Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A nyugati pénzekbőll (amíg még van) fenntartja egy darabig a rendszer magát. Aztán ha majd a lakosság 70 százaléka vegetál majd leváltják ezeket is. Csak aztán nehogy még rosszabb jöjjön helyettük.(PL: Mihasznák mozgalom és társaik)
Ha már a puhapöcsöknél tartunk... Semmi bajom a kompenzálással, csak akkor adjuk össze mind a két oldalt, és úgy matekozzunk. Azt hol vetted számításba az elméletedben, hogy manapság a szülők a fél munkaidőt a kölkeik után szaladgálással töltik? Persze el tudom képzelni, hogy a te elcseszett világodban az is csak hozzátesz a GDP-hez....
És ez mégis miért jár ? Miért ILLIK kompenzálni ? Talán azért mert a jelenlegi nyödgíj rendszert is a most befizetett adókból fizetik nem a rég befizetettek + kamatokból ? Én szeretnék egy ferrarit, de pirosat ám mert az illik a szemem színéhez és szerintem ILLENE a magyar államnak minimum annyival támogatni, hogy meg tudjam venni, + még annyival havonta, hogy tankoljam / gumizzam, szervíz stb... vagy mondjuk Porsche (bárminemű hasonlóság az MNB vezér fiával a teljes véletlen műve...)... Én nem vetek olyanokat a szemedre, hogy egy lehunyt rendszerből idézel ideológiai frázisokat.. De most már el, hogy akkor egy olyan keletmagyarroszági család aki semmit nem dolgozott, de a világra hozott 6-12 gyermeket akkor értékesebb e mint egy mérnök vagy egy közgazdász ??? Ha már ennyire érték a gyermek... Az meg, hogy erre nem képesek ??? Miért kötelező?? Elleni kell minden magyar nőnek évi min 1 db ot ??? És a sertés mennyit fialjon ?? Az ami a kezedben van nem egy látcső ami a jövőt pásztázza, csak 2 wc guriga össze celluxozva .... Majd akkor beszélhetünk gyermek vállalási kedvről, ha annak a minimális egzisztenciállis felételei adottak lesznek önerőből és nem piactorzító támogatásokból.. Meg okatatás ami garantálja, hogy a gyermekem jobban élhet mint én... vagy egészségügy... Te egy régi bútor vagy régi ideológiával, de sajnos a 21 . században nem vállalnak olyan felelőtlenül gyermeket az értelmes emberek (vagy nem annyit) mint régen a háború alatt, mondván, hogy akkor is volt valahogy.
Btw. gyermeteg... Afganisztánban mit kerestek a magyar katonák? Természetesen nem gondolom, hogy az, hogy a múltban valamit rosszul csináltak, az a továbbiakban validálja bárkinek is ugyanazt elkövetni, de az minimum furcsa, hogy abból a sok asztalt csapkodó idiótából, aki most azon pörög, hogy Ukrajna nem NATO tag, én sehol egyet sem láttam, amikor Ferihegyről elindultak a magyar katonák Afganisztánba.... Mivel megérted ezt a szép kort, és mindenben is tájékozott vagy, feltételezem, hogy azzal sem értesz egyet, hogy manapság nem túl büszke arra senki sem, hogy 38-ban a nagyhatalmak gyakorlatilag odadobták Csehszlovákia egy részét a németeknek, de még akkor is csak szivarozgattak, amikor Németország gyakorlatilag egész Csehországot annektálta....
Jogalap lenne, de nincs a NATO Ukrajnában. A szuverén nemzetet ért támadás alapján segítséget kérhet más nemzetektől a támadás elhárítására, mely akár fegyveres alakulatok küldését is jelenthetné, lásd ENSZ alapokmány! Továbbá az USA a Budapest Memorandumban garantálta Ukrajna területi integritását (cserébe az atomfegyverekről való lemondásért, pedig Ukrajna a maga 1700 atomtöltetével az egyik legnagyobb atomhatalom lett volna a földön), azaz az USA (és nem a NATO), akár teljes hadsereggel is bevonulhatott volna (akár az angolokkal együtt). Jogalapja a mocskos ruszkiknak nem volt.
Egy gyermek felnevelése ~20-30 millióFt manpság azt mondják. Kettő legalább 40-50 millió háromé 60 millióFt . Ennyit ILLIK kompenzálni azokkal az önző puhapöcsökkel szemben. Akik erre sem képesek...csak élnek bele a világba urasan-önzön. Akkor áll elő a társadalm igazságosság nagyjából legalább anyagilag.
A NATO nem is támadta meg a ruszkikat nem is tudom mit vergődsz. Nincs harcoló alakulat ukrajnában. Fegyverekkel meg kiképzéssel segíti de nem harcol vele...... Nem is értelek ez honnan jött.....
Kicsit azért provokáltam, mert itt a gittegylet eléggé elvan a langyos pocsolyában, megelégszik azzal, hogy 2 like, ha kicsit szidom a kormányt, 8 like, ha már összetett mondatokat is írok, miközben szidom a kormány teljesítményét. Kb ez az a módszer, ahogy az ellenzék is jól elvan majd az idők végezetéig is. Megy az üzenet a népnek, hogy a Fidesz csúnya és lopott, aztán a nép 2/3-dal megszavazza a Fideszt. Valami nem kóser, ez nem fog megváltoztatni semmit. Ki kellene már lépni ebből az elégedettségből, hogy megelégszünk a fórumon a lájkokkal, hátradőlünk, hogy jó munkát végeztünk.
NE keverjük össze a dolgokat.... Az afganszitáni küldetés OKA egy NATO tagállam>>USA területét ért támadás volt. Azaz NATO szerződésszerű indoka volt. és A szerződés kimondja azt is, hogy: "A tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok!!!! szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében." . Ismételten az az ALAPVETŐ kérdés, hogy Melyik NATO tagországot támadta meg oroszország?! HA egyiket sem... Akkor mi a NATO ukrajnai fellépésének a NATO szerződésszerű jogalapja? ----------- Az afganisztáni jogalap KÖZISMERTEN ez volt anno. . 2011. szeptember 11-ei terrortámadás érte az USA-t. Amelyeket a tálibok támogatását élvező és Afganisztánban kiképzőtáborokat működtető al-Káidaterrorszervezet hajtott végre az Egyesült Államok területén !!! -----------
Senkinek nem tilos... De az hol fair, hogy aki gyermeket nemz azt mindennel is támogatják aki meg mondjuk nem, vagy csak 1 db ot és nincs meg a 2,5 ös reprodukciós ráta, azoknak a fent említett támogatások MIATT nincs esélye saját lakásra, így a lakhatását is ki kell gazdálkodni ... Én még addig egyet is értettem vele, hogy kaptak adó támogatást, mert nekik nagyobb a költségük, de ugye többet is fizetnek be ÁFÁban. OK. Aztán jött a CSOK meg a Babaváró amit az építőipar úgy nyelt le ahogy van... A kormány nem tett semmit. Aztén jött a nagy családosok 7 üléses autóvásárlási kedvezménye... ismét csak semmit nem tettek aztán itt ez a csodálatos rezsicsökkentés. A nagycsaládosoknak nagyobb ház / lakás kell ami már nem tudnának fűteni... erre is kapnak a gyerkőc után támogatást... Már ez is durván piac /életbe való beavatkozást/ torzítás, de ezt most megfejelik azzal, hogy az aki adóban kevesebbet fizetett be, az majd most a végén még többet kapjon a fenti támogatásokon felül ÚGY hogy a jelenlegi rendszer sem fenntartható középtávon... A moralitásást nézd meg... Mindezt úgy, hogy sok helyen nincs elegendő óvódai/ bölcsödei iskolai férőhely, úgy hogy a ház így se lett olcsóbb nekik , az oktatást épp széjjel verik, a kórházakban meg vagy lehet szülni vagy nem... És ebben bőven benne van a keze a kedves vezetésnek... de jól van remélem van vagy 5 gyerkőcöd jó egészségben akik majd pörgetik utánad az adófizetés kerekét... Ugyanez pepitában a Ft árfolyam, kiadják parancsba ,hogy év végére márpedig legyen 1 számjegyű... de a feltételeket nem teremtik meg hozzá, sőt ha lehet még rontanak is rajta... próbáld meg értelmezni..nem olyan bonyolult...
Provokációd nagyon gyerekes. Nem arról kell vitatkozni, hogy mennyi legyen hanem hogy miért ennyi komám! Esetleg nem értenek a kormányzáshoz és semmi más módon nem tudták megfogni a forint összeomlását csak ezzel? Romániába mért 7 százalék és sokkal stabilabb a fizetőeszközük? Csak nem azért mert értenek is egy keveset a kormányzáshoz nem úgy mint a mi futballistáink? Kormányozni kellene nem folyton tüzet oltani mint ahogy az idolod teszi? Hogy halad az infláció elleni harc Fire? Lesz egy számjegyű év végére???? :)
Gyurcsány megbukott. Nyilván minden bukás lemondással végződik, technikailag. Akkor bukott meg és döntötte el, hogy lemond, amikor a szocik bizalmatlansági indítvány nyújtottak be ellene, és össz is jött az elegendő aláírás. A szavazást nem várta meg, lemondott. Ennek a neve: bukás. A saját párttársai buktatták meg.
De érdekes. Amikor gyúcsááány elbaxta az letudott mondani de az idolodnak nem szabad?! Akkor milyen megoldást vársz elvtárs? Évről évre rosszabbul kormányoznak (bocsi ez nem is kormányzás hanem szabadrablás) ha nem vennéd észre. 20.000 milliárd volt az államadósság mikor átvették most 50.000. Tudom tudom, minden jó fineszes tudja, hogy az 50 kevesebb a húsznál :)Ezért mondjuk hogy fenntarthatatlan a 18% mert ha nem ad a nyugat többet mert már annyi az adósságunk akkor onnantól vége. Se nyögdíj (igaz már nem is kötelező adni úgy alakította a finesz), se egészségügy(már most sincs igazán) Nem kell elküldeni őket, ha bármire is tartanák az országot belátnák, hogy nem megy nekik.....
Nos pl. a NATO téma... Mert az a legegyértelműbb még a politiokai vaksiknak is, talán. . Nos, a NATO ugyebár egy VÉDELMI !!!! szövetség. "A tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok!!!! szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében." . Elmondod melyik NATO tagországot támadta meg oroszország? Megj: ukrajna NEM tagország ezt azért remélem tudod. ---- De akkor miért is aktívak a NATO tagok ukrajnában?! Lehet, hogy igazából csak a magyarok járnak el a NATO alapszabálya szerint? ***** A többi felvetésed is hasonlóan gyermeteg féloldalas logikára alapul...
Köszönjük az egyszerű megoldást, te vagy a harmadik, aki kihagyta a modellből azt, hogy nem lehet őket elküldeni, itt kérem demokrácia van, ami 2/3-dal megválasztotta őket. Sajnos ez a megoldási javaslat most nem időszerű, és mellőz bármilyen realitást.
“Majd a piac kezeli az egészet” Ember te nagyon bugyuta lehetsz. Eleve onnan van ez a leszakadás a régiótól és azért drágább minden mint a környező országokban mert kommenista kórmányunk nem hagyja a piacot, hanem kommenista rendeletekkel, hatósági árakkal xarja szét az egèsz piacgazdaságot. Tudod mi a megoldás? Nagyon egyszerű: az összes kommunistát elzavarni a csába legyen az fidesz vagy dk, aztán szakértői kormányt(tudod ellenzékben még az idolod is nagyon támogatta a létrehozását ha a kormány képtelen megoldani a bajokat) felállítani. Tudod aki dolgozott a versenyszférában az többet ért hozzá mint aki egy napot se….. egy rendőr felügyeli az egészségügyet és a többi pozicióban is kábé hasonlóan hozzáértők vannak, te jóisten nemis csoda hogy összeborul itt minden.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)