Köszönöm, sajnos DAX realTime nekem sincs, a BoerseFrankfurt regisztrációval ad 3 RealTime-ot így kereskedem. A Nasdaq meg investingPro-val diagramozom ... BÉT RealTime az van.
Sziasztok, úgy látom többi netbroker topic eléggé áll. Netbroker Pro, jobb oldalt van BUX és DAX grafikon. Nem találok USA grafikonhoz tickert ... NDX, SPX vagy valami Nasdaq 100, S&P 500 ... persze van Investingc.om előfizetésem, de hátha tudtok segíteni.
Hű, tényleg, a Kondíciós lista tételesen írja: "Értékpapír transzfernek minősül az adott részvénynek a beszerzési piacától eltérő piacon történő értékesítése is.
Ennek díja 85 EUR, vagy annak megfelelő egyéb
deviza" Akkor én nagyon jól jártam anno a Random->Erste tranzakcióval :/ A randomnál vettem Bétán Daxex-et, aztán az Erstéhez már euróban denominált iShares Core DAX UCITS ETF-re változott, úgyhogy amikor eladom ropogós eurót kapok majd érte díj nélkül... //anno mintha mondták is volna mikor rákérdeztem hogy automatikusan átváltottak a likvidebb/eredeti piacra amikor átvették a számlákat de nem tudtam hogy ennyit spóroltam:/))
vettem MLGO-t is, azt meg nem lehet eladni az ersténél jelenleg... el se hiszem (igaz bukóban vok vele, de legalább felszíbadítanám azt az összeget.. :( Ha időben eladtam volna az mlgo-t akkor 6alatt cvettem volna spcb-t így nem tudtm.. 7-en meg nem akartam már.. kár volt kimaradni belőle..) Járt valaki így?
Én is ezt hittem,de kipróbáltam. Bétán vett etf-re adtam frankfurti eladási megbízást és engedte. Igaz, hogy a legutolsó okét kihagytam,így 100%-ban nem tudom igazolni,de addig mindesetre eljutottam.
Létezik máshol is, pl. USA részvényeket is lehet Euro vagy Fontért venni a megfelelő piacokon. De szerintem ott is, csak azon a piacon tudod eladni, amin vetted. Max lehet valami "trükk" a transzferálásra, de akkor is kétlem, hogy az erste ezt igyen és bérmentve adná nekünk.
Szerintem sehogy... mert ha BÉTás részvényed van, az nem a Xetras részvényként jelenik meg az egyenlegközlőben... ez valami öszvér cucc... külföldi részvény, forintos árfolyamon.
Mondjuk 60-80 ezer forintért veszel a BÉTa-n Lufthansa-t itt csak pár száz forint a jutalék. Ha megint van egy kis pénzed akkor megint vásárolsz hozzá. Ha összegyüjtöttél egy nagyobb csomagot akkor mér el tudod adni a Frankfurti tőzsdén is euróért. Az ersténel a lufthansát és a többi BÉTa-s részvényt a Frankfurti részlegen is kiírja.
"Ha a BÉTa-n nézegetel akkor forintért tudsz venni úgy külföldi részvényeket, hogy ha többször vásárolsz és nagyobb a pakk akkor frankfurtban eladod euróért." Ez, hogy működik a gyakorlatban?
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!