Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
sem a gázár, sem az eurusd nem segít ezen a foson... csak akkor mozog ezekkel, ha azt akarják, hogy gyengüljön! ott van az árfolyam ahol akarják, hogy legyen! fo$ 414.635
+0.945
+0.23% intervenció vége... pln 4.7702 -0.0137 -0.29% csökkentsük úgy az inflát, hogy növeljük! Nincs fontosabb, mint a pénzöntés a pénznyelő haveri cégeknek! hisz a nem hatékony cégek gyomra feneketlen bendő...
Ezt az ablakon besütő nap melegét viszont hagyjuk, már ki lett vesézve pár hete... Nem ismerem a részleteket, de megkockáztatom, hogy a nap melegén kívül akadt még ott házon belül 1-2 hőforrás....
Jól szigetelt épületnél az ablakon besütő nap is elég ahhoz, hogy a napi átlaghőmérséklet felett maradjon a helységekben a hőmérséklet, rosszul szigetelt épületnél meg egyértelműen sokba kerül a folyamatos éjjel-nappali hőmérséklet szinten tartás... sok helyen még az esti fűtés lekapcsolás is megéri, nemhogy a hétvégi. ("csak" egy "C"-s házunk van, egész hónapban összesen nem ment 10 órát a kazán...a napsütés elég volt eddig a 22-23 °C-hoz)
Onnan tudni, hogy valaki nagyon mellényúlt egy megszólalásával, hogy amikor erre felhívják a figyelmét, elkezd olyan részletekkel árnyalni, amiről addig szó sem volt.... (és legtöbbször irreleváns is) Szerintem hagyd a kondenzációs kazán műszaki részleteit. Minél kevésbé fűtesz egy ADOTT helységet, annál kevesebb energiát fogyasztasz. Pont. Nincs és/ha/de/amennyiben.... stb... Az is elég beszédes, hogy te erről szívesen olvasnál cikket. Javasolnám a középiskolai fizikát...
A kondenzációs kazánok előre menő hőmérsékelte jóval alacsonyabb mint egy öreg nyílt égésteres fűtésé. Kondenzációs esetben 30-40 fokos előremenővel folyamatossan temperáljék az épületet. Egy nyílt égésteres kazánnál 60 fok körül van a javasolt előremenő. Melyik fogyaszt többet ? Ebben a buta kis példában látod, hogyha az elérni kívánt hő különbség kisebb akkor a szumma kisebb. Nem beszélve arról, hogy a kondenzációs alacsonyabb hőmérsékeltő égésterméke, mivel abból is "kivonja a meleget" Abban az esetben igazad van, ha már olyan hosszú a szünet pl téli szünet amikor már az 1x i felfűtés ~15 fokról többe kerül mint a 18-20 fokon temperálás. De továbbra is úgy gondolom hogy ez egy hétvégén nincs így. Tudtommal ez egy átlagos épületnél 2-3-4 nap. De ha találsz erről cikket szívesen olvasom. Itt még millió egy dolog befolyásolja, falszerkezet, légtömörség, fekvés, hőszigetelés, gépészet állapota stb stb. De biztonsággal feltételezhetjük hogy nincsenek az iskolák/régi középületek agyonfejlesztve/ szigetelve. Vastag falak esetén a fal valóban leadja a "tárolt" hőt, de ha kihül az csökkenti a hő érzetet is és nehezebb felfűteni (nagyobb a hő tehetetlensége)
Huhh, ezt a kínlódást a sajtótájékoztatón, persze nehéz mit mondani, ismételgeti önmagát. A szokásos dolgok, de egy lényeges, amit már én is észrevettem a rendszeren, a swap növekedése. Az egész szép és segíti a forintot. A másik, hogy nem egy lépésben vezetik ki, ami szintén jó a forintnak.
Azért az valahol kicsit Chaplin / Tom&Yerry komédia szinten van, hogy az MNB és a jegybank keménynek akar tűnni. A kormány meg a költségvetéssel/adakozással/stoppokkal/rogán szilárdságú korrupció ellenes hatósággal úgy arcon vizeli, hogy utána az még meg is köszöni kb... Dőljetek hátra és élvezzétek az utat ... ne felejtsetek lejtmenetben sikítani a hullámvasúton .
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)