Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
1 szóval nem kívánt se fagyoskodást se szenvedést. Legfeljebb majd összebújnak a birkák a békemeneten hogy ne fázzanak.- No meg hatalmas tartalékok vannak a sporttámogatások megvonásában.....
Én csak azt nem értem, hogy hova a jó édesanyjukba kell nekik még több pénz??? Sokan pár év alatt lettek a semmiből milliárdosok, tízmilliárdosok, százmilliárdosok. Ennyi pénz miért nem elég nekik? Több generációra megoldották a jövőjüket. Miért kell miért több? Minek? Viszik magukkal a sírba? Miért nem tudnak húzni egy vonalat, hogy loptak eleget, ennyi elég volt. Tudom, kapzsi g*cik.
Másik csoportból egy kis csippenet: https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20241021/balasy-zsolt-magyarorszag-fuggetlen-lesz-mint-szerbia-epp-kiiratkozunk-onnan-ahova-jo-tartozni-1157699# Hogy mást ne mondjak, 2022-ben, amikor az energiaválság idején felszaladt 420-ig az euró, akkor az volt beárazva, hogy a következő két évben még ettől is nagyjából évi 10 százalékkal is gyengébb lesz a forint. Azaz mostanra még egy 500-as árfolyam sem lenne meglepő, ha minden úgy történik, ahogy akkor álltak a dolgok. Na, ehhez viszonyítva a 400-zal is borzasztó erős a forint, egy kicsit ahhoz a pályához képest túl erős is, amennyivel nálunk magasabb infláció volt...
Igen egy nagyon zárt és szabályozott gazdaságban. Ahol részben önellátók voltunk. A mostani közel sem ilyen, és a NER fogasztásához is inkább paks 2 illik , mint egy 4,5 voltos laposelem... Azt várni hogy ez még elketyeg lehet, de azért látszanak már "repedések" látszik, hogyha nincs EU pénz, dotáció, akkor az adóforintokból ez elég gyorsan "lemerül". A fogyasztása a rendszernek folyamatossan csak nőtt. Érdekes lesz. A végén még Lölö -nek fogunk adakozni...
Az a baj, hogy olyan orvosi felügyelet és óvás alatt áll, amiről a legtöbb ember csak álmodozik. Havonta teljes vérkép, stb. Kár arra apellálni, hogy majd valami nyavalya teszi a dolgát. Egyébként is, az ilyen gecik 90+ éves korukig élnek, a geciség tartósítja őket.
Igen ez még egy lehetséges opció, csak amennyire ismerem az ilyen embereket, általában utánunk a vízözön jelleggel utolsó pillanatban kiugranak egy szép országba amivel nincs kiadatás... Illetve amíg egymás torkának ugranak, addig is csak rosszabb lesz az embereknek, mert se szolgáltatás, se működő cégek nem lesznek.
14 év alatt a népbutító propagandával is hatalmas károkat okozott a Fidesz, ez évtizedes meló lesz korrigálni, bárki is jöjjön utánuk. Tiszának 2/3-dal kell hatalomra kerülnie, hogy a fideszes seggnyalók el legyenek takarítva a bebetonozott pozícióikból és korrigálják a Fideszre átszabott választási rendszert.
Ha elvágják a NER cégeket a lélegeztető géptől (állami pénzek) akkor lesznek érdekes dolgok, mert sok neres cég csak a felülárazott állami megrendelésekkel és a kamatmentes hitelekkel működik. Akkor lesz érdekes amikor egymás torkának ugranak. Persze ettől az átlag embernek nem lesz jó.
A kérdés, csak az, hogy ez elég lenne e ? Tegyük fel lesz egy kemény tél. tegyük fel a nagy háztartású házak / lakások sokat fizetnek a gázért, lesz ahol tavasszal kikötik. Tegyük fel, hogy ezért 26 ban leszavaznak a Tiszra... És utána ? Varázsütésre a NER érdeklődés hiányában kihal ? Olyan mélyen itatja át az egész országot a mutyi, hogy ahhoz 3 generációnyi erkölcsös üldözése se lenne elég. Ott vannak a hivatalokban, a bizottságokban, a nagy cégekben, az építőiparban, az iskolák vezetésében, a kórházakban. Még kormány váltás esetén se várok radikális változást.. (a jó irányba). Elszámoltatás és elkobzás úgysem lesz... Emiatt gondolom úgy hogy amíg az országot nem rombolják porig, hogy a férgek önszántukból lépjenek le, nem lesz nagy változás a porizív irányba. Kisebb nagyobb lehet, de gyökeres, hogy egy demokratikus, egymás segítő,, erkölcsös társadalom legyen az nem. Arra szerintem ez a generáció már nem képes, utána pedig elfogy a magyar... lassú de folyamatos lecsúszás, kisebb nagyobb sebességgel.. nagyjából ezt várom.. nem örülök neki, de szerintem racionálissan ennek van legnagyobb esélye.
Igen, ide Mohács kell és egy sokkhatás a manipulált tábornak, akik egy része még akkor is a Fideszre szavazna, ha inge, gatyája sem maradna, akárcsak az "elmúltnyolcévben" az MSZP hardcore szavazói, akik akkor is a szocikra szavaztak, ha már semmijük sem maradt.
A 400 ezer egy nagy 2 szintes családi ház 2x90m2 el ami ha leosztom szintekre, és hónapokra megint csak nem egy kifizethetetlen összeg. (új ablakok, és tetőszigetelés rendben) homlokzati még nincs.
Ahhoz hogy változás jöjjön mohács kell... A távhőnél nagyobb pazarlást keveset tudok elképzelni.. 50% a hőnek elveszeik a közepes városban mint pl Sopron. Az hogy az emberek a szigetelésre nincsenek motiválva és támogatva, illetve a lakhatási ingatlanok megújulása 250 év, emiatt nem lehet várni mást. Én ha gázzal fűteném a házat 100% ban akkor az éves gázszámla lenne 400 000 .- . Mivel sógor fával is dolgozik, így ez a meg van oldva, de ha kellene ki tudnám fizetni. A német lakásnál központi gáz van. Nincs rezsicsöki, A havi rezsi a melegvízre, gondnokra, konyhabútorra (havi 40€) és a fűtésre kezdetben 160€ volt most 1 éve mióta megugrott pedig 220. Nem gondolonám ezt horribilisnek, társasház, körbe fűtve, de nincs szigetelve. Egyedi mérő nincs, csak a radiátorokon párolgás elvű. Én nem azt kívánom nekik, hogy rossz legyen, de ha másból nem értenek, hogy miért van most ez a helyzet, akkor legyen meg az akaratuk.
Távfűtés jelentős része gázzal megy, és a télen ha nő a fogyasztás csak földgázos tartalék erőművek vannak áram termelésre. Mindenki érezni fogja ha télen hideg lesz. Ráadásul a rengeteg dotáció a költségvetést is megborítja még jobban. Az elmúlt egy évben a meleg tél és alacsony gázárak miatt az ún. rezsivédelmi alapból minden hülyeségre lehetett költeni hideg tél esetén ez megváltozik. Ja a távfűtéses paneles is földgázzal fűt csak közvetve és nem tud róla....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)