A befektetési alapok általában így működnek (kivéve a tőzsdén kereskedettek, és azok, amelyeknél T napon már ismert a T napi árfolyam). Az alapkezelő utólag, 1-2 munkanap késéssel számítja ki, hogy az adott napra milyen árfolyamértéke volt a befektetési jegyeknek. De ezt írják az alapok tájékoztatójában is: "A befektetők a befektetési jegyek megvásárlására ill. visszaváltására adott megbízásukkor még nem ismerik előre azt az árfolyamot, amelyen a megbízásuk teljesülni fog. A teljesítési árfolyam mindkét irányban eltérhet a megbízás adásakor ismert utolsó árfolyamtól." https://www.erstemarket.hu/befektetesi_alapok/dokumentumok/HU0000704200_l-19.pdf Olyat is láttam már, hogy az alapkezelő (OTP) utólag kitalálta, hogy hónapokig rosszul számolt, és visszamenőleg korrigálta az árfolyamot egész hosszú távon, de azt nem tudom, hogy akinek az időszakban volt tranzakciója, azokat is kiigazították-e a módosított árfolyammal.
Sziasztok, Netbrokeren keresztül 2025.04.30.-án 11:13-kor eladtam egy befektetési alapot (STOCK HUNGARY INDEXKÖVETŐ BEFEKTETÉSI ALAP), a netbroker eseménynaplóban az árfolyam 5.37840000 volt. Tegnap jött levélben a tranzakció értesítő, ahol az árfolyam már: 5.334300 volt. Miből adódik az árolyam különbözet? Ez így nagyon nem korrekt, mert a döntés pillanatában nem a pontos aznapi árfolyamot látjuk? Más is járt így?
Na, a remek új felület megbolondult, aktuálisan azt mutatja, hogy mínusz 300 millió forint a nem realizált eredményem..:) (messze nincs annyi a számlán, így kevésbé aggódok).
Annak idején olyan mennyiségű bugreportot küldtem kifotózva a Randomnak a telefonos appjával kapcsolatban, hogy 1 éves ingyenes realt adtak cserébe a javítások végén. Szóval lehet, hogy használta Gipsz Jakab első körben, csak valószínűleg tojt bele értelmes konkrét visszajelzést küldeni a fejlesztőknek a hibákról. Azok nem fognak fórumokat olvasgatni.
most olyanok vannak hogy az árfolyamot kötéseket frissíti az új pro, de a könyvet nem! Ha frissítem a weboldalt, akkor frissül az ajánlati könyv, vagy kiléptet! :))
Sokszor rossz árakat jelenít meg. Szerintem ha bevonnának olyanokat is a fejlesztésbe, akik használják is ezt a szrt, akkor még ki is sülhetne belőle valami. De így…
agyrém az egész, én maradok a pronál, amúgy ha pro stabilan működik (csak nem szokott) akkor nekem megfelelő lenne, meg is szoktam már. Fontos az is h kijelzi a jutalékot, basszus évekig ezen dolgoztak és rosszabbat hoztak össze mint az eredeti, no komment :(
Ami nagyon hasznos funkciója a pro-nak, azt most nem látom Pl, vételnél, eladásnál kimutatja a jutalékot is, mutatja, hogy hány db-t vehetsz a szabad pénzedből az újnál külön ki kell számolnod ezeket A másik beírod a vételt eladást, kinutatja a tranzakció értékét, de hogy? Apró pici számokkal, fehér alapon halványszürke bolha számokkal, egészen közel kell hajolni a géphez, hogy láthassam, rontja az amúgy sem tökéletes látásomat
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!