Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"szivem szerint tiltanalak a faszba.." irtad mint nagy liberális gondolkodó a nagy demokrata és szabadságharcos, az emberi jogok oroszlánszívű Richardja. :)
ne idegeskedj a te vérnyomásoddal. :) A lineáris gondolkodásnak ez a hátránya, mész előre és ha elakadsz csak próbálkozol mint a játékautó újra újra újra. A duálisak az agyak. Megtetted a tétedet hétfőre? rian ne va plü
Eltakaritani a maskepp gondolkodokat,mi? Ja,hat nem az en vezerem mantrazza napi 24ben,h aki nincs velunk,az ellenunk,meg aki nem fidesz,az haboru parti( tegyuk hozza,ennyi a programja is)😂 mondjuk ez a binaris gondolkodas valo neked,mert konnyu megerteni,de foleg ide bofogni. De folytasd csak,szorakoztato ez a merhetetlen szellemi nivotlansagod 😂
Ember,neked az alapveto szovegertelmezes sem megy. Elvonasrol beszeltem,nem koltsegvetesrol. Remelem,nem te vagy a legelesebb kes a megafonnal,mert akkor vicces kis pillanatok lehetnek reggel eligazitaskor. Bar ott,ahol a langelme a kaputelefont osszekeveri egy beleptetovel....nagy remenyeim nincsenek..
most pedig az inflációkövetésről feledkeztél meg nagyvonalúan. Az a pénz valójában nem több hanem kevesebb. Meg persze ez csak egy beveteli forrás. Nézőpont. Pont. Na ennyit ér az agyatlan propagandakövető birka ismételgetés.
Persze tiltanál mert nem tudsz érvelni és ül amit írok. Marad a jól bevált balos módszer, eltakarítani a másképp gondolkodókat. Miközben a liberalizmus hamis zászlaja van lobogtatva. Van ilyen.
Afelett pedig ügyesen elsiklott hogy a baltiak A ketegótiában vannak, de LEMINŐSÍTÉS!,!,! BEZZEG MINKET SZNTEN TARTOTTAK a bóvli határán. Na ennyire érdemes beszélgetni vele/velük.
Tiltással nem lennél előrébb, akkor visszajönne Nudliként, Ibizaként vagy másik nicken. Nála ilyen az 51%-os Fidesz szerelem. Minden rossz, amit a "dollárbaloldal" csinál és minden szuper, amit a Pedofidesz művel.
Ballibsi tolvaj tempo a fovarosban? Marmint ugye ezt most a fideszre mondod,mert nem.keves zsetont elvontak a fovarostol,sulyadot,satobbit. A fidesznel nagyobb,kartekonyabb kormanyt talan a magyar tortenelem nem latott,kezdve az eu penzek modszeres lenyulasarol,hitelfelvetelekrol,a jovod feleleserol... Szetvertek a tarsadalmat,oktatast,mindent,egy feudalista,autokrata rendszer epult ki,te meg ezt allitod szembe ugy,h az mszp,szdsz mennyit lopott? Atya eg,szepen felmondod a megafonos agymosos propagandat...szivem szerint tiltanalak a faszba..
26-27 év? azt sem tudod mi lesz 1év múlva. Ingatlan, arany, USD, HUF, CHF, HUf mindig ezek voltak a befektetések összetevői. Ezekből 3 nem lesz jó 2 igen így átlagolod. Az ingatlanok, részvények, arany és tőzsdeindexek az egekben.
Ha veszel egy autót az nagy hiány a családi kasszában de a pénz nem veszik el. A költségvetési hiányt is elemezni kell hova ment el ha támogatásokra nyugdíjemelésekre, tanárok béremelésére, kórház felújításokra akkor az nálad van ha repülőtér vásárlás meg hasonlóak akkor nő a nemzeti vagyon és ráadásul ebben benne van a nekünk járó eus pénzek önrésze és a pályázóknak előre kifizetett összegei. A hiány kb 4000mrd forint ami 10mrd eur. A költségvetési főszám az 34.000mrd Ft. tehát kb 12% 1Ft is sok és persze kellemetlen de messze van a katasztrófától ahhoz, ahogy beállítod. Csak a PMAP állampapírok 7000mrd Ft értékűek csak ezekre fizettek egy valag pénzt. "2024-BEN MINTEGY 1200 MILLIÁRD FORINTOT KELL A PMÁP-OKRA KIFIZETNIE AZ ÁLLAMNAK, ENNEK 80%-A RÁADÁSUL AZ ELSŐ NEGYEDÉVBEN ESEDÉKES." Monden hatalmon lévőnek megvannak a kedvezményezettei, de ne találd már ki ez fidesz találmány. mszp szdsz idején csak a lopás a hitelfelvétel ment, nem sok pénz ment a gazdasági szerkezetátalakításra, most is láthatod a ballibsi tolvaj tempót lásd főváros.Éhesek az elvtársak. Ha változás lesz benyomnak egy megszorítást és 10évig azt hallod (ne adja az Isten) "nem tudták ilyen rossz állapotban van a gazdaság". Egy országnak vannak adottságai ezt kell jó hatékonysággal működtetni. Egészséges államirányítási, társadalmi és gazdasági szerkezet kialakítása. Mató zseniálisan átalakította a nagy kitettségű adósságszerkezetet. Magasabb a kamat de zömében itthol marad. Szerintem az első 6hónap megadja az irányt. utána a belföldi fogyasztás őszig.
Igen, nagy valószínűséggel lesz választási pénzeső. Állampapírba visszaváltásnak most nincs itt az ideje, azt 2022 végén kellett volna a 18% meghirdetésekor. Hogy lesz-e legközelebb is ilyen? Lehet, hogy lesz, lehet, hogy sose többé. A havi megtakarítás szempontjából nemcsak a deviza, hanem az eszköz is fontos, ami pedig a te élethelyzeted és céljaid függvénye, nincs általános recept. Sőt, az eszköz hozama általában fontosabb, mint az esetleges deviza nyereség, ott is fontos a viszonylag jó belépési pont. Per pillanat a forint inkább erős, ha a hosszú távú trendcsatornát nézzük, tehát mostanában van értelme a váltásnak.
A forint szempontjából csak maga a minősítés ténye számít. Mintha ezt írtam volna, most hozzáteszem a kedvedért, hogy pártállástól és iránytól függetlenül.
Szerintem az MNB eredményében az a legnagyobb gáz, hogy a kamat veszteség teljes egészében megjelenik kamat nyereségként a kereskedelmi bankoknál. Azaz az átlag embert brutális veszteség érte az elmúlt évben. A kereskedelmi bankok egy fillért nem adtak tovább az pénzügyileg edukalatlan lakossági és vállalkozói csoportoknak. Sajnos nekem is voltak olyan ismerőseim, barátaim, akiknek hiába magyaráztam, hogy ne a szamlan parkoltassanak hatalmas összegeket nem tudtam meggyozni oket. Szomorú.
Sziasztok! Hosszabb táv érdekelne, hogy mik a meglátásaitok. Konkrétan itt a 26-27-es évre gondolok. Lesz újra választási pénzeső amit ismét rekord forintromlás követ? Azért érdekelne mert úgy gondolom, hogy ez a 380 a padló és szeretném az összes havi megtakarításomat valami komolyabb valutába váltani a következő években. Esetleg a megfelelő pillanatban vissza valami zsíros állampapírba.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)