Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Utolsó mondat a lényeg! - Nem csak az emberek vásárolnak külföldön (olcsó) Hanem az importörök is! Nekik is olcsó a külföldről behozott termék ,alapanyag! Az egész gazdaságunkra kihatással van. Nem beszélve az inflációshatással...
Nem szándékos a gyengítés??? Van amikor nem van amikor meg nagyon is. Ezek a balf@szok (nem is azok, hanem 1szerűen hazaszerető emberek, azaz mindent haza szeretnek vinni ;) ) nyugalmi időszakban eltolják ahová tudják, a plafonig, oszt ha jön egy sokk, na az akkor nem miattuk van megeshet, akkor esetleg kapkodnak valamit, vagy nem. De a 434 már elég kellemetlen lett, ugye? ha ott nem nyúlnak rá a 18%al, akkor szerinted hun lenne az árfolyam? A 18%os rányúlásnak a költsége most hun van? kifizette a költségvetés, vagy módosítottak törvényt és engedélyt kértek hozzá az eutól??? Szerinted annak az összegnek a kifizetése mennyivel dobná meg az árfolyamot? (A költségvetés amúgy is nem kis mértékben negatív sikereket ér el az elmúlt években, ha jól tudom.. kéne még rá pár1000 milliárd mínusz... vagy ki kéne fizetni csak akkor nem jutna esetleg másra) Véleményemet nem egyszer írtam le, hogy régebben a nemzetközi árazásos cetliken még az itthuni árat az euróssal leosztottad, akkor az aktuális árfolyam jött ki. Na mára ez nincs 500 alatt. Sok terméknél 600 vagy akár feletti árak jönnek ki. A sok egyéb adóktól, rezsi,... stb...
'Ha az mnb blockchain forintot akar akkor majd z lesz. És? Ez adna értéket bármelyik coinnak?" Az fog csak igazán értéket adni a kripto piacnak, ha a jegybankok bevezetik a digitális pénzeket... Ezzel is jobb ha tisztában vagy...
Többször írtam, hogy az altok 90%-át szemétnek tartom és idővel eltűnnek.. (lufi) Bitcoin örök, erre a politikusoknak is szüksége van, talán jobban mint nekünk, ezért is fog maradni.
Te érted magad? Igen túl erős. Túl kevés Ft ot kell adni az EUR ért :D --> innen gyengülni kell! Nem azért mert én akarom, hanem mert a fidesz és a jegybank. Nem szándékos gyengítés ??? Matolcsy elszólása mi volt ? Véletlen ? Az hogy lekommunikálták, hogy nincs árfolyamcéljuk ?? meg amikor kiszervezték a jegybanki nyereséget ??? ha annyira bíztak volna, hogy stabil akkor Ft ban fektették volna be nem ? Neked a lejebb az a feljebb ? 410 @450 az felfelé! Néha úgy tűnik még az irányokat se tudod. Ezen a szinten TÚL erős. A környezethez képest túl olcsón kapsz EUR-t és emiatt éri meg az embereknek külföldön vásárolni, vagy bármit szinte külföldről rendelni.
2éve tippeltünk , te nem voltál hajlandó... Akkor én 440 HUF árfolyamot vártam a következő évre. Ahhoz képest sehol nem tartunk. A HUF túl erős , most is azt mondom. Nem szándékos gyengítés folyik. Ha úgy lenne legalább 10%-al lejjebb lennénk.
Egyet tudok érteni, de: “ Haszna az lehet, hogy relatív alacsony költségeket mellett tudsz a világon bárhova értéket áthelyezni elég rövid időn belül” Azért a revo és egyéb még meg se szuletett szolgáltatasok mellett az nem akkora truváj mar… “ Szerintem nagyon transzparens” Hát ez az, amikor az az érv hogy ez aztán mindig az enyém, nem ám hatóságk… amely hatóságok amúgy a személyt szokták bezárni netmentes helyre. :D “ digitális aranynak kezdték titulálni a BTC-t. Akként viselkedett?” idén mondjuk stabilabb mint pár pénznem, csak ez meg a mindig holnapra várt többszörözésnek mond ellent…. “ BTC mögötti értéket egyébként én abban látom, hogy egy új keretrendszert hoz/hozott létre” hát, én a felhasználok gépeit kevéssé látom annak, a seti elketyegett, de világmegváltás nem volt…. “ Szerintem ezzel a technológiával, szektorral hasonló történik majd, mint anno az internettel.” na ja, csak mindkettő nyílt technológia. Az “internernet” egy morzsájának a birtoklása gazdaggá tesz? Ha üzemeltetsz egy (ingyenes) levelezőszervert vagy dns kiszolgálőt? Nyílt technológia. Ha az mnb blockchain forintot akar akkor majd z lesz. És? Ez adna értéket bármelyik coinnak? “A drága skineket, fegyvereket, stb. a blokláncon fogják tartani” minek? Úgyse lehet kivinni a jatékból, akkor meg majd a szerver nyilvántartja.
Ez mondjuk nem tűnt ki a HSZeidből. Tőled inkább long termre vártam. De persze a mániát ha az ember ki tudja használni az jó, csak ne szoruljon bele utána... De egy VH esetény úgyis mindegy, mert akkor se a Bitcoin se a Ft se az EUR de talán még a Dollár se fog szinte semmit se érni...
Így jutottunk 265ről 410ig ;) Miért örülsz ennek az égből érkező "naaaagy erőnek" és az előtte a 18 egységes esésnek meg semmi jelentőséget nem tulajdonítasz ?? Milyen mAGYAR ember örül a pénze elértéktelenítésének??? És ki örül neki, hogy kétszer annyit fog keresni, mint eddig, ha nem tud rajta többet vásárolni??? a Debil??? vagy milyen jellemzőt lehetne az ilen egyénre mondani? Legalább a gdp nagyobbnak tűnik, ha nagyobbak a számok..
Tekintve, hogy a vezetői tanácsban nem vagyok benne nem tudom. Sok ilyen információ a saját cégünkön belül se teljessen transzparens, annak ellenére, hogyszakszervezetis vagyok. Vannak negyedéves town-hall meetingek, de ezért is nekem kellett szólni, mert elmaradoztak... És amikor kezdték pedzegetni, hogy bércsökkentés, akkor mondtam, hogy számok nélkül ?? ugye azért ezt ti sem gondoltátok komolyan. És mi egy mikró cég vagyunk azokhoz képest. Az a baj, hogy kívülről soha nem fogjuk megtudni hogy mi történik a színfalak mögött. Én úgy látom, hogy most minden vevő elkezdte ütni az árat 1000 el... az utolsó centet is lenyúzzák.. Mindennek utána kérdeznek. Régebben ez nem így volt.
Tudom,hogy kellemetlen számodra,de azért alapvető elvárás, ha te választ vársz egy kérdésre,akkor illik neked is válaszolni,nem? Vagy ti egyenlőbbek vagytok?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)