Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
én németeknél spanyoloknál veszek ezt azt, hobbihoz, már csak 1 német maradt aki a német áfát alkalmazza, az összes spanyol német átállt a 27%ra. majd szól a könyvelő nekik, vagy nem.
Amennyiben egy webshop eu-n belüli más tagországában üzletszerűen értékesít akkor a vevő a tartózkodási címe szerinti fogyasztási adót fizeti meg . Személyesen felkeresed a boltot ott rendelsz vásárolsz akkor az ottani adó tartamot fizeted meg .ha van készleten ha nincs .
Leszögezem én nem vagyok közgazdász, de van egy józan műszaki érzékem, tudásom. . Lehet holnap nem lazít az MNB, ami érthető, hiszen meg kellene várnia az EKB, FED lazítását. De van úgynevezett verbális, más lazítási eszköz is! . Nekem van általában GBP/JPY devizapárom is a pozícióim között. Pont ma a BOJ hajnalban jelentette nem emel kamatot mostanában, de tervezi még az idén! - Egyszerű verbális közlés volt, ami ma hajnalban az egész Ázsiában nyitva levő piacokat megrengette! . Így lehet holnap nem csökkent az MNB, de utána valamit közölni fog az MNB, ami fontosabb lesz mint a tény! A piac előre áraz!
Én meg amit legutóbb vettem így (szoftver licensz) ott én kiválasztottam valami new york beli valid címet így csak 7% (?) áfát fizettem. De azt hiszem lehet olyan címet is választani (másik állam-ország?) ahol 0%. Következőleg decemberben kell megújítanom-vásárolnom, akkor majd játszogatok az országokkal kicsit. (Magáncélra van, nem tudom a cégemben elszámolni)
Én ezt továbbra is kiskapunak érzem, mert csomagpontob akkor fizetdz ha már megkaptad a számlát. Bár ha előre fizetek akkor is kérdéses, mert ha szlovák boltban vásárolok akkor is a 20%-os ÁFA van ha haza hozom a terméket akkor is és ha magyat kibocsátású kártyával fizetek akkor is.
Amikor egy online játékba veszek valamit a gyereknek bankkártyával, akkor attól függ az ÁFA nagysága hogy milyen országban kibocsátott kártyával fizetek.
Most rendeltem és 20%-os áfa szerepel a számlán. Szerintem ez kiskapu lehet a szabályozásban, mert a terméket szlovákiába szállítják le, úgy veszi mint egy szlovákiai bolti vásárlást. Mondjuk csak annak izgalmas aki közel lakik a határhoz. Végül is egy fiktív szlovák cím is beírható.
Meg akkor se, ha haver címére rendeled és majd elhozza.... Más ötlet? Egy pillanatig azt hittem, hogy a sokmilliárdos külföldi webshopos vásárlás hazai gazdaságra gyakorolt hatása a téma....
Legalább 50 bázispontos vágást áraztak be a jenki harcosok. Szerintem túlhúzták a hosszú kötvényeket, ebből kifolyólag pedig túladták a dollárt. Most ebből a helyzetből szeretnének kfarolni. Szvsz.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)