Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A reálhozam sokkal kisebb, mint -9%, mivel azt a tavaly szeptemberi hozamokhoz kell mérni (ex post). Jelenleg a várható inflációhoz kell mérni a reálhozamot. Jövő októberre már csak 10% körüli infla várható, azaz az ex ante reálhozam 2% körül van.
hova tehetem be a penzem 18% kamatra? Szerintem nincs ilyen. A spekiknek adnak cukorkat a magyar adofizetok penzebol. Mas neven: vedelmi penz. Inkabb itt a kamat, napi 18%, csak ne shortolj legyszi! Ezt tudja a magyar jegybank, pucsitani. DKJ 12% mar valami, de meg igy is -9% hivatalos realhozam, a valosaghoz kepest pedig van az -20% is. Bankbetet 0.25% kamat vicc
érdekes a FO$rint mozgása. Kijön egy valamilyen hír és jóval nagyobb kilengéseket produkál, mint azt kéne neki. Más régiós országokban ugyanerre meg sem moccanna az árfolyam. pl 3 napig jöttünk lefelé a kamatemelés hírére, majd most ráálltunk a lengyel zlotyival egyező pályára... nekem tűnik csak úgy, hogy a fo$rint napi kedv/igények alapján kézi vezérelt üzemmódban teszi amit kívánnak tőle!! Ha már ekkora lendülettel megindult, nem kellett volna nagyobbat vagy tovább mennie? vagy ez nem is annyira a piac volt?? egyik irányba sem? shortosok verték volna fel 434re akkor short zárásokkal nagyobbat jött volna...
Attól tartok teljesen igazad van. Itt változás ? ahhoz a népet kéne leváltani, de mi szeretünk jajjgatni ... Én mondjuk az EUR nak drukkolok.. (Ft hitel, EUR fizetés :) ) De hogy mit hoz a jövő, még reménykedem... de az eszem tudja, hogy változás nem lesz....
400 alatt törik a csatorna,vagyis a emelkedő trend. Egy fals kitörésnél tudom csak elképzelni a 440-et ebben az esetben. Elméletben idáig nem mehetne le.
Teljesen igazad van, de elnék egy kiegészítő hasonlattal: A magyar politikai olyan mint egy szemölcs. Kivághatod, kezelheted bármivel... De ha az immunrendszered gyenge, úgyis újra ki fog jönni. Leválhatod a fidesz, az mszp-t, mzp... bárkit. Nem lesz helyette jobb, mert nem fogja MEGFELELŐ embereket felemelni a társadalom, mert mi így működünk (és én ezt soha nem fogom elismerni, a haveri haverságot, ezért nem is tudok maximálisan sikeres lenni a szakmámban).
Nem tudom, hogy a világ civilizált részén van e még valahol 17-18% kamat? Ha jól tudom, a törököknél is csak 13%. Úgyhogy én egyelőre nem erőltetném a széllel szemben vizelést, még akkor se, ha átmeneti gyengülésekre a későbbiek során is van esély. Most eurhuf short van, és egy darabig az is marad. Nyilván a világvége nincs bekalkulálva.
Nem tudja valaki hova tölti fel az MNB a devizatartalék jelentést ? Elvileg ma 8:30 tól kéne elérhetőnek lennie, de nem találom. https://www.mnb.hu/kiadvanyok/jelentesek
Törölt felhasználó2022. 10. 18. 13:28
Amúgy ez a 18% meddig tartható vajon? Vagy ha még ezt is emelni kell, az meddig?
Valószínűleg ez is benne lesz ... Attól a végkimenetelen szerintem nem változtat. Itt olyan károk vannak gazdasági, morális, oktatásügyi, egészségügyi, minden szinten, amiből tökéletesen látszik, hogy csak kapkodás, tűz oltás megy. Stressz tűrő képessége nem, hogy 0, de inkább -2... most ezt látjuk. Annak örülök, hogy a tanárok egy része a sarkukra állt, már csak a többi embernek kéne hozzá csatlakozni. (ez nem fog megtörténni, mert magyar magyarnak farkasa..) Osztom azt a véleményt, hogy ezt a kormányt demokratikus úton, vagy anélkül, hogy ők direkt akarnák nem lehet leváltani. Áprilisban kicsit féltem, hogy "direkt" elveszítik, hogy utána az ellenzéknek kelljen feltakarítani, így kicsit örültem, hogy mégis ők nyertek... De kell ahhoz egy teljes tisztújítás, hogy itt érdemi változás legyen.
Sajnos ebben nem vagyok biztos. Lengyelekkel olyan mintha kicsit példát akarnának statuálni (erre mondjuk a pohos jobb lenne, csak ugye a narratíva) Ha nem egyeznek meg akkor itt elég gyorsan fog emelkedni a kaki szintje. (gyors visítás lenne, és eltűnnének mind egy szálig a bahamákra) A probléma az, hogyha odaadják e (direkt fél szemüket becsukva, bandzsítva a másik irányba) annak függvényében, hogy tudják hogy ez a kormány nem fog olyan változást implementálni ami legalább alkotmányos, törvényes keretek között büntetné a korrupciót. Legrosszabb lehetőség az, ha megkapjuk a pénzt, és elindul egy lassú haláltusa, mert ezek nem fognak megváltozni, mivel bebeszélték maguknak és el is hitték hogy ők az "istenek"... A kérdés hogy a befektetők, piac mikor veszi ezt észre... akkor is lehúzzuk a rolót... A végállomás szeritnem biztosan a gödör alja, kérdés csak milyen kerülővel...
pirossal egy csatorna lathato, a teljes emelkedes 61,8% fibo korrekcioja tortent meg ma, vagyis lehet akar Elliott 2. pont is. Ezt tamogatja a lefele mutato ek alakzat, ami emelkedo trendcsatornaban trend erosito hatasu. Vagyis a kovetkezo celarak Elliott 3. pontban 449 vagy akar 473.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)