleltetése révén. Az euróövezetbeli vállalatok számára ez nehezebb finanszírozási feltételeket jelent. Az Európai Központi Bank azzal a kihívással néz szembe, hogy eszközei kevésbé hatékonyak egy külső tényezők által befolyásolt környezetben. Mit jelenthet ez? Elképzelhető, hogy az infláció függvényében az EKB még jobban csökkenti a kamatlábakat, mint amennyire a külső tényezők nélkül tette volna.
todi 2025. 10. 02. 11:32
Investing.com - JPMorgan has reiterated an Overweight rating and €35.50 price target on Vonovia SE (ETR:VNA) (OTC:VNNVF), placing the stock on Positive Catalyst Watch ahead of its third-quarter results.The investment bank expects Vonovia to deliver "solid" third-quarter 2025 results on November 5th, featuring robust operations and supportive commentary regarding year-end property valuations.JPMorgan noted that Vonovia’s fundamental updates typically overcome interest rate concerns that affect the stock between reporting periods, with results-day reactions averaging about twice the typical daily price movement.The firm highlighted that the traditional correlation between Vonovia’s share price and interest rates has broken down in recent months, with the company’s implied debt costs decreasing while its share price has declined.JPMorgan’s positive outlook stems from expectations for strong fundamental performance, historically positive reactions to earnings reports, and what it describes as a currently "depressed share price" for the German property company.
SPraga 2025. 10. 02. 11:22
BILI-re is figyeljetek
Josti 2025. 10. 02. 10:52
When lambo?
NUKE 2025. 10. 02. 10:18
Előzmény: #127290  naneee
BABA BIDU to the moon. :)
MrSomm 2025. 10. 02. 10:08
Előzmény: #127287  Peti84
Kanadaban is van GTII es nemeteknel R9U2 tickerrel. Nem tudom ezek jobbak-e neked.
Az OTC miatt is van meg ertelelmezheto aron valoszinuleg
MrSomm 2025. 10. 02. 10:03
Előzmény: #127286  Cinderella74
Azt hiszem pomperj dobta be a koztudatba
naneee
naneee 2025. 10. 02. 09:57
Baba vajon fog korrekciózni vagy a végtelenbe és tovább?
RangerHU 2025. 10. 02. 09:55
Előzmény: #127281  pomperj
A daytrader, ha benne van egy jo flow-ban, epp forditva mukodik. mint ez a mondat:
" Például, ha elértem egy napi célt, akkor általában én felállok, és kész vége. "
———
Nem ennyire egyértelmű.
Instrumentum függő is lehet.
A daytrader egyik legnagyobb “ellenfele” az overtrade…pl deviza.
nyuszibroker 2025. 10. 02. 09:40
Kedves János! Érdeklne h mit gondolsz Rig ről (és esetleg Borr rol). Tegnap mintha befejeződött volna a korrekciójuk. Lehet érdemes lehet beszállni. (mondjuk én már megtettem)
Peti84
Peti84 2025. 10. 02. 09:14
Előzmény: #127284  MrSomm
Én is úgy latom, hogy a számok alapján a GTBIF az egyik legcombosabb. Nekem az OTC-hez sajnos a SAXO miatt nehézkes a hozzájutásom. Másik amiben látok látok nagyobb lehetőséget talán a CGC (kissé lemaradóbb a hypeban mint Tillray, viszont előnyben van, hogy van már meglévő operációja az USA-állami THC piacokon, ha jól emlékszem). Illetve szerintem átminősítés után ezeket a gyógyszergyárak megveszik kilóra (én ezt tenném a helyükben). 
Cinderella74 2025. 10. 02. 09:13
Előzmény: #127270  MrSomm
GTBIF... nem is hallottam még, de így ránézve a chartra és utána olvasva határozottan tetszik. Köszi
joe001
joe001 2025. 10. 02. 08:41
Előzmény: #127282  szieszta
Változó lehet , de egy átlagos eus (ESMA) brokicégnél ekkorák az engedélyezett tőkeáttétek lakossági ügyfeleknek : 
1:30
  • Major currency pairs: EURUSD, GBPUSD, USDJPY, USDCHF and USDCAD.
  • Major cross rates: CADJPY, EURCAD, EURGBP, EURJPY, GBPCAD, GBPJPY, CADCHF, EURCHF, GBPCHF, CHFJPY.
1:20
  • All other currency pairs.
  • GOLD, XAUAUD-ECN.
  • [GERMANY40], [DJI30], [SP500], [NQ100], [JP225], [ASX200], [STXE50], [FTSE100], [CAC40] and respective future CFDs.
1:10All other index and commodity CFDs (e.g. WTI, SILVER, [IBEX35]).
1:5CFDs on stocks, ETFs and bonds (e.g. #AAPL, #QQQ, #Bund).
1:2Digital Currency CFDs (e.g. BTCUSD, ETHUSD).
MrSomm 2025. 10. 02. 08:31
Előzmény: #127279  v.tomi
Köszi, remélem segít másnak, azért is osztom meg itt. Illetve nekem is segít, hogy össze kell foglaljam, így "kényszerítve" vagyok a pontosabb és jobb összefoglalóra és többször át kell gondoljam.
GTBIF:      
Igen, vettem 8.17-en sikerült tegnap az első adagot. Tervezek még egyszer venni. Ma, vagy holnap, attól függően mi lesz a többi cannabis céggel. Ha esnek tovább akkor kivárok egy kicsit, hátha ez is megy velük. Azt hiszem át is rakom majd a 10 év plusszos portfóliómba, mert nekem baromi pozitív, hogy nagy ellenszélben is képesek pénzt termelni. Sőt a többi céghez képest csökkentik a részvényszámot. Mintha tényleg befektetői értéket szeretnének növelni. Szerintem hoszabb távon a legnagyobb nyertese lesz a cannabis cégek lehetséges szárnyalásának. 
Megmondom őszitnén a Tillrayt csakis a hype miatt vettem, én nem tudom meghatározni, hogy most mennyit érhet, vagy fog a jövőben. Annak elég nagy valószínűséget addok, hogy a cannabis át lesz minősítve és hatalmas piac lesz.
szieszta 2025. 10. 02. 07:26

Van valakinek hiteles infója, hogy a tőzsdén mennyi ügylet mehet hitelből?
Tegnap egyik ismerősömmel beszélgettünk, azt állította, hogy a tőzsdén forgatott pénzek több mint fele hitel.
Én nem értek hozzá,  de ide sorolta  a shortosokat, meg a tőkeáttétes kereskedést, de a hitelkártyás kisemberek is a más pénzét használják.
pomperj
pomperj 2025. 10. 02. 07:00
Előzmény: törölt hozzászólás
Kosz, elolvastam, erdekes.
Fizetett reklam-interjunak tunik.
Vannak ketelyeim, hogy napi 1.5 ora munkaval  havi 5-10% hozam "challenge elvaras" valosagos-e?
Lehetnek nagyon jo daytraderek, es ilyen  teljesitmeny lehet neha, rovid idoszakokban. De longterm?
Nekem ritkan sikerult ilyen;  igaz, nem is vagyok jo daytrader csak amolyan atlagos.
,
AZ ilyen mondatok nekem gyanusak: 
" Az igazán nagy tőke, az igazán nagy bálnák, azok nem kereskednek a holiday időszakok alatt. "
,
A daytrader, ha benne van egy jo flow-ban, epp forditva mukodik. mint ez a mondat:
" Például, ha elértem egy napi célt, akkor általában én felállok, és kész vége. "

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek