dMA50 ~415, dMA200 ~425 amúgy ebben a papírban sztem a mozgóknak semmi jelentősége nincs, itt erős con(cord)troll alatt folyik a kereskedés... ~435, de inkább 447 felett lenne izgi longra, addig oldalazás...
Nem gondolok én semmire sem.... DE! Amennyiben valami csoda folytán bejelentenének valamit(részvény opciós program keretében ismét "vett" valaki 210 forintért egy valag részvényt) akkor legyenek oly szívesek és igényesebb formában tegyék. Pesze ha megveszik az Allianz -t azt igénytelenül is elfogadjuk :-)
Gizike idén sem kap új kávéfőzőt sajnos. Költségeket valóban kordában kell tartani de pusztán költségcsökkentésből még senki sem gazdagodott meg. Inkább a megfelelő költség-bevétel arányt kell(ene) megtalálni. Amennyiben képtelenek megfelelő mértékben növelni a bevételeiket úgy hogy annak némi nyereségtartalma is legyen természetesen , akkor marad a költségcsökkentés, hogy a számok viszonylag jól mutassanak a jelentésben és legyen mire premizálni a felsővezetőket :-) Miközben az "egyszeri" alkalmazott motiválatlanul, fásultan teszi a dolgát, aminek meg is van az "eredménye"(sz@rik az egészre) . Nekem mindent elmondott a cégről az a bizonyos közzétételük amiből kiderült, hogy a szövegszerkesztőt sem igazán tudják használni... még a BET legkisebb "sufni cége" is igényesebben tájékoztatja a "tisztelt befektetőit". Az "apróért" sem hajolnak le, tisztitják a porfoliót ezerrel. Továbbra sem értem miért szállnak ki olyan piacokról ahol nyereséget tudnának termelni ha közben nincs helyette semmi. Ennek egyetlen magyarázata lehet(ne) mégpedig az, hogy valami viszonylag jelentős dologra készülnek. Amennyiben mégsem akkor van baj rendesen! Valószínűleg lesz valami akvi vagy valami olyan új területre lépnek be amit most még nem ismerünk( gesztenyét árulnak, akármi ,mindegy csak pénzt termeljen) mert különben a cég fejlődése erősen megkérdőjelezhető. Jó lesz ez! csak türelem kell hozzá, abból viszont jó sok :-) Szamuráj legfőbb erőssége :-)
Cascokat egyébként folyamatosan mondták fel, tehát még sok casco is benne van a bevételben, évfordulóra mondják fel, még a a következő 3 negyedévben is lesznek casco bevételek valamennyire, tehát emiatt is folytatódik a bevételcsökkenés majd. Kkv-s vagyonbiztosításokat is mondtak fel nov 1-es évfordulóra is, nincs megállás. Csökkenő bevételből növekvő nyereséget csinálni meg szép kihívás. Viszont a fillérbaszás megy ezerrel, 13%-os költségcsökkenés, gratulálok.
Nem lett jó a jelentés szerintem akárhogy is nézzük. Trendek szépen látszanak belőle, alapkezelő nő, de a vagyonbiztosító a portfoliotisztítás miatt nem igazán tud nőni, az életbiztosítónál meg folyamatosan csökken a bevétel már most is, mi lesz jövőre, amikor a céges életbiztosításokat tömegesen felmondják majd a cafeteria adóváltozások miatt? Itt 1 remény van, amit a pf cikk is, az akvizíció. Ha mázlink van, az hamarabb következik be, minthogy a cafeteria adóváltozások miatt padlóra kerül az életbiztosító.
CIGPANNONIA kitartók