Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Eddig a 3-6 % volt, most meg 0,8.. előre lehet sejteni, hogy ebből a valóságban mi marad... Ezek általában úgyis az optimista forgatókönyvek. A valóság meg ugye... Nem is értem mit vár Brüsszel.. hogy ne boruljon össze pár hónap után a költségvetés ? Idén hányszor is emelték a hiánycélt, vagy modosították a GDP vel ?? 2-3-4 ? Stabil mint az alkotmány...
a kereskedelemmel vannak bajok azt mondta a vezííír ! - ami lenne az a kutyának nem kell, ami kéne az meg nincs. Erről csak a kereskedelem tehet..... :)
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20241104/a-kormany-nem-adta-le-a-fontos-dokumentumot-brusszelnek-hamar-kiderulhet-a-titok-720619 "Eközben viszont a kormány azt ígérte, hogy Donald Trump újbóli elnökké választásához igazítja a 2025-ös költségvetést, a középtávú terv viszont „lelőné a poént”." Most akkor a kormány, már vagy előre tudja az eredményt, vagy ez megint csak egy ordas nagy kamu... továbbá is.. Mi az hogy nincsenek még meg a kerezszámok ? A KSH meg tudja szülni a várt inflát ha kell perc alatt előkutatás nélkül is... akkor a költségvetés miért bonyolult ?
Komolyan meglep, hogy még nem történt olyan helyen ahol emberekkel foglalkoznak, hogy valaki a helység közepére csinált... Itt is láttam már nagyobb plázában hogy volt egy Prémium mosdó (nem vicc, full designer cucc, piszoár úgy nézett ki mint egy trezorterem középen üvegkalitkában a kamu aranytömbök, stbstb..) meg volt ingyenes is.. De ahol naponta többszáz ember megfordul ott úgy gondolom ez a minimum... emberséges bánásmód, ha már várni kell ... mert gyorsnak nem mondanám őket...
Nem is hallanak róla. Inernetadó balhé se lett volna ha nem állítja valaki irányba a gondolkozást, fel se tűnik a többi emelés közt. A banki sem. A benzinkutas sem. Az orvosnak is többet csúsztattak mint 300ft. Mindent is kifizetünk. Meglátjuk azért kezdi e unni a nép vagy tényleg elsikkad.
kiírták a 300 forintos vizitdíjra a népszavazást, aztán jött a "fülkeforradalom" a vizitdíj ment, majd helyette óránként 400 ért parkolhatsz a rendelőnél, és érvényes jeggyel is 300 ért használhatod a mosdót több busz és vasúti pályaudvaron és egyik másik kormányablakban is ....
Jó is lesz karácsonyra hazamenni és emlékeztetni magam, hogy ne szúrjam torkon az ilyen idióta vendégeket... Majd csak mosolygok és annyit mondok "látom te is mohács párti vagy...". Sajnos nálunk is bőven van naracsbőrös egyén. És hiába mondja nekik az ember.. Első kérdés amit tavaly kaptunk (feleségem), hogy " és ott sok a migráncs?? " erre ő "velünk együtt? biztos :D". 1:1 ben kottából fújták az M1 et. És mivel én nem nagyom iszom alkoholt így fel is baszták az agyam... igyekeztem a fiatalabbakkal beszélgetni, de amekkora sötétség néha kihallatszik.. Zéró tervek, zéró előrelátás, van akinek 28 éves korában sem volt még bankszámlája... Vagy nem zavarja, hogy a munkáltató full feketén alkamazta.. mikor ment volna orvoshoz derült ki, hogy TB-t sem fizet utána... Az, hogy a bevételükhoz igazítsák az igényeket az nuku, majd apuci kisegít... az anyjuk meg lassan belerokkal amennyit gürizik értük... félelmetes
A kifejezés,amit keresel, a Stockholm-szindróma. MOndtam,akár a szájukba is sz.rhatnának,semmi nem lenne. Ez már szekta,racionális gondolkodás nincs mögötte.
#80531 ;) Nem, az emberekkel fogják megfizettetni.. Ahogy a vizitdíjjat se, ahogy az internet adót se. Milyen furcsa, hogy akkor a nép kikelt magából és leárzta ezeket a sarcokat, most meg vígan fizeti a 2x 15% os vodafone emelést, és banki emeléseket. Komolyan mondom nem értem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)