Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vezess 6-12 honapig egy excelt. Beszedes lesz. A penztarcad ugyis megmondja,mi a franko. A KSH meg mondja majd amit elvarnak tole. A ketto fura modon majd valahogy nem er ossze.
Nagyon igaz, mélyen igaz. Sőt, a szolgáltatásoknál is lassan defláció van, ez siker! Épp ma kaptam egy levelet a telemomtól, hogy 15%-kal csökkentik az árakat. Az epr rablás is csökkent rengeteg mindent, a fuvarozók sem győzik a rájuk terhelt extra kedvezményt tovább adni. Ebből bizony 4% körüli január lesz, utána bármikor defláció. Ez az ország gyönyörű.
szerintem össze kéne vetni az infla kosár tartalmát a kötelező akciókkal! Nincs valaki akinek nagyon van érzéke megtalálni a termékek listáját? " a kötelező akciózás mértéke 20 termékcsoport esetében legalább 15%-ra emelkedett" úgy emlékszem már bővült a lista tán 60 termékre??? sztem ezzel a trükkel hazudják le az idei inflát is! https://www.portfolio.hu/uzlet/20231122/dontott-a-kormany-juniusig-meghosszabbitja-a-kotelezo-akciozast-653235
Uristen,ennek a 400ert ajandek dumanak mar szaga van,olyan oreg... Engedjetek mar el,ennyire nem lehettek maradiak...vagy ezt kell nyomatni,mert ezt mondjak a kozpontban?
Arra azért befizetek, hogy utólag odaadják. Hitelből finanszírozott nyugdíjas szavazatvásárló 13. havi nyugdíj 500 milliárdba kerül idén a hírek szerint. Igaz, hogy már a 12. havi is hitelből megy lassan, de hát így mulat a magyar...
Lehazudott infla vs valosag. A lehazudott miatt kevesebb pmap kamat, a valosag miatt tobb adobevetel. Forint ha elmegy,dupla win-win. Ki lesz ez talalva.
Azt nem értem, ha most emelnek a tavalyi inflációval, akkor a tavalyi baromi magas infláció hogyan jött ki? És fordítva,ha most emel mndenki 15 %-al, akkor hogyan lesz ebből 5 % vagy defláció?😄😁🤣
Én a pmaphoz 397 es átlaggal váltottam le az euro, szóval addig plusz kamattal vagyok. Ha jövőre mikor lejár a második kör kamat is, és itt jár a forint, úgy visszaváltom eurora, mint a sicc. Jelenleg még árfolyam nyereségem is van.
Majd egy pár pénzügyi intelligenciával nem rendelkező embert becumiztatnak és azzal elpötyögtetik a gazdaságot talán lefulladáshatáron. Sokat segít, hogy egyes termékek kötelező előírt akciósak pont azok, amik a ksh kosárban vannak. Illetve egyes termékek ára tényleg csökkent ! Pl bajor perec felment 99 ről 279re pár hónap után le most csak 199 Ez deflációnak számít már nem??? A túró rudi is fel 139 ről 299 re és most csak 275, de ott volt egy áfacsökkentés is! ez is deflálódott tehát! * Az az átlagkeresetű pár 95,8-67=28,8 milkója félretéve önrésznek. Azt hamar félreteszi egy átlagkeresetes fiatal pár... és BÁTORAN felrántják a 67 misit hitelre. Kiszámolós cikk alapján nem jár majd túl jól aki belemegy: "az
éves nettó jövedelmed négyszeresét fizesd ki az ingatlanodra és
lakhatásra (törlesztőre vagy bérlésre és a rezsire) ne fordíts többet a
nettó havi jövedelmed 40%-ánál." "Két átlag feletti fizetés mellett, mondjuk 1,2 milliós havi bevétellel 57 millióig gondolkodhatunk a 48 hónapos szabállyal." Nem pedig 96 millióig 826 fizetésből Ha a fenti szabály szerint nézzük, akkor az átlagkeresetű pár 826ból 39 235 000 ig nézhetne házakat https://kiszamolo.hu/mekkora-ingatlant-vegyel-2/
Szolgáltatás stagnál?! Hol?! Autó szervizek +15-25%-ot emeltek alsóhangon, de van, aki még ennél is többet. Fodrászok, villanyszerelők, gázszerelők +10-15% minimum. Telkó cégek +15%-ot emeltek vagy emelnek. Lakossági gáz ára gondolom, megint csökken majd 30%-ot papíron. KáderSH ki fogja hozni a várt számokat. Gratulálok azoknak, akik ezeknek hisznek és nem a saját szemüknek. Jól dolgozik a kommunista párt, ha azt mondanák, hogy holnaptól a kék neve piros, akkor a hívek azt mondanák, hogy azt mindig is pirosnak hívták.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)