A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Egyelőre nincs béke, de már szinte be van árazva. Ez a HUF ellen szól, és valóban, a magasnyomású gazdaság is. A gázárak esése szól mellette, ami viszont nem jó fudamentum, mert a gázár volatilitása hajmeresztő, és 2 napra előre se saccolható be, nemhogy nyárra. A vámháború egyelőre inkább tűnik taktikai húzásnak, mint stratégiának. A HUF gyenge lábakon áll, én 398-nál elkezdek Eurot venni. 390nél veszek kétszerannyit és 385-nél all in.
+ a Trump-féle vámháború. Kérdés ez erősebb lesz-e, mint a békekötés hatása. Mivel a vámok globális zavarokat okznának így szerintem a béke kevésbe lesz fajsúlyos eredmény.
Az új jegybanki vezetés a magasnyomású gazdaságot hirdeti már hónapokkal a székbeülés előtt. + 1 milliós átlagbér 2027-re ígéret. Ezek alapján mekkora esély van akár 390 alá menni?! Vagy tavasszal tényleg lesz még egy utolsó kiszálló a Forintból mielőtt elszabadítják 450 irányába?!
Tapad a 401-re, kb. negyedszer van ott, valószínűleg törni fog, és mehet még egy kört, akkor meg a 400 alá is bejöhet. 398 körül én belenyúlok rendesebben.
Vesznek itt ra a pozira akik … Orason ma vegig alacsonyabb csucs es alj. Bar sok a zaj, 15 percesen tobbszor 401.4 alatt zart ma eddig. Alakul egy tyuklepesnyit mindig. Talan dollargyengulessel holnap segit az FOMC is?!
Február 12 óta figyelem ezt a 401.2 bázist, nem tud alatta zárni 15 percesen sem…leteszteli, majd elpattan róla, azonnal visszavan véve a szint.Várom az áttörést, lássuk 400nál világít e a likviditàs vagy nyílik e út lentebb.
Igaz, összekeveredett, mert nálam mindegyik kék. De elég rég érintette meg.https://www.investing.com/news/forex-news/bofa-sees-potential-huf-rise-with-european-gas-price-drop-93CH-3873554 A gázárat kifelejtettük a fundamentumok közül.
Ha már politizálós nap lett, igen egy 393-as euro középnél az átlag választópolgár 400 alatti számot látna az utcai pénzváltónál. És lehet fontos választások előtt hogy ne keringjenek 420-430-as fotók Facebookon.
Kizártnak semmit se tartok. 2008 vége óta a 100 havi mozgóátlag támasztja az emelkedést, ez jelenleg 354. A 2020.08.-2023.12. közti történést egy emelkedő neckline-on létrejött H&S formációnak is lehet látni, ennek a célára is kb. ide mutat le. De azért elég sok támasz van addig, és ha ez megtörténne, inkább gondolnám azt, hogy leszúrt egy átmeneti időre, akár extrém USD vagy akár EUR gyengülés miatt, minthogy megfordult a trend. Aztán a német választások hozhatnak olyan fordulatot Európában, hogy brutál Euro gyengülés lesz, inkább erre tippelnék, mit a HUF abszolút erősödésére.
Szinte kizárt, hogy hazai szereplők mozgatják az árfolyamot, a haveroknak csak szerencséjük van, hogy ennyire felkapta most a piac a béke-narratívát. Persze, ha konkrétumok nélkül ér véget az orosz-amcsi tárgyalás, akkor könnyen visszamehetünk pár egységet. Szerintem egy picit előre szaladtunk ezzel a béke-várással. Összességében egy békekötés érdemben csökkenti az extrém magas év végi forintárfolyam kockázatát, de gyengíteni nagyon könnyen tudják bármikor, így sokat nem látnék ebbe a mozgásba bele én sem. Amíg ez a garnitúra van, addig semmiképp. Az izgalmasabb kérdés, hogy egy EU-párti új kormány esetén fundamentálisan komoly forinterősödésre lenne tér.
Majd meglatjuk. Én biztos letolatnam 393ra az MNBvel. Ráadásul jön Misi, könnyebb kivitelezni is. Ott sokan nem fogadnanak a forint ellen, ha marad a langyos víz. A Főni bemondta a 400 alá, kell a győzelmi jelentesbe. Nem fogok 398 nal nagy pozit nyitni. Tavaly PMAP kamatok elmennek devizaba. Semmi több egyelőre.
kb akkor a 398as támaszt érzem validnak. febr 20,lejár az újabb PMÁP, lehet, hogy addig lehúzzák a haveroknak. Én így első körben sokkal lejjebb nem várnám.
Nagyot azért nem mert vállalni a "be fog nézni" kifejezéssel (szokásához híven). Mégsem azt mondta, hogy abbahagytuk a tudatos devizarontó tevékenységünket és ezután tartósan 400 alatti euróval számolhatunk. :)
"Én alapesetben azzal számolok, hogy rögös úton, sok negatív szentiment mellett, de elérik a piacok a fib. ext. 1.5-1.618 által kijelölt zónát." DAX futi h4-en a flat c után már fib ext. 2.618 fölött jár. Nyúlnak a hullámok. Napos 1.618 zónája itt húzódik. Azt hiszem a deepseak hírt is fel lehet tenni a wall of worriy-re. Meglátjuk, hogy a következő piacmozgató hírrel mit kezd majd az index.
https://x.com/SethCL/status/1891134981294207288/photo/1 - "1-month early = 13% opportunity cost 3-months early = 31% opportunity cost 6-months early = 94% opportunity cost" - "If you want to go short US tech, your timing will need to be impeccable"
Tavaly szeptember végén “benéztem” amit realizálnom kellett volna, ha 3al kezdődőt megkapjuk, hónapokat végigrágva nekem nagy megnyugvás lesz, pontot tenni a végére. Hamarabb lehet a csillagos ég mint 0.0 :) (350 majdcsak ilyen nálam a tudottak fényében) amolyan kriptósan…
Szerintem a dollár sincs még kész. Én várok egy paritast továbbra is minimum. Lehet, hogy új forint csúcsot nem hoz, de azt nehéz elkepzelni, hogy egyből 373 alá menjen dollárhoz képest. Különben Euróban azért egy behalt hónapos kitörés nagyon lomoly lenne. Én inkább oldalazast várnék a következő hónapokban az EURHUF párban. JPYUSD pár megfogja indítani a tőzsdéken lefelé. Sp500 4800 visszatesztje még várat magára. Az kb. 20% innen . Pont jó.
Hogy őszinte legyek, engem nagyon nem érdekel, lesz-e 350. Én alapvetően rövidtávon játszok, max 2-3 hónapra. Amint változik a chart, az én álláspontom is változik. De egyelőre 398 alatt nem látom, ha le is jön, onnan elvárható egy 405 körüli felkorrekció. Nekem az már bőven mennyország.
Teljesen irreális scenáriónak tartom és nem azért mert mindenki felfele várja/várta évvégén is.Politizálás nélkül, részemröl semmi okot ès lehetösèget nem látok egy ilyen fordulatra. Bár pont csak TA, de hiszek abban a jó vastag trendvonalban ami 2011töl bevan húzva, aminek a meredeksége újra magasabbra tört 3. alkalommal.
Tiszat 50% mérjék, Fideszt 25% rá. Valószínűleg beindulna egy lengyel típusú erősödés idő előtt. Én azért nem vagyok ennyire optimista. Egyszerűen bevezetne magát az Euro rögtön. Jelenleg is olcsóbbak a körülöttünk lévő országok, gondold el egy 350 és Euróval.
Saját tapasztalat, hogy lesz még itt pár nap hokizás,akár még egy alászúrás is,a bollinger felső szára még nincs lenn kellően. Aztán egy éles fordulatot várnék felfelé. Azt nem tudom, hogy korrekció lesz, vagy megy tovább a verkli felfelé,meglátjuk,de pár nap toporgás jöhet még. 398as leszúrást cash-sel meg fogom venni mindenesetre.
Én is dilemmázom, 2019 ota a legjobb pár hónapos sorozaton vagyok túl (meg úgy is hogy novemberben nagyon elneztem mindent). Tavaly inditott chfhuf sort fele zárva, eurusd 1.025röl még minden nyitva. Szépen alakulnak meg a tőzsdék is, ramjott a kognitív zavar hogy ez most hogy, biztos csapda :)
Az elefantolos fickó elkezdett lövöldözni az elefantra. Lásd JPY. Kíváncsi vagyok találunk e. Ma konkrét bizonyitekat láttam. Én nem merek csak parittyaval meg. ( portfolio 1,5%a)
EURUSD mosd kezd kritikus lenni. Valószínű egy felpatt a 20 naposig az USDHUF esetében és a az EURHUF esetében is. Hetesen EURUSD nem zárható vissza 1,035 alá a jövő héten, mert akkor kuka az egész. 2 hetes gyertya van hátra a honapbol. A kulcs szerintem a német választás. Németországban QE jön valószínűleg. Ha AfD nyer ( nem valoszinu) akkor komoly további EUR gyengulest várok. Így csak további táncot néhány hétig. A 20 hetes meg szorítja lefelé.
Szerintem minimum egy kis iv hullám lesz felfelé. Ha innen 403.2-nél feljebb megy, akkor 405.8 lenne egy ideális megálló. Ez egy átlós és horizontális trendvonal visszatesztje is lenne egyben. 407.3 nálam a vízválasztó. Hétvége eseménydús lesz szvsz
Forintot figyelve,nekem a hetes kep meg mindig nincs kesz,Macd ugy szettart,mint egy csinos hölgy lábai. Persze lehet,hogy ettol meg hamar zarul egy eles fordulattal,de egyelore ennek jelet nem latom.
EUR/USDt 1.05ot kellene már átvinni, szerintem kis idő kérdése.A 400eur/huf és 375usd/huf onnan meglátjuk mit mutat a forint erő.Most az US adatok segítenek a dollár gyengülésben, de aztán nem lehet tudni a sárga hajú bohóc hogy èbred egy reggel. Meg aztán itt van nekünk a Matolcsy/Varga tranzakció… Tènyleg nehèz a kisebb-nagyobb tf kereskedés/befektetés így mostanában a geopolitikai események tükrèben.
A kérdés az, ha ez a truflation index 11% körül volt, amikor a CPI kb. 8% volt, akkor vajon mit jelenthet az, hogy most a trueflation 2% körül van, de a CPI 3%. - A gyanúm az, hogy mivel a CPI sokkal inkább egy lagging indicator, így ez a csökkenés lehet (kulcsszó), hogy meg fog jelenni a CPI-ban is, csak késleltetve. - " Truflation tracks more than 14 million data points for its real-time US inflation index, while the BLS relies on just 80,000 data points reported six months after collection. Truflation’s ability to rely on a wide variety of independent data sources means that we can report the real situation on the ground in real-time, while the BLS tends to report its data with a lag." - Tehát lehet, hogy a FED már kb. elérte a CPI célját. Ergo max 6 hónap múlva hivatalosan is ez lesz kimutatva. Aztán lehet, hogy ez hülye gondolatmenet, ezért kérdeztelek meg titeket, hogy mi erről a véleményetek.
ohhh, bocs erről még sose hallottam :D Hát mókásnak mókás, de komoly összevetésre maximum annyira lehet jó, mint anyukám "nem akarom elhinni hogy ennyi a zsömle vs. akciós volt a joghurt" szokásos puszipuszi utáni nyitómondata :)
Alighanem igazad van Akárcsak akkor ha megsértve/megalázva/ elégedetlenul érzik magukat, vgy csak azt gondolják túl sokba fájt a móka és revansként destabilizálnak. Az olcsóbb is.
Politika,de releváns,remélem,nincs harag érte. Hamarosan jöhet valami békehurrá optimizus. Sztem a forintnak még nincs vége erőben, vagy legalábbis USDHUFban.
Legutobbi hatom penteken Trump sales volt. Kivancsi vagyok hogy holnap is visszabb vesznek a kockzatokbol a fiuk, vagy egy telefonalas hire quasi risk on-ba tolja at oket…
Én örülnék, ha a politikát magtartanank a másik csoportnak. Legyen ez egy kicsit szakmaibb. Én legalábbis oda írogatok, ha a politikai duhomet ki akarom írni magamból.. Ritkán.
Minden szóval :) Nekem eur longok fele 1.06 felett zárás, nagyon kétesélyes a hogyan tovább (azt sztem el fogja érni). És igen, dodo van most középpontban nagyon - bár nem tudom ki emlékszik, hogy az előző Trump ciklusban pont fordítva voltak a hatások (tariff news: dollár esés, no tariff: dollár erősödés).
Igen, a legfőbb probléma, hogy egy, az oroszoknak akár csak verbálisan/mentálisan kedvező zárás rettenetes helyzetet hozna Közép-Európára. Mert hétszentség, hogy a felszabaduló erőforrásokat pozíciószerzésre és destabilizálásra fogják fordítani, az pedig nem látszik, hogy az országok többségében akarat (lásd itthon) vagy képesség (lásd Szlovákia) lenne az elhárításra.
Én is a 200 napost figyelem, erővel törte, most megy a visszateszt több páron is. Nálam a 30 alatti RSI nem korrekciót, hanem szándékot mutat, nagy kérdés mi lesz ma-holnap price action-ben. Én jobban örülnék, ha itt picit táncolna, esetleg rajzolunk egy falling wedge-et és jövő héten folyt. köv. Nemzetközi hírek pozitívak, de ugye ma este 6-8 körül jönnek az új executive orderek, valszeg vám témában is. Úgyhogy én zártam a pozíciók felét és kicsit ráülök a kezemre. Ft elleni erőt nem látok, de rángatás lesz az szinte biztos és nem akarom, hogy kiszórjanak.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!