A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Visszanéztem a chartot hónaposon az általad említett MACD kereszt miatt. Hónapos MACD-vel az a baj, hogy az mire megmozdul, már általában vége. A legtöbb esetben egy összetett korrektív szerkezet A hullámjának aljában keresztez, utána valamekkora B visszakorrekció és utána valamicske C, ami vagy alámegy A-nak aztán, vagy egyáltalán nem. Szóval nagy erősödésre én már nem várnék innen. Naposon is van MACD-ben már divergencia, négyóráson meg aztán már végképp. Valami okossággal még lejöhet 387-re, de inkább 391 környéke valószínű aljként most, amikor hétfő-kedden befejezi a szerkezetet.
“3 hónapos feher gyertya az EUR USD páron elég komoly lenne. ” Csak (!) idősíkon nézve, akkor március első feléig lehet korrekció…. Persze ha új szintekre kép a kereszt….
Sziasztok.Egy kerdesem lenne.Az OTP eleg jo devizakamatokat fizetett oktoberben es novemberben, lasd alabbi tablazat. Januarra viszont mindennel lerantottak 0.01%ra. Ennek mi az oka? https://www.otpbank.hu/portal/hu/Devizakamat/Lakossagideviza
Természetesen próbáló nézni azt is. A reggeli órásra nem jött megerősítés. De jól láthatóan megy a harc az indexekben és a komolyabb párokon is dollárral szemben. 3 hónapos feher gyertya az EUR USD páron elég komoly lenne. Eddig nem volt szinte semmi dollár kitettségem a deviza portfólió kb. 10%a. Most jött még 10%. Már látható rajta a biztos hozam, kb. 5%ra számítok az idén. Majd meglátjuk, hogy korai volt e.
Egy kicsit más megközelítésből: az amerikai indexeknel december hónapban, ami ugye a mikulás rally ünnepe a Russell2000 és a Nasdaq az 50 hónapos mozgó átlag alá zárt. A Russell 3. alkalommal. Én ma vettem egy kis dollárt. Csak megérzés..Jel még nincs.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!