Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 30. 12:58
Előzmény: #2559  Törölt felhasználó
link

És ma még csak 30-a van....azért kíváncsi leszek a többi napra is, azért remélem a végkimenetel nem lesz túl veszélyes - habár a pozim ellen beszélek -, de az most mellékes ...
Törölt felhasználó 2014. 08. 30. 11:57
Előzmény: #2558  pomperj
Igazad lehet, mondjuk annyit hozzátennék, ha addig föl nem robban Ukrajna, mert akkor a kerti sütögetés elmarad sok családnál és a gyötrő félelem váltja föl, hogy hol nyitnak az indexek -5% vagy több?

Szerintem az aki ilyen időkben longot tart a hétvégén .... hát nem is tudom, hogy mijárhat a fejében ......
pomperj
pomperj 2014. 08. 30. 11:25
Előzmény: #2554  eurocent
A piacok hagyomanyosan felfele tartanak, mindig, az amerikai unnepek elotti es utani par napban.
Nincs ez maskepp most se, Labor day kornyeken izzanak a babecue grillek.

Csakhogy...csakhogy September hagyomanyosan az ev leggyengebb honapja. Aligha lesz ez maskepp iden. Szoval, meg kedd-szerda emelkedes lehet, de nem prolongalnam tovabb ezt a kilatast sokaig.

Talan leinkabb 1968-ra emlekeztet az idei ev. A Moszkvaval valo erosodo es katonai jellegu konfliktus, Obama elkepeszto nepszerutlensege, terroristak ujsagirokat lefejezo onbizalma, es eszkalalodo uj iraki haboru.

1968-ban Johnson nepszerutlensegeben kiszallt az elnoksegbol, a Vietnami haboru hirtelen nagyot eszkalalodott, az Oroszok tankjai Pragaban jarnak.
Akkoriban is Elliott (b) hullam vegenel jartunk, akarcsak most. Aztan jott sok ev ronda bear piac.

Egyebkent pedig, ilyenkor az uj szezon elejen szokasom, hogy atnezem az osszes piacot. Es ha marad idom ra, osszeirom majd kesobb, miket latok rajtuk, talan ennel bovebben.

Good luck.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 21:45
Előzmény: #2556  Törölt felhasználó
Jó döntés volt zárni, Én átviszek mindent jövőhétre....bár ezt nem akartam, hogy ez a havis gyertya 2000fölött zárjon, ..... meglátjuk.... ha fölfele akar menni nagyon, először úgy is leszúr hetesen, ha meg azt sem akkor kuka,, majd visszaadom :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 21:28
Előzmény: #2533  Törölt felhasználó
SP500 shortot zartam, Dax es NZD/USD shortot megtartom jovo hetre....
ha esetleg jovo heten kezdenenk kicsit mozgolodni...
Het vegere a kis bocsok nem mertek tartani a pozit....
;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 21:23
Előzmény: #2554  eurocent
Lehetséges, nem igazán értem a dolgot, ilyen pool backet csak a longstopok összeszedésére szoktak alkalmazni, viszont a dow is más képet mutat, nem tudom, állítólag ma a spekulánsok az ukrán eseményekre figyeltek....hát ez nagy kamu..... akkor bármeddig eshetne, főleg egy 5 napos szünet előtt..... passz de ezért a tradért is meg kell küzdeni az tuti, a jó olajamat meg eldobtam , mert indexesésre számítottam +spékelve EUReséssel.

Átgondolom hétvégén hogy hogyan legyen ....
eurocent 2014. 08. 29. 20:39
Előzmény: #2532  Törölt felhasználó
Nem lehet hogy néhány IPO bevezetése (pl Alibaba) miatt megy ez a nagy felhúzás? Eső trendben elég nehéz lenne ezek bevezetéséből nagyot szakítani.
Ha jól tudom jövő héten Alibaba-t a nagyok már jegyezhetik, rá 1-2 hétre a kicsik is csipegethetik.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 19:49
Előzmény: #2549  offshort
Ezért nem mondtam hogy momentum, az este 10h t azért megvárnám :)

Most jöttem vissza vásárlásból ilyen kemény fel re nem számítottam, de ez is benne lehet ...
McDee 2014. 08. 29. 19:20
Előzmény: #2551  pomperj
Úgy gondoltam, hogy az alulértékelt long, míg a felülértékelt short.
pomperj
pomperj 2014. 08. 29. 19:05
Előzmény: #2548  McDee
"Ebből az jön le, hogy short-ra a leszűrt papírok közül (ha van több) a legerősebbet, míg long-ra a leggyengébbet célszrű választani."

Intuitive ennek forditottjat gondolnam.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 18:04
Előzmény: #2549  offshort
Palládiumról vélemény? Szerintem túl van húzva az is rendesen, egy szakadás ráférne. (mint ahogy most minden más is pl. indexek)
offshort
offshort 2014. 08. 29. 17:49
Előzmény: #2547  Törölt felhasználó
"Daxban valami elkezdődött a fej-váll letört"

grat , jó szem ! ))
h1-re gondolhatsz mert naposon nincs fejváll ,
de ne vegyél rá mérget hogy letört , még csak alászurt a 421-es nyakvonalnak , +volt ott egy gap töltés is a 08.22.-i gyertyára
McDee 2014. 08. 29. 17:09
Előzmény: #2543  McDee
Azt gondoltam még, hogy érdemes lehet a papírok értékeltségét szektorukon belül összehasonlítani és lám: link

Ebből az jön le, hogy short-ra a leszűrt papírok közül (ha van több) a legerősebbet, míg long-ra a leggyengébbet célszrű választani.
Esetünkben ez azt jelenti, hogy inkább az SGY a végső jelölt a longra.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 16:52
Előzmény: #2546  pomperj
Daxban valami elkezdődött a fej-váll letört de mondjuk ezt még nem nevezném momentumnak , de lassan beérhetne egy komolyabb esés ,sp500-ban meg ugye szünet is lesz .... nem hiszem hogy nagyon akarnák tartani a longokat ez még szép hetesen vörös gyertya is lehet ..... mondjuk nem vagyok telhetetlen..... idő az van és Nekünk dolgozik.:)
Szerintem újra már nem veszi be a piac az ukrán orosz kamumegállapodást azaz szkeptikusabbak lesznek.
pomperj
pomperj 2014. 08. 29. 15:39
A CLR-SGY elso ranezesre jo paros. Mindketto 5 ev alatt haromszorozott, es parallel mentek fel. Aztan 1 honapja SGY eanings+revenue miss miatt nagyot esett. Az a gyanum, hogy a paros van olyan jo, hogy elesben is megprobalhato.
Az EGN hasonloan jart mint SGY.

De vigyazat: ez nem daytrade, a return to mean startegiahaz ido kell, mondjuk 1 eves tavlatban erdemes csak csinalni.
A belepni sem okvetlen egyidoben kell, majdnem biztos, hogy a short-long pozicio felvetele kozott kell hagyni erdemes idot, a stochastic egy fel-fordulajat, ugy 2-3 hetet; az meg javit valamennyit.

Szoval, igen, szerintem is jo uton jarsz, gratulalok.
McDee 2014. 08. 29. 15:03
A hozampotenciál - ami nem kevés ha csak a trendvonalig számítjuk - leolvasható az ábráról.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 15:03
Előzmény: #2542  Törölt felhasználó
Na SP-ben létrejött egy ROSS HOOK 1,2,3, végre :)
McDee 2014. 08. 29. 14:59
Előzmény: #2465  McDee
Tovább jutottam az analizáló szoftver tekintetében. Egy példán keresztül bemutatom, hol tart a mutatvány.
FINVIZ-en beállítottam a következő szűrési paramétereket:
- avg volume: over 100k
- current volume: over 100k (legyen kielégítő likviditás és szűk bid/ask)
- shortable (a páros egyikét shortolni kell)
- price: over $5 (penny stock kizárása)

Találomra kiválasztottam egy szektort: Basic materiels/Independent Oil&Gas. Ez 61 stock-ot eredményezett

A két évre visszamenő napi closing adatokat betöltve a táblázatba, eredményül kaptam, hogy a legjobb jelölt páros a pairs trade-re:
1) CLR-SGY és
2.)CLR-EGN
A CLR-SGY pontdiagram itt:link
Az aktuális pozíciót bekarikáztam.

A prompt price ratio kívül esik a 2 éves átlag +2SD sávon, ami azt jelenti, hogy megjelent a black swan. Kívül vagyunk azon a sávon, ahol egyébként 94%-ban tartózkodik a páros. Jelentős a mean-hez történő visszatérés esélye.
Ezek után úgy gondolom, hogy jelentős short CLR – long SGY 50%-50% -ban spekuláció sikerének valószínűsége.
Finomítom még a módszert, de szerintem jó úton vagyok.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 14:31
Előzmény: #2540  emerald
Mielőtt nyitsz valamelyik párban pozit és kíváncsi vagy néhány ember véleményére, akkor másokat is kérdezz meg, mert jobbak Nálam szerintem, Én van hogy egy évig vagy kettőig is tartok valamit és ezért néha túl is húzom.... nagy tp-kel dolgozom és nem szokványos a kereskedési szisztémám ....... fura Kisvuk és Pomperj szerintem jobban átlátja a dolgokat, Én ha túltartom ami sokszor előfordúl olyan fundás dolgokra is figyelek amik lehet több év múlva fejtik ki hatásukat..... drukkolok Neked nagyon,a mi a legfontosabb, hogy tartsad Magadat a szabályaidhoz ....és pl: ne tologassad ki a tp-t mint én, mert az nagy hibám, ha valamit eltervezek azt NE változtatgassam, mert valamiért odaraktam ..... :(
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 14:24
Előzmény: #2539  b4ndyTA
NIncs mit, az simán benne van EURUSD-ben a stopp jó ha szűken van , de állítsál be egy TP-t is , mert valószínű, hogy csak fölszúr a résért és a stoppokért egy hír keretében mondjuk jövőhét pénteken NFP jelentéskor legkésőbb, aztán vissza is hullik :)

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek