A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
A kriptopiac képes az Ön 1000 dollárját 100 000 dollárrá alakítani, és a Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) valamint az ETFSwap (ETFS) lehetnek azok, amelyek eljuttathatják Önt ide. A Dogecoin (DOGE) mutatja a 2021-es fellendülést előrejelző mintázatotA Dogecoin (DOGE) jelenleg 0,1241 dolláron kereskedik a CoinMarketCap szerint. Azonban a mém coin elérte a 0,7376 dolláros csúcsot 2021. május 8-án, egy rendkívüli, több mint 28 000%-os futás után. Számos éleslátó kriptoelemző úgy véli, hogy egy hasonlóan lenyűgöző rally ismét a láthatáron van a DOGE számára.A kriptoelemző Trader Tardigrade azt sugallja, hogy a Dogecoin ugyanazt a chart mintát ismétli, mint 2021-ben. Javon Marks, egy másik kriptoelemző, azt jósolta, hogy a Dogecoin meghaladhatja korábbi rekordját a következő bikapiac során, és akár 17 dollárt is elérhet. Ezek a pozitív előrejelzések a bálnák aktivitásának növekedése közepette jönnek, és az IntoTheBlock adatai szerint a Dogecoin-t tartó címek mintegy 77%-a „pénzben van”. https://profitline.hu/hogyan-csinaljunk-1000-dollarbol-100-000-dollart-a-dogecoin-doge-a-shiba-inu-shib-es-az-etfswap-etfs-segitsegevel
Én azért még várok egy 48-51K-ig lemozgást a BTC-ben a következő 2 hónapban, akkor vennék még egy kis ETH + Microstrategy certit, aztán majd 80-100K BTC mellett passzolnám egy részüket.
Ethereumot hova várod? 3700-nál belevettem egy kevés játszós pénzzel, ha esik tovább lehet csipegetem folyamatosan. Elkezdtem olvasgatni, Makeitcount oktatási anyagokat hallgatom a napokban, ismerkedek a fogalmakkal, projektekkel, altcoinokkal egyelőre.
Interactive Brokersnél lehet Black Rock féle Bitcoin ETF et venni aminek a költsége csak 0,25 % / év ? MI a ticket kódja? Valamaint ezt tudom TBSZ en is tartani amivel 5 év után az elért árfolyam nyereség adója 0 % lesz? VAgy az árfolyam nyereség adót az amcsi fél ugyanúgy levonja hiába tartom magyar TBSZ számlán több mint 5 évig a Bitcoint? KÖszi
Órás és a 4-órás charton is megjelentek a korrekcióra utaló jelek.... Fontos szintek: 1. 55549 2. 50890. Ezek valamelyikére vissza nézhet a további emelkedése előtt.
1kg arany ára jelenleg 25 700 000/ft 1 Bitcoin ára jelenleg 24 350 000/ft Az arany innen már nem lesz képes látványos emelkedésre sőt, én inkább korrekciót várok benne.... A Bitcoin első nagyobb megállója 111600/usd környékén lehet és ha ezt is átüti, akkor a 180 000 lép be a képbe.... Pár éven belül is eljöhet az, amikor egyetlen Bitcoinért is 10/kg aranyat is kell adni.... (vagy még többet) Úgyhogy a kérdésedre a helyes válasz az, hogy nem csak megelőzi, de többszörösét is fogja érni idővel....
Nem sokat tudok foglalkozni a BTC-vel mostanában.... Az, hogy még a korrekciók is kicsik, arra enged következtetni, hogy bődületes erő van mögötte... Minden lefelé tartó mozgásba belevesznek, csak alig tud vissza adni egy kicsit azt is azonnal megveszik... Év végére 110-ezer környékére vártam, de ilyen erővel inkább a 200-ezerhez lehet ez közelebb....
Ezeket a hardveres tárcákat sose értettem, olyan noob hatása van (nekem, IT-snak). Bőven elég, ha az adott coin hivatalos kliensprogramjával (pl. ilyen a Bitcoin Core) csinálsz egy "wallet címet", ennek a privát kulcsát elmented ízlés szerinti példányban ("egy backup nem backup", legalább 2-3 pendrive-ra, akár optikai lemezre is, plusz ki is nyomtathatod). A címre pedig kiutalod a tőzsdéről a coinodat. Ha biztosra akarsz menni, akkor nem egy darabban, nehogy a cím elírása miatt az egész félremenjen.
Hát ezt a Microstrategy-t nagyon eltaláltam. Ezt továbbra sem tervezem adni, a certi felét viszont 70K-ás btc körül elpasszolom, mert az új csúcsnál korrigálhat a btc és vele együtt a Microstrategy. Az 25-szörös certi pénz, persze csak mini játékpénzzel szálltam be. A másik felét megtartom, mert pl 200K-ás btc-nél jövőre az 100x-os certi nyerő lenne, ha a Microstrategy felkúszna 3K-ra. A másik véglet, ha btc zuhanás, armageddon, stb, akkor nullázás.
Jajj, mindjárt athra buki ez a btc..Pont úgy viselkedik ahogy a sok felkészült btc anti megjósolta azt itt évek óta. Ja,nem. Sziesztával az élen. :) Remélem mindenki megköszöni neki, milyen jó lehetett hallgatni rá. :) Alig várom, hogy megmagyarázza amit nem lehet.
Please note that the mainnet has not yet been launched, and the prices shown on certain exchanges are for IOUs that may not be transferable across exchanges. Please DYOR and proceed with caution. Egy cryptotozsdén( BITMART ) lehet vele kereskedni ha minden igaz, ahol óránként talán 100 db-ot el lehet adni úgy hogy ne omoljon össze az árfolyam... Forumokon aztmondják scam project.
Sziasztok, egy baratom ma megkeresett , hogy tudome mi aza pi kritpo, telefonra letoltott egy allalmazast ami telefonon banyassza elvileg a kriptot. Orankent 0.1 et, raneztem kivancsisagbol h mennyit er a pi es jelenleg 32 dollart er 1. Kerdesem valaki hallott mar errol mennnyire atveres ez? Akitol o kapta az infot neki mar 2000 van, nem akarom elhinni higy egyszeruen telefonnal lehet tobb ezer dollart banyaszni. Lehet mar vele kereskedni egyaltalan valaki felvilagositana? Koszonom
Korábban is írtam arról, hpgy a kryptóknak akkor lenne vége, ha nem betíltanák, hanem a tranzakciókat követően nem lehetne fiat pénzre váltani őket. Egy tollvonás lenne az egész.
p2p (két ember között közvetlenül) továbbra is lehetne jegybankpénzért, munkáért, áruért bitcoint kapni. De ez gondolom más területeket is érinte, amiket manapság főleg kpval intéznek a felek, szóval az emberek fejében egy ilyen jegybankpénz már nem nagyon lenne igazi pénz, inkább olyan szépkártyaszerű valami. Emiatt nem is nagyon tudna megvalósulni egy ilyen átállás.
Mi a véleményetek? Tegyük fel, a G20-ak megállapodnak, hogy országaik átállnak a digitális jegybankpénzre, aminek az algoritmusaiban kódolva lenne, hogy csak egymás fizetőeszközeire lehet átváltani, vagy az adott országban azzal fizetni, de pl. BTC-t, vagy ETH-t nem tudsz vásárolni, sem ezzekkel megvenni a jegybankpénzt. Ez kivitelezhető lenne és milyen mértékben tudna ezek után működni a kriptopiac?
Microstrategy valaki? 330 és 500-on vettem hosszútávra, amennyiben btc felfelé megy, ez is pont úgy mozog csak nagyobb volatilitással. Mini pakkal certim is van belőle, de azt 40e-es btc-nél vettem, nem messze kiütés fölött, abban a hitben, hogy btc az 50e->40e zuhanás után fordulni fog. Eddig jó vétel volt, mert btc pattant, így a Microstrategy is és a certi meg főleg (0,29->3.0, 10x-es), egyelőre tartom őket a továbbiakban is.
Na, most, hogy már mindenki meg lett etetve magas árfolyamú ETF-fel és BTC-vel, épp itt az ideje, hogy feleződjön az árfolyam (52k -> 26k).... :D XRP és MATIC is már a hattyúdalt énekli. 0.2 alá is mehet idén az XRP.
Te is tudod mi következik a B hullám után...C le öt hullámban...ha arányos lesz az A-val, akkor a C (és az egész zigzag szerkezet) mélypontja 11-12.000 körül lehet.
Én megkockáztatom, hogy Jeffrey Kennedy sem mondott ilyet soha, mert szerintem bődületes baromság amit leírtál. Ha igaz lenne, akkor Cimballi sem vázolta volna fel egy 2022 őszi videojában azt a (akkor jövőbeli) lehetőséget ami szerintem most zajlik (hogy egy zigzag B hullámának vége felé járunk). Ő is a legtöbbet Kennedy-től tanulta saját bevallása szerint, mégsem alkalmazta soha ezt az általad említett "szabályt".
Könyvekben sem találod.... Ezért írtam azt. hogy Jeffri Kenedy-től tanultam meg sokat... Javaslom nézd végig ha érdekel a téma és néhány év múlva meg is tanulhatod olyan szinten, hogy használható legyen...
Ne legyen elég ha bárki alátámasztja.... Az elmélet pontjainak leírását csak nagy vonalakban találod meg a neten... ezért nem egyszerű elsajátítani úgy, hogy használható legyen....
"Amikor egy fő hullám elkészül, akkor a korrekció B-hulláma nem mehet bele, nem kezdődhet a fő hullám ötödik hullámának hullámteréből...." Csakhogy nincs ilyen szabály.
Binance. Számlát pár perc alatt meg tudod nyitni a neten, devizaszámládról beutalsz és már kereskedhetsz is. Kereskedésre a Binance tökéletes, alacsony díjak és minden korrekt náluk. Kifizetéseknél is korrektek, ismerőseim között többen is utaltak ki onnan 100-ezer fölötti devizákat, semmi gond nem volt velük a pénzek kiutalásánál. (Arra a számlára utalnak vissza ahonnan beutaltál, ezért jobb ha nagyobb banknál van devizaszámla.) Én 0.5-1.5 BTC vel játszadozom náluk, pénz soha nem utaltam ki tőlük mert arra nincs szükségem, jön az egyéb forrásaimból. Amikor keresek a tradeknek köszönhetően, akkor azokat mindig kiutalom a saját trezoromba. Bemásolom a címet és max. 1-2 perc és megjelenik a trezorban az oda utalt mennyiség. Úgyhogy sem a pénzek kiutalásával sem a coinok kiutalásával nem volt gond.
Ami lemaradt, hogy az amit 5 hullámnak gondoltunk, abból ezért lett A-B-C korrekció ami befejezte a fő hullámot... Azt meg még a nagyon kevés ismeretekkel rendelkezőknek is illene tudni, (ha már vitatkozni szeretnének) hogy egy-egy hullámot tovább lehet bontani, amiben szintén megtalálhatók az 5 hullámok és A-B-C korrekciók is.... Ezért van az, hogy akik csak nagy vonalakban ismerik az elméletet, azok ezt úgy látják, hogy ez össze vissza mehet....
Valóban hasznos volt azoknak akik egy kicsit jobban belelátnak... Amikor egy fő hullám elkészül, akkor a korrekció B-hulláma nem mehet bele, nem kezdődhet a fő hullám ötödik hullámának hullámteréből.... Tehát meg is adtam a választ arra, hogy miért volt fontos szint a 28800.... Úgyhogy itt vált világossá, hogy ez nem korrekció lesz, hanem egy új emelkedő hullám indult meg.... Itt már a lehetséges harmadik hullám tetőkkel is lehet kalkulálni..... de ezek már megmaradnak magamnak... Befejeztem ezt a témát.....
Uraim, elrow, BKKT! Ne egymást nyírjuk. Értékesek mindkettőtök szakmai hozzászólásai. Nem kell a másikat sem piszkálni, sem megsértődni szerintem. A fórum olvasó többsége szívesen lát mindenféle meglátást, hadd jöjjön minél több. Ha valamivel nem értünk egyet azt javasolnám adjunk rá szakmai cáfolatot, nem a gondolatait megosztót piszkáljuk. Abból tud izgalmas eszme csere kialakulni.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046