Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Egyetértek. Osztrákoknál tudtommal így van. Még ha csak a fizetett edző meg edzőtábor lenne… NBII-es kis huszonéves kis ficsúrok rohangásznak 50-60 milliós autókkal. Nem érzésem félre senki, nem irigy vagyok, én is tudnék járni 60 milliós autóval, de “csak” 30 millióssal járok, mert az a különbség, hogy én megdolgoztam a pénzért.
bollinger közép alá került. ha megnézed mit művelt 395-ről 388-ig, most kb. 392.5-től számolható, 7 egység. 385.5 nem kizárt,semmi nem kőbe vésett. Magyarország fejlődik, erre jó jel a GDP. A szar GDP-nek is örültek anno, a jónak miért ne örülnének még jobban? napos rsi ~ 30. bár a hetes bollinger közép 388, erős lesz., Ez kizárt dolog,mert nem tudom.
Valami olyat szoktak ma mondogatni az elemzők, hogy a mai kor üzemanyaga az adat. Hajlok rá, hogy egyetértsek ezzel a kijelentéssel. Csak azt nem értem, hogy akkor miért a molt b@szogatják állandóan,mikor ma Magyarországon a távközlési díjak kb. kétszer akkorák, mint pl. Ausztriában. Ausztriában a Lidl mobil, ma 9 euróért ad 2000 perc beszélgetést és 50 giga netet. Nálunk mennyiért van hasonló,dupla pénzért?! https://www.lidl-connect.at/kategorien/tarife/
Az szerintem elég direkt mikor azt mondja "hogy válallajanak önként akciókat" pont mint a kamatcsökkentésnél... És erre fel erősödik a Ft... én ezt komolyan nem értem. (Ok GDP adat jött, de azt tudjuk mennyit ér..)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240430/fontos-jelzest-kuldott-az-uzemanyagokrol-nagy-marton-683575 Könyörgöm... akassszuk fel, és pörzsöljük meg.. Nem tudom elhinni, hogy ezt a kommcsi szintet, hogy nyíltan bevatkoznak a piacgazdaságba ennyire nem látja senki. (vagy nem zavarja őket). Mondjuk kína is amíg olcsón tud gyártani senkit nem érdekel, hány ember hal meg a gyár felépítése közben és hogy mennyi dotációt kap amíg egyedüli nem lesz...
Ja és más az, hogy van Sanyi bá' aki kedden és csütörtökön edzést tart a 10-13 és 14-17 éveseknek, mondjuk 20-30-40-50 fős csoportoknak. Ezt is támogatom. Meg a suli-foci bajnokságot. U17 meg U21 meg ilyesmiket meg már nem. Azt hiszem érthető hogy hol a határ.
Én építnék futópályát, parkokat, bicikliutakat, edzőarkot, esetleg egyszerű focipályát (nem stadiont), uszodát... Menjenek sportolni a fiatalok, mozogjanak - meg bárki aki akar. Aztán mondjuk naponta délelőtt 9-11 között kapnak 2 órát a versenysportolók, akkor ingyenesen használhatják ők is. Fizetett edző? Fizetés? Magashegyi edzőtábor? Ilyesmi nincs, termelje ki maga a ponzorokból ha tudja. Úgyis magáért csinálja. Az élsport amúgy se egészséges.
Az azért nem könnyű. Közel állok egy ilyenhez. Nem megy. Kb. 50% finanszírozható a piacról, tagdijakbol, de tobb nem. Leirtam sajat történetemet kotabban.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)