Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem sírni kell, hanem összetenni a kezünket és imába foglalni a vajdát, hogy van nekünk, és lesz. Ahogy igaza is mindig lesz. Nembaj, ha néha kicsit szarabb a helyzet, vagy hogy nagy az óvatossági motívum országosan, de van fedél a fejünk felett meg stadionok. https://qubit.hu/2024/07/08/ha-a-magyaroknak-viccet-csinalsz-magyarorszagbol-ok-elvezik-a-legjobban A középosztályi lét ott egészen mást jelent, mint Magyarországon, mondja Parvez: „Itt mi szegénynek minősülnénk, de Bangladesben annyi szegény ember van, akik rettenetes sorban élnek, hogy nálunk a középosztály azt jelenti, hogy van egy tető a fejed felett, és minden nap van mit enni.”
Hogy mi lesz a vege? Kukkants be Del Amerikaba,ott a valasz. Agonizalast meg majd egy piaci turbulencia fogja meggyorsitani. Addig lehet a narancskodben elni nyugodtan. Azert aki elhiszi,h 14 evnyi autoriter vezetes,meg az orszag feudalis viszonyok koze lokese azert van,hogy majd egyszer kurva jo legyen,annak sikeres varakozast kivanok.
Aki itt marad,mindenki. Most meg el lehet hinni,h itt a legjobb az elet,sosem volt ilyen jo. De azert a valasztasok elott tudhato.votl,h jonni fog a megszoritas,kiveve csontvak fidesz szavazok, nekik persze marad a kivalo "ha a baloldal lenne" szoveg reggelire,ebedre,vacsorara. Jo etvagyat hozza. Igy volt ez 22ben,igy volt 24ben,es ki tudja,hogy lesz 26ban.
https://www.portfolio.hu/bank/20240708/megvannak-az-adoemeles-reszletei-bejelentest-tett-nagy-marton-miniszteriuma-697361 Bár Kolba Miklós az új adók kapcsán, napközben még csak rövidtávú hatásokról beszélt, szerintem igenis hosszabb távú hatások is láthatók.Egyrészt azt gondolom a banki állampapír állományt érintő döntésről, hogy problémák vannak a kellően alacsony(kitermelhető )kamatokon történő finanszírozással.A tranzakciós illeték emelésekről pedig azt gondolom, hogy olyan nagy mértékről beszélünk (0,45%) , ami komoly versenyhátrányba sodorja majd a hazai szolgáltatókat,a hazai piacokat és a külföld felé fogja terelni az okos pénzt,csökkentve itthon a likviditást és gyengítve a forintot. Számomra továbbra is egy dolog világos 100%-ban. Ettől a vezetéstől piaci racionalitást várni nem lehet. Spirálban vagyunk,ahol a problémák valós megoldása nem várható,csak ideig-óráig tartó toldozás-foltozás folyik. Olyan ez mint amikor egy adag rétes tésztából akarunk kettőtt csinálni. Nyújtjuk a tésztát,ami mindig ki fog szakadni valahol,ahová teszünk egy foltot,de a tovább nyújtásnál egy új helyen lesz lyuk. Szokták mondani, hogy egy ilyen gazdasági leépülés igen hosszú ideig is eltarthat, szerintem ennek vagyunk a szemtanúi. Hogy mi lesz a vége!? Ha nem jön politikai változás, szerintem nem kérdés a válasz. Ebben a rendszerben inkább csak az időtáv kérdéses.
Faszra az van húzva aki örül a 15%-os adó kulcsnak minimálbéren, aminek az adója 0% volt 2010-ig. És közben meg fizeti a 27% áfát a 20 helyett a 300% élelmiszer inflációra és még boldogok is. Gratula.
Gondolom a gyerekkorhaz szetlovese meg a polgari infrastrukturae azert van,mert itthon nyert az ellenzek...oh,wait... Megint sikerult az,ami 22ben. Amivel vadolunk,az lesz amugy is. Azert Orban hivei remelem,legalabb minimalisan elgondolkoznak azon,hogy ezek a ruszkik ugyanazok a.ruszkik,barhogy van szepitve.
Osszetereltek par tizezer milliardot. Anno batorkodtam jelezni,hogy kicsit vagohid feelingje van,de hat 19 szazalek,ertsem meg. Aztan ha kijon ev vegen,h az infla 4 szazalek lesz,mikozben a kozmuvek,banki koltsegek,benzin,minden faszom eldurran,akkor meg majd lehet tapsolni,hogy bezzeg ket evig milyen jo volt. Igen,aztan a hatralevo ido meg majd olyan lesz,amilyen lesz. Majd ha a tokeattetes nagy halacskak ugy gondoljak,h eleg volt,akkor lesz pislogas.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)