Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden péntek, 04:32
Előzmény: #3748  buythedip
Spanyol autórendelések száma tegnap növekvő adatt mutatott.Pont ott nem számítottam volna rá. Persze azt nem tudjuk milyen autókból rendeltek.Portfoliód tetszik. De én kivárnék ebben az ágazatban. 
.
https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2079668609-tata-motors-ltd-5-875-19-25
.
Az indiai autóipar lehet még befutó. Tudjuk a Rover, Jaguar is már az övéké és látszólag bővítenek. Az EU- Kína-USA harcból Indiát tippelném nevető negyediknek. Lehet a MiNI sorsa is az lesz, hogy Indiai kézbe kerül. Angol piacon már nagyon ott vannak. (Spájzban) Nyilván UK és India szoros kapcsolatban áll a történelmi okok miatt.
De a Daewoo, Hitachi, Stellantis Chrysler kooperációjuk is óriási.
.
A TATA az 2024 évet igaz konszolidációban de szépen átvészelte. TA alapon növekedést várnék. Főleg ha a Stellantis révén jobban beljebb  a kontinensünkre. Az ajtó már résnyire nyitva áll nekik.
5000 péntek, 01:07
Előzmény: #3758  FR73
Amit követek és én akarok venni😊
FR73 csütörtök, 22:18
Előzmény: #3757  5000
Nem minden. Airbus szépen ment, +3,72%.
5000 csütörtök, 22:04
Előzmény: #3756  fpeter1982
Ma azért minden nagyon gyenge volt, meglátjuk holnap mi lesz.
fpeter1982 csütörtök, 22:02
Előzmény: #3755  5000
Egy hónapos távon nézve rendre 8, 4 ill mínusz egy százalékban vannak ezek. Nincs itt szerintem semmiféle buy the gap yolo feeling.
5000 csütörtök, 21:58
Előzmény: #3754  fpeter1982
Ma azért jött le sok minden, VW, Rafi, Merci, bankok stb
fpeter1982 csütörtök, 21:51
Előzmény: #3753  5000
Milyen esés? DAX vastag plusz. SP500 negyed % bukó. 
5000 csütörtök, 21:43
Valaki bele mer venni az esésbe?
riskmanagementisnice csütörtök, 14:29
Előzmény: #3751  Borisz
IBKR-en
Borisz csütörtök, 12:48
Előzmény: #3750  riskmanagementisnice
A Piraeust hol tudod venni?
riskmanagementisnice csütörtök, 11:28
Előzmény: #3743  riskmanagementisnice

Vettem végül Pireust, meg mégegy görög bankot.
Keresgélés folyt.köv.
todi csütörtök, 10:21
A pénzbőség továbbra is nő az eurozónában úgyhogy nem lesz itt semmiféle visszaesés.
“Die Geldmenge M3 in der Eurozone steigt im November um 3,8 % im Vergleich zum Vorjahr, übertrifft damit die Prognose von 3,5 %.”
buythedip csütörtök, 09:10
Előzmény: #3746  Nedden
Azt szeretem a piaci hírekben, hogy ha európai autógyártót akarok venni, akkor kínai gyártókkal riogatnak, ugyanakkor ha kínai autógyártót akarok venni, akkor meg a kłnai gazdaság földbeállásával riogatnak.
Aktív autóipari pozícióim:
-Polytec (brutál mínuszban)
-Rivian (enyhe plusz)
-Nio (Breakeven)
-Advanced Auto Parts (bár ez nem beszállító, pluszban)
Cooper Standard-et lezártam pluszban, de visszaszállnék
buythedip csütörtök, 09:08
Előzmény: #3745  Borisz
Elmondom, én hogyan kezelem az ilyesmit, de érdekel mások véleménye is.
Nem feltételezem magamról, hogy eltalálom a mélypontját mindennek, ezért ha egy új trade ellenem megy, nem vágom el azonnal. Persze ha maga a kiinduló tézisem az, hogy ez az abszolút mélypont, és nagy a pozíció, akkor mégis. Tehát az első kérdés, miért vettem, és fennáll-e még az ok. Ha csak technikai volt az ok, mert minden indikátor azt mutatta, hogy a 100 az abszolút mélypont, akkor stop-losst teszek mellé vételkor. Ha más a kiváltó ok, pl. következő jelentésben bízok vagy kamatvágásban vagy új CEO-ban stb., akkor egy újabb esés, amennyiben nem brutális, nem kiszállási ok nálam.
Viszont, eljön az a pillanat, amikor egy trade-t rossznak jelölök meg mentálisan, ezt nem lehet visszacsinálni. Ilyen volt a PKTM amikor 40%-ot esett. De ilyenkor sem vágom el azonnal, hanem technikai alapon keresek kiszállót. Ettől még mehet feljebb a PKTM is, de ha valamit 24-ért veszek, és leesik 7-re, akkor nyilvánvalóan tévedtem és ha tévedek, lezárom.
Nedden
Nedden szerda, 04:40
https://hold.hu/holdblog/ev-sztorija-murka-autoipar/.
.
Német autóipar úgy fog eltűnni mint a Finn Nokia telefon.Nagyon hasonló a trend! Azért a nulla eladott elektromos Mercedes kicsit sokkoló a cikkben. Aztán ne feledjük ez mennyi beszállítót (b2b) céget és összeszerelő országot fog még súlyosan érinteni. 
Az európai autóiparnak egy fejlesztési pontját látom, mi az elöregedő lakosú tehát fejlettnek mondható országok piacán durranna nagyot. Az az autonóm önvezető gépjárművek gyors fejlesztése. Ezzel megszerezni az idősebb korosztályt potenciális gépjármű vásárlóknak.
.
Van élet az európai autóiparon túl is. Pl tényleg a görög bankszektor, de amúgy az európai bankszektor, a közmű, egészségipar, energia szektor, közfogyasztású élelmiszeripar, agrár, vegyipar, luxuscikk gyártók. 
Az iparban sajnos a hadászati gyártók is befutók lehetnek. 
Borisz szerda, 00:41
Előzmény: #3726  buythedip
Konkrét méretet tudok mondani. 115-nél és 105-nél vettem bele annak idején a VOW3-ba, pozícióméret 3,6kEUR lett. Ez az én helyzetemben egy erős közepes vagy inkább egy gyengébb nagy méretű pozi. Folyamatosan ment az árfolyam egyre lejjebb, folyamatosan figyelemmel kísértem (nem tud jól aludni eset), de mindig győzködtem magam, hogy ez már ennél aztán biztosan detényleg nem fog lejjebb menni. Ahogy egyre nagyobb mínuszba kerültem, egyre kevésbé lettem hajlandó, hogy az eldobás mellett döntsek. Most már futok a pénzem után, kiülöm, akármeddig is tart, amíg legalább nullával tudok majd egyszer kiszállni. Egyébként egyre inkább azt gondolom, hogy ha a frissen vett eszköz elkezd néhány százalékot esni, akkor kell még frissiben a kis veszteséget realizálni, mert ha már nagy a veszteség, akkor már nem nagyon hajlandó eldobni az ember.
riskmanagementisnice kedd, 19:22
Előzmény: #3743  riskmanagementisnice

Még ft.com cikk is volt pár hete, amikor volt egy olyan nap, amikor a görög 10 éves állampapír hozama alacsonyabb volt, mint a franciáé, történelmi volt.
riskmanagementisnice kedd, 19:21
Előzmény: #3737  buythedip

Görög gazdaság: jó gazdasági növekedés, soksoksok év után 10% alatti munkanélkülésig, csökkenő államadósság (200%-ról visszahozták 4 év alatt 160%-ra - ami persze még mindig extrán kiemelkedően sok, de a tendencia jó és megfordították a lehetetlent). Valamint idén végre visszahozták őket a rating agencyk is már bef. ajánlottra.
abszolut sikersztori a görög gazdaság.
buythedip kedd, 18:45
Előzmény: #3741  oldrider
Még akár teljesülhet is.
oldrider kedd, 18:30
Előzmény: #3740  buythedip
Jöttem- mentem hétfőn. Mire olvastam a bejegyzésedet már késő volt. Aztán össze-vissza módosítottam volna a KTM eladási megbízást, de mindent visszautasított a rendszer és a 24 €-s megbízás nem törlődött. Végül felhívtam az Erstét, közölték, hogy az osztrák tőzsde rövidített nyitvatartással üzemelt, már bezárt, ezért majd Jan. 2-án módosíthatok.
BUÉK! 🍾

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek