Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2014. 08. 29. 13:54
Előzmény: #2523  Törölt felhasználó
Hát kössz....:)
Csak nézegettem, nem igen trédeltem még de majd figyelgetem.

Azt mondjuk láttam a grafikonon hogy durva ugrások vannak benne:o
b4ndyTA 2014. 08. 29. 13:50
Előzmény: #2537  Törölt felhasználó
Ami a naposon is látszik az 1,32191-től felfele? Nem lenne baj, ha megnézné. Van ott egy longom, bíztam benne, hogy egy kicsit visszahúzzák az Eurót... A stop feljebb húzva, várok. Köszönöm az olajozott választ! :)
emerald 2014. 08. 29. 13:49
Előzmény: #2525  pomperj
Én kezdem hinni hogy Caldaronak igaza lessz és lehet ebben a correkcióban csak ezt láttuk. Na persze így se sok van hátra szerinte, talán 20 max 70 pont.
Lehet ki kell várni kicsit.

Olaj viszont szép, meg euró is....:)

Minden nem lehet tökéletes...:)))
Sebaj!

Good luck!
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 13:46
Előzmény: #2535  b4ndyTA
És ugye EURUSD-ben is az a rés nem maradhat betöltetlen, de úgy mozog, mint egy élettelen zombi a shortstoppokért sem megy föl esni sem képes .... meleg lett a talaj.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 13:43
Előzmény: #2535  b4ndyTA
kiszórtam őket, de inkább WTI az jobban indexfüggő.
b4ndyTA 2014. 08. 29. 13:41
Előzmény: #2529  Törölt felhasználó
Szia! Az olaj esetében mitől félsz? WTI vagy XTI?
emerald 2014. 08. 29. 13:38
Előzmény: #2526  Törölt felhasználó
Ilyenekkel már rég nem foglalkozok.....:)
Szerintem Ti se tegyétek.

Mióta láttam hogy egy sima igen válaszra is volt minusz, azóta rájöttem nincs értelme ezzel foglalkozni.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 13:29
Előzmény: #2531  Törölt felhasználó
Igen kioldalazott az esésből és szépen tartják a szintet....kérdés meddig.A Dax meg egyenlőre a leggyengébb azaz értelemszerűen azt kellene jobban rugdosni, de a kitettségem mégis egyenlő mindkettőben...

1999-ről van shortom SP-ben, jó lenne ezt a pozit kifuttatni, de én csak hétfőn dobom ha a napos gyertya 2005 körül zár... bukóban vagy bizonytalan oldalazásban nem szívesen ülök sokáig :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 13:02
Előzmény: #2530  eurocent
Én már hetek óta várom, hogy fölébredjenek az USA-ban és a realitást tükröző munkanélküliségi adatokat közöljenek, mindez idáig nem történt meg ... és már szerintem tovább hazudoznak.... azaz biztosan kivezetik a QE-t......(Én pont fordítva számoltam)

És így már a kamatemelés is borítékolható.... itt a vége, belátom Én is itt már csak egy szikra kell szerintem, de eléggé idegesítő ez a fölfele trappolás, lehet gyúrnak a havis ill. hetes gyertyára, nem tudom hogy mi motiválja a nagyokat, de az tuti hogy longot Én nem hagynék bent hétvégére.
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 12:56
Előzmény: #2529  Törölt felhasználó
Probaltam rajonni, mi is lehetett a hozzaszolasodban a negativ,
Meg nem jottem ra az en kis buta agyammal vagy nem lattam a vaksi szememmel....
Egyebkent hasonloan latom Usaban valaminek el kell tornie, vagy valami komolyabb dolognak kell tortennie mert az optimizmus kezd kicsit elszallni.....(persze kis forgalomnal nem nehez huzogatni az indexeket)
Valoszinuleg zarom a sp500 shortot mert statisztikailag mar esnie kellett volna 18-26pont kozott....remelem megbanom jovo heten
;)
Dax egyelore jol tartja magat, csak nehogy Gyuribacsiek eljatszak az utolso oraban a hattyuk halalat..........
Hamarosan kezdodik a tanc, tehat nem art atnezni a felszerelest....
eurocent 2014. 08. 29. 12:49
Előzmény: #2498  eurocent
Ma SP500 elérte a 2003,82-as max szintet. Szinte folyamatosan túlvett tartományban mozog. Amint felmegy RSI 70 főlé, leverik az árfolyamot, kis idő után ismét emelkedés következik.

Ma lesz olyan hír, ami esetleg felviszi 2004 főlé a szintet? Mikor lesz vége ennek az emelkedésnek? Szerintetek?
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 12:35
Előzmény: #2526  Törölt felhasználó
Szia!

Sebaj, ha így Neki kerekebb a világ csinálja csak......

Elkezdtem Én is építkezni Dax short 9500-ról és SP short olajaimat meg dobtam kicsit elkezdtem félni, jobb a biztos index short...
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 12:11
Előzmény: #2527  goapsy1
Szia,

Ha 1 konyvet kellene venned a tozsderol, akkor en ezt ajanlanam....
es szerintem vannak ezzel 1 paran igy, nem csak kereskedok, hanem alapkezelok is.....(egyebkent vakmajom forditota reges regen)....

ha bezugott volna a stop kivagott volna, az egyik leggyakoribb hiba kezdo kereskedok koreben, hogy minnel hamarabb le akarjak zarni a nyereseges pozit ill. realizalni akarjak a nyereseget........
(pedig pont forditva kell csinalni, a veszteseget vagni, csonkolni..,)

“The elements of good trading are: (1) cutting losses, (2) cutting losses, and (3) cutting losses. If you can follow these three rules, you may have a chance.” – Ed Seykota

link

R/R aranyban es ezustben a veteli oldalon van,.....
(ez 1 kulon temakor), pomperj technikai oldalon nezi az aranyat, en is nezem technikai alapon,de azert probalok minnel tobb fundamentalis informaciohoz hozzajutni ez ugyben, erre ra lehetne huzni egyebkent, hogy ki milyen idotavon nezi, o szerintem a kovetkezo elmozdulasra koncentral.....
en meg a kovetkezo trendre (vagy a trendre ami epitgeti alapjait....)

Engem nem erdekel, hogy az arany ma, holnap, jovo heten, vagy jovore csinal lefele 30-50 pontot, esetleg 100-at.....
engem a (jelenlegi) ill. kovetkezo 300-500pontos estleg nagyobb elmozdulas erdekel....

"Mennyire hasznalhato most , az elektronikus, online kereskedes vilagaban?".....hm
olvasd el a konyvet parszor es tudni fogod a valaszt...

Nem igazan akartam kommentalni a Dax forumon, azt a dolgot,hogy ki milyen idotavon kereskedik....
de megprobalok ravillantani nehany aprosagra a figyelmedet...:

Minnel kisebb idotavon kereskedsz annal tobbet vesztesz el az elonyodbol (trend)....
ha az elonyt 10-15%-ra teszed es van 100 pontos elmozdulas az elonyod 10-15pont (1euros) spreadnel ~6-10% az elonynek vissza adtad, itt most olyan aprosagokrol nem beszelunk, hogy 1 trendelo piacon nagyon nem szimetrikus a spread, vagy requete-olhatnak tehat siman bukhatod akar 20-50%-at is az elonyodnek....
Egyebkent ezt szarvasvadasz sokkal szebben leirta es meg abran is bemutatta....
persze a tobbseg talan mar nem is emlekszik mirol volt szo...

Szoval ahogy te irtad ebben az elektronikus vilagban:
a hatranyod minnel kisebb idotavon kereskedsz annal nagyobb....

Jelenleg en ezt 2-3napban hataroznam, szerintem ez a breakeven pont....
persze piactol es instrumenttol es volatilitastol is fugg...

Szerinted melyik trendbol konyebb elhozni 50pontot, egy 60 pontos elmozdulasbol, vagy egy 300pontosbol....
;)

persze akik pipre pontosan megtudjak mondani pontosan, az esetek tobbsegeben, mert van valami hokuszpokuszuk vagy egyeb abrakadabrakkal rendelkeznek azokra ez nem vonatkozik, nekik csak a klikkelo versenyt kell megnyerniuk egy algorithmussal vagy szamitogepekkel szemben...

kivancsi lennek ha valaki arra vegezne kutatast, hogy egy 100-120 oras (FX piacon) hogyan lankad a figyelem es hogyan valtozik a reakcio ido....M5-on ez mar igencsak szamitana az eredmenyesseg szempontjabol.....

es bocs a futo gondolatokert, jo szandek vezerelt....

Legyen szep napod!
goapsy1
goapsy1 2014. 08. 29. 11:22
Előzmény: #2510  Törölt felhasználó
Ez tényleg jó könyvnek tűnik:)
Mennyire használható most, az elektronikus , online kereskedés világában?
Ettől függetlenül mindenképp elolvasom majd, érdekesnek néz ki.

Megnéztem, megvan nekem is lementve gépen egy csomó más tőzsdei anyag közt, csak még nem olvastam, ki kéne mindet nyomtatgatni, mert nem szeretek laptop képernyőn (illetve bármilyen monitoron) komplett könyveket olvasni.

"3 honappal kesobb csinalt 1 kisebb parabolikus emelkedest.... "

Ez szép, de nem tudhattad előre.
Ugyanezzel az erővel be is zúghatott volna, mint a kő :)

"R/R aranyban es ezustben a veteli oldalon van, persze csak ha penzt akarsz keresni...."

Pomperj meg lefelé várja...
Én nem értek hozzá, úgyhogy semerre nem várom :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 29. 11:06
Előzmény: #2523  Törölt felhasználó
Na azert arra kivancsi lennek, hogy a hozzaszolasodat miert minuszolta valaki es hogy ki.....???
pomperj
pomperj 2014. 08. 29. 09:56
Előzmény: #2524  pomperj
4)A legutobbi gazd. vilagvalsag utan 7 evvel a tankok mentek a Sudetenland es Saarland "visszafoglalasara". Europa es Amerika meg lassan ebredezett.

Tenyleg megallnak a tankok Stavropol es Luhansk utan, vagy mennek a Kievi Champs-Elysee-re is? Netan tovabb?

Van egy vegletesen szethuzo, es onzoen csak a penzere es ECB-re figyelo EU. Es van egy lehervadt agyu es penzsovar rezsim a Capitoleum kornyeken. Es van, akinek batorsaga is van hasznalni a tankokat.

A globuson sok-sok helyen dorognek a fegyverek, naponta tobbszaz ember vere van a kovezeten. Mennyi kell, hogy felebredjenek, ha az oreg Rotschild szabalya (akkor vegyel, ha...) most is ervenyes legyen?
Atyavilag: ebreszto!
pomperj
pomperj 2014. 08. 29. 09:34
Előzmény: #2513  pomperj
1)Az arany tovabbra is elhuzodo, oldalazo korrekcioban mozog. En nem latok seemit, ami most a kovetkezo iranyra erdemben utalna.
De, a klasszikus szabaly szerint, mivel felulrol jott decemberben az oldalazo haromszogbe, megcsinalta az 5 hullamot a-b-c-d-e formaban, tehat onnan egy eros letores varhato: 1200 iranyaba.

2)Az olaj erosodik, egyelore nagyon ovatosan. De mar erezheto egy csekely aggodalom a piacon. Lesz ez sokkal nagyobb is. Az olajosok kozul szerintem foleg a melytengeri platformosok, olajszallitok, vontatohajok, stb. szepen hozhatnak ev vege fele haladva.

3)A DAX is, Azsia is, es SPY is gyengulnek, ebben az ero-sorrendben. Meg nem mondanam, hogy biztosan keszulnek a masodik szinkron korrelacios esemenyre, mint 5 hete, Julius vegen, de igazabol arra gondolok. Egeszen hasonlo a fractal ahhoz.
A short majdnem minden piacon elkepzelheto.

Good luck.
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 21:18
Előzmény: #2522  emerald
A búzával nagyon kell vigyázni a rekordtermés miatt és egy ilyen trendet , nem ez a vélt kitörés ami lehet bejön fog megállítani lehet szűkületből egy fals kitörés, de az irány az lefele a végtelen mélység, ez az Ém véleményem...
DE mindent meglehet prószálni, a stop legyen Veled, ha belekötsz..... lehetőleg trailing.

Figyeld nagyon a kukoricát ..... ja és a Gappok ... mondjuk nem szója ...de azért brutál tud lenni ....ügyes légy.
emerald 2014. 08. 28. 20:53
Előzmény: #2521  Törölt felhasználó
Lassan érdekes lehet akár hetes grafikonon a búza.....
Olyan kitörés gyanus.
Valaki mintha írt is volna erről.

Szia Kisvuk!
Láttam ajánlottál nekem egy munkát. Köszi, majd dolgozom rajta.
Néha bekukkantottam egy kávézóból....;)
Az a helyzet hogy csak hétfőn érkeztem haza, alig van időm a tőzsdére, de majd utolérem magam majd dolgozom rajta.

Jó pihenést!
Törölt felhasználó 2014. 08. 28. 20:03
Előzmény: #2520  Törölt felhasználó
Így van, a profit mindig a pozíció managelésében van és nagyon igaz, hogy lehet egy csomó pozi főleg counter trendben ami stopolódik és ez benne van, de elég egy jót elkapni és azt végigvinni........és egy jó , nagyon jó mindig lesz....:)

NZDUSD- ben benne van egy 200 pötty fölfele, de utána mindenkit kicsavarnak lefele szvsz.....

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek