Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én lemaradtam.a.383rol. Fed előtt kellett volna venni, de az lutri volt. A következő héten alig leszek gépközelben, igy nem nyitottam pozit látatlanra, (bár OTP TLem van 12850rol, de deviza certi más) Kíváncsi vagyok meglesz e.a.400 köv héten , mert USD 365 felett zárt. Negyed eves záró jön, kétlem hogy 400 fölött akarják zárni, az nagyon csúnya volna.,ha mégis.... Majd a 390- 392 visszatesztnel beszallok
50% simán megvan, pedig nem veszek extra dolgokat. Mindeközben a lehazudott infláció csúcsa 25,7% volt a statisztika statiszták szerint. Kaja ára minimum duplázódott.
Igaz lehet az ember boldog magyarként, ha úgy élhet, mint felső képen és lehet boldogtalan nyugatiként, ha úgy kell tengetni élete hátralévő részét, mint az alsó képen! https://imgur.com/a/VUdrjDa
"Már 369 alatt. Minden a terv szerint..." Mi történt a tervekkel? Malopcsy&orv bán fölé guggolt a ventilátornak és nyomott egy cifrát? A magyar nép meg előtte állt szeplős lett?
Azért nem egyszerű annak lenni, ha csak a létfenntartásért kell hajtanod. Ha pl valamire elkezdenél gyűjteni és sosem éred el.(mint a szamár akinek felkötöttek egy botra a répát és lelógatták elé, ő meg csak megy, de sosem éri el) Igaz lehet boldog a magyar is aki nyugdíjba megy és munkát keres, hogy meg tudjon élni esetlegesen a magánegészségügybe el tudjon menni, mert a másikba nem jut be, mert időpontot sem kap, max eladja az autóját, ha jönvalami baj, legalább nem kell fenntartani!!!! Még spórol is! Meg sportol, mivel gyalogolni kerékpározni egészséges. És lehet boldogtalan a német is aki nyugdíj után elkezd utazgatni. Lehet boldogtalan, mert nem jön meg a legújabb lakóautója, vagy a porsche, amit utánakötne ;) bár németek már megfagytak a télen valaki azt hangoztatta, nem??? Ami itt megy az a nyomor! A szegény is lehet boldog??? akkor ezt meséld már el tlvaj bandának is légyszi, ne kelljen már nekik olyan hajóval vitetni a redvás sggüket amit 83 milkóteletankolni.. Szerinted normális, hogy olyan jár így aki egy összetett mondatot nem tud összerakni és egy piaci megbízása sem volt? Vagy az, hogy híg székletté értéktelenítik a Fo$rintot? meglopva ezzel a népet? azzal a jelszóval, hogy ez jó a magyar exportra termelő cégeknek??? Az a cég akinek ez kell ahhoz, hogy jó legyen neki, az inkább zárjon be, mert azt kár erőltetni!
Ez a te látásmódod. (nem lehet boldogan élni). Hidd el tévedsz! A kapitalizmusban természetes dolog , hogy vannak kő gazdagok , és vannak akik nyomorúságosan élnek. Szomorú, de ez van, és ez is marad ! Kizárólagosan anyagi oldalról közelítve! Amúgy az élet értelmét nézve szegény is lehet boldog!
Aki itt piaci vagy alkalmazotti alapon akar élni, az nem tud boldogan élni ;) az elmúlt 2 napot is sikerült lekereskedni? a balf@szok (marci, varga, malopcsy) hozzászólásai a charton voltak? A javát az embereknek kifosztják. Biztosan jól lehet élni egy ilyen közegben, ahun az éhezők viadalát lehetne felvenni 1/1 ben... Tudsz teljes tőkéden annyit kereskedned, amennyit ezek elinflálnak? Mennyi is a valós kiadás növekedése az embereknek egy év távlatából? úgy 50-100% - spórolás??
Tekintsem érdemi válasznak? Amúgy igazad van , kár a gőzért , ezért nem erősködöm . ezért teszem félre magam. Még senki nem mondta,- tévedtem. szerencsére van mit a tejbe aprítanom, ebben a válságos időszakban is sikerült tőkejövedelmeimet gyarapítanom,. Vidáman élek belőle. Talán érzéketlen vagyok sok fórumtársammal szemben , tekintve , egészen más a nézőpontom. Nem tartozom a legatyásodot, elnyomorodott "néphez". Magyar vagyok , nem Neres , nem politizálok , mindenem meg van , boldogan élek.
Szerintem ne erőltesd. Volt már itt pár köröd többmindenkivel, a vége az volt jellemzően, hogy szép csendben eloldalaztál, aztán egy kis idő után újra próba.
Akkor az a cél, hogy próbáljuk elkerülni a lecsúszást, bármelyik csoportba is tartozunk. "Lesznek gyengék, lesznek akik kiállják az idők próbáját." - Ez mindig is így volt. Szólamokkal , meg a "nép nevében " nem lesz megoldás. Mindenkinek magának kell tenni.
Nagy Marci kanyarban akar előzni. Hát, jövőre a 400-as számot nem a magyar gazdaságot megtestesítő sportautónak a teljesítményével hozzuk majd összefüggésbe (€). Apropó, a sportkocsiról a Télapó jut eszembe, amint azt énekli, hogy: "Te pedig egy kisautót kapsz, Márton; csak először a f0$0mba mártom..."
Egyrészt,honnan tudod,miben volt részem,másrészt igen, folyamatosan szegényedik a társadalom alsóbb része, és a cél a középréteg elvékonyítása. Ha nem így lenne, akkor már rég nem a rekord áfát erőltetnék (effektíve 31%,nem vészes),hanem ösztönöznék a fogyasztást. Ezt már mindenhol felismerték,kivéve nálunk,ahol mindent is Orbánhoz kell csatornázni. De hozd a tényeket,és cáfolj meg.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)