A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Igen, én is erre tippelek, hogy egy klasszikus öt hullámnak néz ki. 1.0730 körülre vártam vissza, az meg is van. Kár, hogy az eurhuf nem ment kicsit feljebb. Lezártam a másik usdhuf longot, most kivárok, az eurhuf short put opcióim egyelőre jók.
Csak nehogy aztán lefelé csússzunk ki abból a sávból! Ahogy elnézem a rövid kötvényhozamokat, ha ez így marad, nem látom esélytelennek. Az évvégi alacsony forgalmú közel 5,5%-ról mostanra a 6,4%-ot kaparássza alulról a hozam emelkedő forgalommal.
Én azt vallom, hogy a charton ott van minden. A grafikonon lévő adatok egy külön nyelv, ami egy "történetet" mesél el. Gondolj bele mekkora gondban vagyunk úgy általánosságban az anyanyelvünk szövegértésével, így nem is várok el magamtól többet, minthogy valamilyen előnyt tudjak kisajtolni magamból. Nem akarok megérteni mindig minden mozgást. Egyáltalán nem zavar se Trump, se más ilyen szempontból. Nincs Szent Grál, csak valószínűségek játszanak. Egyszerre kell felmérni több lehetőséget, és valamilyen módszertan szerint rangsorolni. Kb. ez az én elemzési és kereskedési ars poeticam. - https://imgur.com/a/XXFx091 EURUSD-ban az időfaktor arányosságai az emelkedésben a grafikonon szemléltetve. - Le kell vonni a következtetéseket abból is, ha innen lényegesen lejjebb megyünk (1.072x alá), vagy időben tovább tökölünk. Lehet máshogy nézni és értelmezni az árfolyammozgást, valamint az időfaktort is. Én a momentum jellemzők és az elliotti minták összevetése alapján állítottam fel ezt magamnak. Ez a zóna nekem potenciálisan jó hely az emelkedés folytatására.
Nagyon úgy tűnik, hogy honaposon jó lesz, hetesen talán rossz. Naposon meg 2-3 nap esés. Trump vamjai valószínűleg április 2an dőlnek el. Akkor is inkább az a kérdés, hogy az aznap éjszakára rendelt hölgy, milyen örömet tudott neki okozni. Ha bal lábbal kel fel , akkor szívunk, ha jobbal akkor nyerünk. Elég nehéz rá barmilyen stratégiát epiteni
Tudom kreténség nem a kérdésre válaszolni, de ezt az illikvid piacos certit szerintem kerülni kell. Annyi alternatíva van, ez egy rossz termék kicsi piacon. Én is futottam bele hasonloba (pl. Béta piacon német részvény), de cipőt a cipésztől fx-et meg nem certiből
Legyen már 380, olyan szép lenne egy alulról súrolásos visszateszt. Plusz az orra alá lehetne dörgölni a "nemhiszekatechnikai elemzésben" tábornak is :)
Engem a sentiment is befolyásol, és vagy egy hónapig, ha nem kettő, riogatás volt, recesszió, stb. Én teljesen optimista hangulatot akarok egy shorthoz.
Persze én nem vagyok nagy shortos, én csak egy új csúcsot shortolnék, főleg ha hülyeség dőlne a médiából, mondjuk hogy a quantum computing miatt hatalmas lesz a növekedés vagy Trump legújabb forradalmi ötlete miatt. 6423 lehetséges? Elvégre 7 részvény vitte fel az SP500-at, és a maradék agyon van verve. Ha ez a 7 oldalazik, a maradék elkezd araszolni felfelé...
Korai a short szerintem. 2024 augusztus óta a 100 napos mozgó 3x megtámasztotta az árfolyamot, most elveszett, én a visszatesztjét várom, ami 5941, a Pivot szint 5975, eddig felmehet a 100MA is pár nap-hét alatt. Csökkenő forgalommal emelkedünk, de emelkedhetünk még tovább csökkenő forgalommal tovább.
EURHUF, ez a lélektani szint 4x volt ellenállás 2023 január óta, most muszáj támaszként szerepelnie. Egyelőre tartom a 2/3-ot mindenféle fix kamatozású állampapírban.
EURUSD-ben nekem úgy tűnik, hogy a korrekció most kezd pontban arányos lenni, időben még kellhet félnap az arányossághoz. D1 RSI bulltámaszon van, H1-H4-en még nem fordult. Fibo és bázis csati támaszok 1.072 körül vannak. Úgyhogy ez még wait and see kis tf-en. Meglátjuk, hogy a potenciálisan jó helyen tényleg kialakul-e fordulat.
Gap up hetes nyitás. Én shortoltam. Továbbra is hiszem, hogy az SP500 lemegy 4500-4800. Mint a másikban írtam, 20 napos metszette a 200 napost sok helyen. Egy ideig itt táncolunk valószínűleg. A hónapos fontos. Havi jel nálam short. Tokeattetel nélkül SH tickerrel megyek.
Lóg a levegőben szinte minden. Amcsiknál is kérdés, hogy ez egyszerű relief ralli, és aztán folytatódik az esés, vagy valami más lesz. SPX-ben a havin az SMA10 első komolyabb tesztelése az esés, egyben Elliott csati alja is. Ha a 2022.10-től indult mozgás egy klasszikus impulzus, akkor ez az esés időben és pontban arányos egy (4) hullámnak. Szentiment alapján nagyon (4) hullám érzetű. Kb. rosszabb a hangulat, mint amikor folytatódott az ukrán-orosz háború, vagy a jpy carrytrade összeomlásától való félelmkor. - H1-H4-en most az SPX-ben minimum egy C hullám jöhet felfelé minimálisan 5820 környékére, de ideálisan 5900 alá egy picivel. Ha 5820 környékén csinál egy LH-t, az nagyon bearish lenne szerintem, mivel az esés fib 0.5 szintje alatti árfolyam nagy gyengeségre utalna. Ha 5900 környéke lenne C hullám vége, akkor lefelé még csapkodósabb lesz, és egy daigonál formát várnék. - 5920 fölött megnő az esély, hogy nem C hullám tart felfelé, hanem (5) hullám...
Ez így igaz. A hónap zárás azt fogja mutatni, nagy valoszinuseggel, hogy fordul honaposon is. Jelenleg azonban az 50 hónapi és a 200 hetes nyomja lefelé. Ha a 20 hónapos alá is sikerül bezárni, akkor meg kell várni, amíg hetesen fölé megy. Igazán hetesen az 1,0943 fölé zárás lenne jó, akkor az éves ellenállás fölött is van 1,0921. Innen lehet, hogy megnyilna az út, 1,18 felé. Mire odaer ott lesz a 200 hónapos is kb. De az már trend forduló szerintem és utána 1,21 és 1,31 körüli szintek vannak. Nekem továbbra sem elvart ez a magasság. Honaposon sok ellenállást átvitt eddig, de még nincs vége a hónapnak. Hetesen a kulcsfontossagu szint alá zárt és napison sem volt túl acélos. Nálam teljes kivaras. Honaposon senki földje. Hetesen , naposon longolnam a dollárt ezekről a szintekrol, bár nyilván 1,094 körül kellet nyitni ezért itt Bem is csinálok semmit. Valószínűleg a 20 napos mozgó átlagos jövünk le, nézzük meg ott hogy viselkedik. EURUSD.
“ Never cling endlessly to a single scenario or plan. The information you see today is different from what you saw yesterday.It's essential to create your next scenario or plan based on the information provided at each moment, and then continue acting according to that plan only if conditions match what you've anticipated.” https://x.com/samuraipips358/status/1903355971172266231?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Szerintem felfelé impulzus megy EURUSD-ben, és azon belüli [iv] hullámban lehetünk. Mivel ZZ vagy HSZ a valószínűbb, így akár készen is lehetne, de időben és árban még nincs meg a megfelelő arány nekem. A minimumot hozta. Van egy önmagában arányos a-b-c, ami fib. 0,236-ig esett. - DXY olyan momentumosan konvergál lefelé, hogy ez nekem nagyon valószínűvé teszi azt, hogy nem áll meg ezen a szinten. Az esély megvan arra amit írsz, csak nálam kisebb valószínűséggel. Aztán meglátjuk, hogy mit akar a piac. https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_fb3e2b5d484816c2bad7873099169a0f.png
Nekem is volt már vitám erről az Erste-vel, lesöpörték az asztalról... a legnevetségesebb, hogy mikor historikus adatot kértem hogy alátámasszam az ő adataikkal ezt, azt a választ kaptam, hogy nem áll rendelkezésükre a 2 héttel az előtti kötés lista. Köszi Erste.
Hát megvallom őszintén, én nem vásárolok az Erstetol, vagy Erste certifikat terméket. Az arjegyzo a nagyobb mozgások esetén ki szokott állni a könyvből akár nagyon hosszú időre is.
A EUR/HUF fórumon nem írt senki választ, talán itt. Bocs, ha valaki kétszer olvassa! T. Kollégák!
Valaki tudna segíteni, magyarázatot adni a következőben:
tegnap shoppingoltam Erste EUR/HUF TL60-at az investing.com szerinti
397,4 Ft/Eur árfolyam mellett 158 HUF-ért (nem az árjegyzőtől, de
majdnem, mivel 145/158 volt az árköz), most 399,4 Ft/Eur árfolyamnál
pedig 159 Ft a TL60 eladási ára (gyanús, h. ez sem az árjegyző, csak
pont 10.000 db-bal áll bent, viszont nem változik, azóta 400,2-nél is
159). Számításaim szerint most a vételi
oldalnak kellene 160-162 körül lennie. A spread 15 Ft, a TL60 0,1 Ft
árfolyam elmozdulásra szokott kb. 1 Ft-ot reagálni. Vagy nem... Mit
néztem be, avagy hol a hiba? Köszi a választ!
Különben meg sima nyomás gyakorlás van a FEDre. Az import drágulnak látszik ami emeli az inflációt az USAban a mai adatok alapján ez jól látszik. Nem lesz ez egyszerű menet.
Fordult a trend. Plusz lassan, de hanyatlani fog az usa hegemónia. Nem véletlenül zsákolják a jegybankok az aranyat. Trampli csak gyorsít ezen a trenden.
Eur/huf 398 letörve.Rég látott szintre (A boj + fed + eur/usd) akarva akaratlanul erősödhet a forintot amit a kormány oldalról kinem hagyhatnak, naugyeként. Én drukkolok, hogy tudjanak dicsekedni, igaz más a motivációm a következő spot packom tp2je nevezetesen.
Tegnap beszélgettem egy bróker haverommal a dollárról. Egyetértettünk, hogy hosszabb távon is gyengülnie kellene. A havi chart nekem azt mutatja, hogy egy zászló alakul, ami 1.20-ra mutat. De jóval feljebbre várnám.
Usa traderek szerint QT lesz és a fomc press konference alatt trump tovább fogja szapulni a biden adminisztrációt és minden rájuk lesz fogva.Kiderül holnap.
Na,most volt időm kicsit ránézni, f 78.6on vagyunk dollárban a tavalyi emelkedésre mérve. Nagyon messze nem lehet az alja, de a héten FOMC van,ahogy azt már jelezték előre. Lesz vola várhatóan. https://www.erstemarket.hu/tartalom/216519/usd-huf-2025-21-napi-20250313 Azért ezt figyelmedbe ajánlom.
Nekem Európa belertve Magyarországot is , nem kerek. Emelkedő kotvenyhozamok, vám háború, fizikai háború, nemzetiségi villongasok, szélső jobb előre törés....minden ATH közeli.
Nagyon úgy néz ki a chart, hogy most van a 4.hullámban. Ebből 1.11 körül jönni ki az 5.hullám vége. Usdhuf-ban ez 360 körüli ár lenne (400 körüli eurhuf-fal).
Hamarosan kiderül, hogy: -nem lesz tűzszünet -lesz, de nem tartják be DXY-n 101.7 az őszi legalacsonyabb sáv teteje, 102.3 a 200 heti mozgóátlag (=50 havi), S1 éves pivot szint 102.897. EURHUF-nál meg kiderülhet (a háború folytatódásán kívül) hogy nem lesz feloldva az adósságfék, és jönnek majd a rossz magyar gdp adatok, de a kamat nem vágható az infláció miatt. 2019-ig visszamenő trendvonal most 391 körül áll, legkésőbb itt leváltok mindent. megfordul.https://www.tradingview.com/x/DHLV1gcT/
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!