A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
18% kamattal iszonyú kasza. Rommá keresheted magad. Ezt meg is teszik a fiúk. Ha törjük a jelenlegi szinteket, akkor szerintem sokkal lejebb megyünk. Benyögnek valami plusz pénzt az EU megegyezés -féléből....jelenleg semmi nem számít. Technikai recesszió, leminősítés, stb. Szól a zene. Egyet kell értenem Rangerrel annak látható jele lesz, mikor ennek vége van és mindenki realizálni próbál. Nehéz lesz megfogni, ha meg kell egyáltalán. A negyed éves Bollinger középét figyelgetem, ha törnek a korábban említett szintek.
Én gondolkodom, hogy visszatérek a régi bevált módszeremhez. Forintot csak extrém szélső értéken piszkálok. Akár egy-két évig sem kötök erre a devizapárra.
Üdv! Bármelyik célárad lehetséges. Nálam ezek semmiképen sem elvi vagy ideológiai kérdések. Tizen éven keresztül gyengült a forint. Lehet most meglepetést fog okozni, mert a többségnek az fáj. Remegve várjuk, hogy eur/huf vételre álljunk- akinek nem inge, ne vegye magára...aztán meg pislogunk, ahogy a forint újabb és újabb aljakat talál.
Eurhuf-ban a fibó szintek elég sok lehetséges célárat mutatnak. A 2008 óta tartó teljes emelkedés 38-asa 355 ft-nál van. A 2019 óta lévő emelkedő támasz feletti szint 50-es fibója 373 ft. A tavaly februári emelkedés 62-es fibója pont itt van 383 ft-nál. Az utolsó komoly fibója 370 ft-nál. Sóval a kérdés, melyik időtávot korrigálja. Ha a teljes 15 évet, akkor még bőven van tér lefelé. A kérdés, elhisszük-e a 360 alatti árat...
az ortodoxia szerint ez kétféle megoldással finanszírozható, adóemeléssel és nyomtatással. adóemelés volt, unortodox módon, különadók és áfa. de hogy meddig elég. na azt nem tudjuk. végső soron ez olyan teher ami csak nyomtatással finanszírozható sztem.
Még mindig nem történt semmi. Nem látom az Euró szinteket, de a Dollárnál 353 továbbra is a kritikus. Ha alá zár, illetve a EUR/USD 1,093 fölé akkor lehet, hogy sokkal erősebb forintot is látunk. Nem kell a forint ellen menni most. Elvezni kell a brutális kamatokat és a hozamot devizára váltani. Tok mindegy, hogy 430on, vagy 370en. Mind a kettőnél jól erezheti magát az, aki ezt csinálja szeptember óta mondjuk 10M forinttal. Lásd pénzpiaci alapok hozama.
Üdv! Vételi pozíciómban a stop aktiválódott. Én 384-et vettem szintnek. Nem találgatok, nem kísérletezgetem. Senkit sem kívánok összezavarni. Bőséget kívánok Mindenkinek!
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!