Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Így van! A szolgáltatások áremelkedése horror szintű lesz.https://24.hu/fn/gazdasag/2024/01/29/digi-ar-emeles-inflacio/.Példának okáért.A mezőgazdasági-élelmiszer árak nagyságát még korai becsülni,mert az El-Nínó hatása kiszámíthatatlan.A mai forint mozgás már beütött az üa.árakba és ez csak a kezdet.A 6%-os nyugdíjemelést már az első hónap lenullázta.Mi lesz itt később,ha netán a nyersolaj a Hormúzi szoros háhorús helyzete kapcsán, hipp-hopp 100 dodo fölé,a forin/euro meg 400 fölé ugrik?
Van ismerosom,aki logisztikaban tolja. Sajnos brusszel ott is megemelte a jarulekokat,meg a mindent,es a szankciok sem mukodnek. Szerencsere a gazdasag,amit kell,belul megtermeli,igy ev vegen egy deflacio meg osszejohet,ha a gyurcsanyi el nem rontja ezt is.
390 feletti zaras,ojajj,hat lesz itt nemulass hamarosan... Megolyan is h en mar 369 ota longban vagyok,es majd a tetejen adom el termeszetesen,amivel max hozamot erek el y/y alapon.😀 Na de hol lesz a teteje...410-420-4**? Mari nenik meg majd pislognak,h dehat realhozamot igertek,meg miegymast 😂
Miért gondolod hogy az útdíj, üzemanyagár, fizetésemelés, csomagolóanyag áremelés hatással lehet a kisker árakra? A logika be van tiltva elvtárs, lipcsy métely. Na meg illib matekot kell alkalmazni.
Ez vicc? Szolgaltatasok stagnal? Lehet h a fodrasz igen,de az osszes Meszaros erdekeltseg,ami fuvarozas,telekommunikacio,utdij,akarmi,az nem kicsit dragul..es ki lehet talalni,h ami kozuton jon,akkor az is fog attetelesen. Raktarozasi dijak drasztikusan emelkednek. Epitoiparban mar az alapanyagok dragulasnak indultak,ami kinntrol jon, az a forintnak koszonhetoen szinten fog,plusz a novekvo kereslet. Varom azt az 5 szazalekos inflat...
Ev/ev alapon esélyes akár a defláció is. Az élelmiszer áraknál pl én nagyobb 10-30%-os csökkenést látok. Az energia az üzemanyagokat leszámítva már nem drágult. A szolgáltatások, stb úgyszintén stagnál...
Az ábra nem ezt mondja. Azt mondja, hogy az áremelkedés mértéke tért vissza a 2021-es tartományba. Ami kb igaz is lehet, hiszen az első árstoppokat éppen 2021-ben vezették be.
Először vicces volt, de még a végén tényleg kimatekozzák az okosok, hogy defláció van! Ezt is beárazza szépen a piac. Köszönjük, hiszen ez is a magyar családok érdekében történik!
Az árfolyam. És mennyit veszített el a vásárló erejéből ? Mert a boltban az árak jóvan nagyobb mértékben nőttek, mint amennyivel gyengült. Szerintem ezen a ponton, ilyen környezetben a Ft árfolyama nagyon is erős. Túl erős az értékéhez (a vásárlóerejéhez képest) .
Excel a barátunk. Szépen megmutatja a tényeket, hogy mi merre, és mennyi az annyi. Segít elkerülni a felesleges érzelmi köröket, hogy az euró a jó, de nem mert a forint...stb. bullshit.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)