hol látsz hosszútávú növekedést az olajban? 5 év múlva tetőzik az olajkereslet a legtöbb elemzés szerint. de lehet hamarabb is, mert Kina gyanusan tetőzésben van. a fűtés meg nem ettől függ. egy zsugorodó iparágban emelkedést várni eléggé uphill battle.
Én nem bánnám hogy bármit ír, csak ez az ÉN MEGMONDTAM üveggömb tulajdonos, mindentudó Nostredamus szerep nevetséges. Ezer jóslatból egy bejön és ezt szajkózva fényezi magát.
Az olaj, mint haldokló szektor.... ez nekem új, az egész világ ennek az árfolyamát figyeli, mert ettől függ a fűtésszámlád, az ennivalód ára és minden egyéb.
SPY daytrade Nos, a shortterm trend lefele mutat meg mindig, esik tovabb a wave(iv). Az elobb emlitett idealis target = 5550 sav, es eddig megcsinalta ehhez az ut 2/3 reszet. Az igazi bizonytalansag az, hogy nem tudjuk, hogy a mai 5642 csucs vajon melyik fokozatu wave(iii)? A korabbi chartok szerinti kek , vagy a piros szamozas szerinti wave(iii)? . Talan majd lehet sejteni, ha megvan wave(iv) merete.
Ja hat de ha oreganyam ferfi lett volna akkor nem lett volna az oreganyam. Vab a szektorban 5/10 ceg de mivel pomperj Jani ezt favorizakta es errol irt mindenki ezzel tomte tele magat, holott pl egy Valaris meg ski csodbement covid alatt az tiszta lappal mostanra szarja a penzt. Csak annyit mondtam hogy Janos beleragadt elemzi sokat ezert mindenki erre a cegre ugrott ra a szektort meg nem neztek at rendesen.
A RIG-hez hasonló cégek nem az olajárakra emelkednek, de valamelyest az árazásukra az olajárak hatással vannak. A RIG-et az adósság nyomja, egyébként 10 USD felett lenne.
Szektor legszarabb leggyengebben teljesito cege. Mas furosok is sokkal normalisabb eredmenyt/hozamot hoznak. Ennek 2 evig tarto 80 + olaj nem volt eleg hogy vmi kis nyerot mutasson. 100/120++ felett biztis csinal egy 1-2 dodit/ev, ha addig tonkre megy. 😅😂
A legnagyobb problema, hogy 2%-os wti emelkedesnel is esik a RIG. Meg igazabol barmire kepes esni. Kinara, kozel keletre, keszlet adatokra (legyenek azok jok vagy rosszak), tenyleg tok mindegy. A mai produkcioval az elmult 50 nap alatt -20%-ot, ami egyszeruen szanalmas. Teljesen kilatastalannak latom a helyzetunket (rig tulajok), mert az utobbi honapok alapjan mindegy, hogy az olaj felfele vagy lefele megy, hiszen csak a szart arazzak benne. Ma beesik 5 ala, tehat ha tartosan itt marad, akkor alapok megint nem vehetik (jo oke, tulajdonkeppen miert is vennek?!). A multkori megrendeles persze jol hangzott, de lathatoan semmivel nem lett stabilabb a papir, es ugyanannyira serulekeny az arfolyam - hiszen a legkisebb para eseten is kimeletlenul beverik. A jovobeli szarnyalast illetoen pont emiatt en is elegge szkeptikus vagyok.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.