Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vissza kell vinniük, amilyen hamar csak tudják, 10% alá, aztán ott folytathatják az éves 3-5% inflációs kirablást, a haverok helyzetbe hozását, az már egy bevált recept. 25% körüli infláció az nem jó nekik.
Igyekszem nem fennakadni azon, hogy amit én írtam, az egész másról szólt, és arra reagálni, amit írtál. Nevezheted diszkrét bájnak, de nincs ellentmondás a túl erős a forint, és az erős forintot szeretnék között. Csak kontextusában kell nézni. Ha egy kg kenyér a 400Ft-os eurónál is olcsóbb Bécsben, mint Bp-en, akkor bizony a forint (a devizapiacon) túl erős. Ha Debrecenben a MOL kútnál 610-ért tankolsz, Nagyváradon a MOL kútnál meg 500-ért, akkor ugye az is felvet kérdéseket. De ez nem mond ellen annak, hogy az erős deviza lenne sokmindenre a megoldás, csak azt nem úgy kell értelmezni, hogy a forint legyen STABILAN erős, minden más meg marad ahogy van... Ez így túl bonyi?
OFFNos, kikerestem neked a friss kormányzati/képviselői álláspontot... Nyilván meg lesz hozzá a rendelet módosítás is hamarosan. ----- Azt a javaslatot szeretnénk a kormány asztalára tenni, hogy az egészet úgy kell hagyni, ahogy van. . Ne kelljen semmilyen lakosságvegzáló történet. Egyáltalán a bejelentéstől is tekintsünk el, ----- Mert semmilyen veszélyt nem hordoz magában az, hogy valakinek az udvarán van egy 12-13 méter mély kútja, ami gyakorlatilag az esővizet gyűjti össze és azzal a maga kis veteményesét vagy a virágágyását meglocsolja" – mondta a miniszter. . A lépést azzal indokolta, hogy a kutak engedélyeztetésére "ráépült egy olyan ipar, amitől az ember megretten". . Példaként említette, hogy akár 400 ezer forintot is elkérnek egy kút kamerás átvizsgálásáért. De egy kútfúrói igazolás ára is lehet már 75-100 ezer forint. "Ez lehetetlen állapot. Nem hozhatjuk ilyen helyzetbe az embereket. Ezt azonnal be kell fejezni" – jelentette ki, és visszautasította azt a jelenséget, hogy szerinte a regisztrációs kötelezettséget felhasználva sokan nyerészkedni próbálnak az embereken."
esélyekkel tudnám jellemezni, szerintem az pedig egyre nő. Most 20%-ra tenném, hogy lehetséges. Ha most nem, akkor utána viszont már 60% esélyt adnék neki. Elvégre nem cél az infláció letörése itthon, ez csak duma!
https://invst.ly/-sty4 Én valahogy így látom hetes felállásban. Simán el swingelhet még ezen a ponton(pl oldalazás), de meg is járathatják még felfele, beleférne. Aztán ha még marad a kamat akkor megyünk be a csatornába, ugyanis annak az alja tipikus fibo szint. Még egyeszer mondom: kuszaszemék ebbe még beleszólhatnak és nagy az esélye.
Van egyfajta diszkrét bája, hogy ha beírja valaki, hogy a forint nem lehet ilyen erős, mert akkor tönkremegy az ország, majd ugyanakkor hangoztatja, hogy erős országnak erős pénzre van szüksége, összehasonlítva a szomszédainkkal mennyire rosszul is állunk. Ilyenkor az ember felteszi az egyszerű kérdést, hogy akkor mondd már el, mit is szeretnél gyermekem?
Bírom ezt a stratégiát, amikor egyszerre játssza valaki a jó és rossz zsarut. Leírja, hogy mi a gond és hogyan kellene lennie, de közben az egészet elinfantilizálja, bagatellizálja, ezzel kb. el is véve az élét az összes gusztustalanságnak, amivel amúgy a mondata elején még ő sem értett egyet.... cuki :)
Törölt felhasználó2023. 04. 18. 11:16
Kérésre: Erő van a forintban. (Ezt amúgy magától tudja már az okoskateló, csak el kell indítani egy er kezdéssel és csak kiválasztom a szavakat:DD)
Akkor írjam be minden nap, hogy "forint erő"? Azt beírják mások. Vagy nem tudom mit vársz tőlem? Legalább igényem van a változásra. Az emberek fele itt fel sem fogja mi történik. Ha többet mutat az egyenleg ma mint tegnap, akkor minden f.sza.
Beírom én is, hogy a 18% nem fenntartható, meg hogy azonnal alá kellene írni mindent Brüsszelnek, és mellette önként beszolgáltatni a M&M és a BDPST összes vagyonát a tanárok bére érdekében. Beírjuk ide százan. Jól is érezzük magunkat, mert kapunk érte buksi simogatást a hasonszőrűektől, igen, derék volt a beírás, ma is felhívtad rá a figyelmet, hogy ez így nem mehet tovább. Aztán kiderül, hogy minden tovább megy majd, mert itt mi csak álmodozunk egy jót, a mi kis dobozunkon kívül dőlnek el a dolgok.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)