Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TitusPullo
TitusPullo 2024. 10. 22. 09:59
Kozepes hosszu kamatok mindenhol nonek, nem tetszik ez nekem.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 10. 22. 09:02
Előzmény: #79278  bronz
Nettó Medián 420(433)..  nettó átlag 320. És senki nem gondolkodik el, azon hogy a medián, hogyan térhet el ~30% ban az átlagtól ? Értem, hogy van egy 10% akinek sima az 1M, de vajon mi lehet a libikóka másik végén? Sajnos családon belül ismerek olyan aki 250 et kap nettó és még hitelt is fizet belőle... 
bronz 2024. 10. 22. 08:44
KáderSH kihozta a legújabb átlagkereseti számait.  Egyre nagyobb a jólét.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241022/kozel-630-ezer-forint-a-brutto-atlagkereset-718117
EURHUF_goes_to_haven 2024. 10. 22. 08:26
Előzmény: #79276  geza77
Szerintem viszonylag egyszerű, hogy mitől tudna erősödni a Ft.
Ha Orbán és teljes sleppje eltakarodni (Börtönbe), kis elszámoltatás, és családi harácselkobzással párosítva. Hadházy-t megtennék Polt Peti helyére és egy szakértői demokratikus kormány alakulna. 
EU-ügyészségbe azonnali belépés, és segítség kérés a takarításban. 
A ország digitális ügyeinek teljes átnézése, Tóni kuka, ami jó más országoktól átemelni. 
Ez szeritem egy azonnali nagymértékű erősödést indítana meg. 
Viszont a valószínűsége a statisztikai hiba alatt van.
geza77
geza77 2024. 10. 22. 08:19
Előzmény: #79275  EURHUF_goes_to_haven
Ma virág elvtárs megszólal, gondolom karvaly próbál lenni! Ja nem is, hanem héja.
Voltak olyan időszakok nem 1szer, amikor mehettünk volna a régióval( zöld vonalak) de nem tettük,amikor ők gyengülésbe fordultak, estünk mi is. Így alakulhatott, hogy a random tf re húzott chartban zlotyi, usdeur, korona -1,5 és -6,5% között van , míg mink +30,4% 
Inflát lekamuzhatják, de a nép jó része nyomorog. Az alapvető szükségletek vásárlása "viszi" a gazdaságot.
Ha elengedik a FO$rintot, vinni fogja a számokat rendesen.
Arra kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ami innen erőbe fordíthatná népNEMZETTHY csüngőhasú pöngőt?  Jó pár napja nem tud letörni...  
Lendület elfogyott, erő nem is volt ( az elmúlt 2 év ereje csak a kamatnak, mint kis kék pirulának volt köszönhető, ezért próbálkozott a FO$rint és álldogát félárbócon. Most, hogy vi@gra nincs, már a félárbócos eredmény sincs úgy tűnik. fél6 állandósulásának jelei látszanak. )
https://imgur.com/a/NO761v6
EURHUF_goes_to_haven 2024. 10. 22. 07:07
Mit gondoltok a héten átmegy a 402- n? 
geza77
geza77 2024. 10. 22. 06:59

24 májusi mélypont óta
FO$rint  +4,44%  +19 egység gyengülés 
zlotyi      +1,63% 
usdeur    +0,35% 
korona    +2,63% 
https://imgur.com/a/5WGkj8X
N0MAD 2024. 10. 21. 22:13
Előzmény: #79272  Bandita
Lehet, csak annyi a meglátásom hogy az eredménytől függetlenül ezt beszopták.
Bandita 2024. 10. 21. 21:32
Előzmény: #79271  N0MAD
Nem írtam, hogy megéri/megérte. 
Nem ez volt a mesterterv, beszopta pjutyin.
Ettől még szerintem ezt már kiszenvedik így.
N0MAD 2024. 10. 21. 20:57
Előzmény: #79270  N0MAD
Ja és oroszok ugye exportáltak energiahordozót, ezt majd meglátjuk, ársapka került rá mindenesetre.
Meg fegyvert annak a nimbusza épp most füstölt el. Majd vesz Xisztán meg Xia orosz fegyvert csilliókért amikor a napi hírekben pukkannak el válról,indíthatőktól meg filléres drónoktól.
Oroszok veszik az iráni meg északkoreai fegyvert bakker. Törökről,álmodnak.
Mi van még? Hát ja, megérte. Mi az amit nyerhetnek? Kb mint afganisztánin vagy csecsenföldön. Hát, bravó.
N0MAD 2024. 10. 21. 20:51
Előzmény: #79269  Bandita
Ukrajna annyiban működik higy mindent készen kap. Így értettem. Ha nincs x ipara, akkor jön a késztermék. Meg a pénz.
Meg annyiban hogy tolja ki a búzát, mert a traktor eljár. Meg gondolom még pár dolog.
És igen, nem néhány falu, meg a krím hivatartozásán áll vagy bukik a világ. Jelenlegi állapot szerint  oroszok ennek sokáig fizetik majd az árát a határok vonalától függetlenül, az eu meglepően jól vizsgázott, három nyilatkozatnál azert tovább jutott, és főképpen elkezdett azon gondolkozni hogy nagyhatalomként kellene viselkednie, haderőt fenntartania, kiállnia magáért és nem csak usára pislogni.
Eu még csecsemő, de lassan megtanul saját lábára állni. Csak a kényszerek tolták az egységesülés felé, de legalább alakul. Mint a belső problémákkal szembeni fellépés is ugye. Nem részletezném.
Egyszerűen nem látom mi az ami az oroszoknak ezt megérte volna. Eredménytől függetlenul. Ukránoknak se persze, de nekik döntéshelyzetük sem volt. Ha végül kikötnek euban, ésvagy natoban valamit azért haladtak. Oroszok mit? Szovjet vas elfüstölt, kereskedelem visszaesett, tartalékok csökkentek, északkorea lett a megmentő, kína az eros szomszéd. Mondjuk a krímet. Bravo. Kár is lett volna ennyi pénzt a gazdaságba tolni, évtizedg halmozták a tőkét amit most elpacsálnak.
Attól függetlenul mi lesz ukrajnával. Szovjetunió mint világhatalom is dicstelen véget ért mert a gazdaság az gazdaság. Akkora amekkora. Lásd a medvés oktatóanyag.
Szerintem.
Bandita 2024. 10. 21. 20:26
Előzmény: #79267  N0MAD
Amit látsz, az egy saját szintjén nagyjából működő ország kismillió szankció ellenére, miközben a perifériáról és a börtönökből hozott szerencsésekkel "különleges katonai műveletet" tol.
Ez nem háború. 
Ukránok mit és mikor kapnak csepegtetve, az egy szép külön történet, de van fejlődés, az kétségtelen. 
Azt viccnek szántad gondolom, hogy Ukrajna működik és átállt szintén hadi gazdálkodásra.
Nato semmiképp sem smafu, nato vs ruszki fix 1 nyilván, ha usa is benne van, és atom nem játszik. De ezt igazán senki nem erőlteti szerintem.
Igen, a ruszkik szép lassan bedarálják ezt, ez a véleményem. Az utána következő rész a kérdés.
N0MAD 2024. 10. 21. 20:10
Előzmény: #79264  Bandita
Ez az emberanyag tartalék is erdekes kérdés azért.
Működtetniük kell az országot, gazdaságot, meg azert kell(ene?) vederő kb mindenhova, nagy a terület. Azt látjuk milyen erők vannak ha őket támadják, nem ők támadnak, lásd ukrán betörés.
Ukránok mindentbkészen kapnak, fegyvert pénzt, meg ami kell. A világ jobbik felének készleteből és pénzéből. Orosz gazdaság meg akkora mint az orosz.
Ha nincs vas mi lesz, szuronyosroham?
Ukránok nem “álltak át hadigazdálkodásra”? Nato országok smafu, majd az oroszok kigazdálkodják őket?
Valahogy sántít nekem ez így.
Majd lesz béketárgyalás, mindenki megveregeti a saját vállát hogy nagyok voltnk, pár falu ki tudja hova kerül, oroszok ottmaradnak a szovjet felhalmozott cuccok nélkül, ukránok meg gy szétlőtt országrésszel, és ennyi. A világ megy tovább.
Nemigen látom valaki is nyerhetne bármit ami ezt megérte volna.
Aztán ha az “orosz” részek etnikumai levállnának mert nagy a córesz meglátjuk mit küldenek ellene. Meg ki akar majd nyugat és ki oroszbarát lenni. 
Meg melyik országnak lesz kedve háborúzni ha az ellenfél hasonlő támogatást kap.
Aztán hogy mi lesz ukrajnával az persze számít, csak nem világszinten.
A faszkodás árát meg sokáig fizetik majd az oroszok. Mint a szovjetúnió is a bukásét.
Én így latom.
Bandita 2024. 10. 21. 20:10
Előzmény: #79265  Fsociety
Nem szabad leírni a nevét, lehet valami nickfigyelő scriptje, mert a múltkor is megjelent miután valaki említette. 
Fsociety
Fsociety 2024. 10. 21. 20:05
Előzmény: #79257  Bandita
Majd mindjárt jön Gaguse,meg a többi agitprop,hogy jaj,ne röhögtesd már...inkább rettegve várd az 1135ös árfolyamot.
Bandita 2024. 10. 21. 20:00
Előzmény: #79263  N0MAD
Nem felesleges a megmaradt emberszámokat nézegetni, mert végső soron csak emberek kellenek ehhez.
Ukránok egyszer elfogynak, vagy a kritikus szint alá süllyednek, hiába a brit stb "kiképzők", meg az utcán elfogott kényszersorozottak. 
Ruszkik részben erre válaszul hozták a dicső é-koreaiakat.
Hadigazdaságra álltak át, én nem írnám le őket. 
Emberanyagban van tartalék, egyelőre csak a kényelmes verzió fut náluk e tekintetben.
N0MAD 2024. 10. 21. 19:45
Előzmény: #79258  slash
Hát gyakorlatilag patthelyzet van, egyik oldal se áll vesztésre.
Aztán ha az oroszoknál elfogynak a szovjet készletek (mert nem a szerelem vonzotta be az északkoreánokat) akkor az érdekes helyzet lesz. Évtizedekig ment minden erőforrás a felhalmozásba, ami most elfüstöl cél és haszon nélkül. Mert a pár falu ide vagy ida nem egy eredmény.
Mert felesleges az emberszámokat nezegetni, ez nem a szabadkezes harc időszaka már. A vas dönt el mindent. És nyilván el fog fogyni, mert újból, pl armata legyártottak vagy tizet, amik meg a vörös teren is lerobbannak. Régiből meg már a szobornak kiállítottakat reaktiválják a második világháborúból kb.
Lesz majd valamikor beketárgyalás, aztán kiderül hogy senki nem nyert semmit, bár majd minden oldal úgy adja el otthon. Aztán a medve fogatlan marad, északkoreánok kellenek ha valaki elfoglal pár orosz megyét, mert a biciklis postás ökölrázása nem legendő.
Minusz atombomba persze, de azt meg nemigen veti be senki, ha meg igen akkor senkit nem fog erdekelni ki nyert mit.
Szerintem.
N0MAD 2024. 10. 21. 19:38
Előzmény: #79256  Fsociety
Ezt itt  mem a terelgetett hívekre ertettem, hanem a nyugatabbra a szélsőjobb előretörésre.
geza77
geza77 2024. 10. 21. 19:32
Előzmény: #79257  Bandita

ksh statisztika  
https://imgur.com/a/aK2EJ8o

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek