Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2014. 08. 20. 15:09
Előzmény: #2358  Törölt felhasználó
Igazad lehet. Talan unjak sajat szoveguket, meg is ertem.

De Hamletet nem olvasnak, ha ily kis csapdaba amit vetettem nekik, konnyeden beugranak ketlabbal, es sajat fejukre ontik a billyt, hogy felismerhetok legyenek. Meglatod, mind hamar lenyilatkozik, hadd tudja mindenki, akinek ketelye lehetett, kikre gondoltam;-)

Szoval, az arany.
Nekem ugy tunik, a dec. ota tarto oldalazo haromszog a vege fele jar, vagy eppensegegel kesz. Es erovel indul a le-impulzus.

Miert?
Az (e) pont topja megvolt, mert idoben mar tul soka tartana; es alacsonyabbra emelkedett, mint ahogy szamitani lehetett ra, hiszen nem erte el 1355-60 szintet, a felso vonalat.
Ez nem meglepo, mert az oldalazo triangle utolso hullamaval ez gyakran megesik. Es ha igy van, akkor ez eliminalta a bull alternate verziot is.
Itt az uj chart:
link

Ugyhogy, GLD szerintem megkezdte az (5) hullamot lefele. Meg nem lehet a hosszat sajat strukturajabol kiszamolni, de van par becslesi tampont.

a) Az (1) hullam lefele (12.nov-tol 13febr) kb. 160-220 pont kozott volt, es gyakori hogy 5=1.
b) A (4) legnagyobb al-hullama (a) es az kb. 200 pont volt, es gyakori hogy 5=aof4.

Szoval az (5) vegere az elso becsles 160-220 ponttal lejjeb van, mint a (4) hullam apex, vagyis valahol 1100-1059 korulre varnam.
Es egyebkent is, azon a szinten van az Arany ar-charton az Elliott (4) hullam alja is, es az szokasos korrekcios celpont.

Nem beszelnelek ra semmire. De amint SPY megroggyan, es elindul a masodik likvidalasi micro-panik (elso megvolt!), a GDX temaban a stoppok szorosra huzasa nem arthat.
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 13:47
Előzmény: #2357  Törölt felhasználó
Már nem emlékszem rá, mert sok van.
Ki az?
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 13:42
Előzmény: #2351  pomperj
Egyebkent azert jottek at ide kritizalni, mert a Dax kihalt.....
talan mar senki nem kivancsi a bolcsessegukre.....
mindenesetre hangulat keltesre kivaloan alkalmasok.....

Mi a velemenyed az aranyrol es ezustrol???

Megyek szunditok 1-et mielott Helenke megmondja a Tuti-t...
;)

Legyen szep napod!

Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 13:33
Előzmény: #2352  Törölt felhasználó
es ahogy Hofi mondana Shalom......
;)
en vegig olvastam a szamodra peldakepnek tekintendo emberkerol feltett linket, meg ha hosszu es kisse nacionalista is volt.....
korlatolt gondolkodasunak tartom azt a szemelyt es komoly altalanositasokat tesz raadasul ideje mult,sajnalom, hogy o a peldakeped....
egyebkent az oreg Karak is tanult a kis rokatol...
;)
es meg az is lehet, hogy te is tudnal......
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 13:27
Előzmény: #2353  bobsurf
2157-es hozzaszolast csak azert mutattam, hogy lassak nehanyan, kulonoskeppen Tgyuszi, hogy en nem csak beszelek, hanem ahol a szam ott a penzem is.....
toled se Tgyszuitol sem lattam valos pozit.....
tehat ha sikerul feltenni 1-et akkor lesztek ugy 10-15szoros hatranyba....

pomperj reg ota ir a Dax-ba es mar jo parszor otthagyta oket, de idonkent nehanyan onnan megkerdeztek a velemenyet es ezert visszatert.....
egyebkent em is szamon kerhetnem rajtad, hogy pomperj miert irt a Dax-ba, tehat ezt minek irtad nekem??????
;00000

azt nem tudom, hogy ki kit hulyezet le en senkit, pedig mint irtam nehanyaknak ez megtiszteltetes lenne,de en nem hasznalok ilyen szavakat...
ha pedig valaki ezt megteszi, az mindenkinek a sajat dolga, azert mert valakinek 1-et ertek 1 hozzaszolasaval abbol nem kovetkezik egyenesen, hogy a jelzoivel is egyetertek 1 masik hozzaszolasaban....

Nem nyitottam mult heten shortot S&P-ben es foleg nem 1900-on.....

Van S&P-ben shortom amit nem reg nyitottam 1970,18-on es ez az elso 2 laba a 7 darabos piramisomnak.......

Nasdaq shorton kevesebbet vesztettem mint amit elotte kerestem a Dax shorttal, tudod 1 swing tradet mashogy kell kezelni mint 1 trend alapu kereskedest....

Tegnapelott pedig RRL-ben nyitottam pozit....

1 jo trader pedig nem attol jo hogy milyen gyakran talalja el az iranyt......
hanem ahogy a kockazatot kezeli...

Emlekszel 5 tradebol csak 2 nyero volt nem olyan reg megis penzt kerestem veluk, utana meg 2bol 2 volt nyero es azzal is kerestem .....

es mint irtam az hogy ma vagy holnap,holnaputan vagy a jovo heten, esetleg, honapban, vagy evben nem lesz nyereseges 1 strategia az nem jelenti azt hogy en nem fogok kereskedni....
amig elek es ki tudok adni 1 megbizast es a piac nyitva van es talalok jo R/R alapu kereskedest addig kereskedek....

remelem te is ennyire elkotelezett vagy.....?????!

ja es elfelejtetted a pozidat megmutatni, csak a fair play kedveert.....
;)

Sok szerencset!
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 12:46
Előzmény: #2353  bobsurf
tessék,egy igazán előrevivő..

"(#2256) Re: arany ......
Értékelés: 0
előzmény (#2255: Xautista) | válasz erre | vasárnap, 19:38
Nezd, hogy ki mit hasznal be es kilepesre....
Az mindenkinek maganugye, mint ahogy az is hogy ki melyiket kedveli jobban paprikaskrumplit vagy lecsot...
Es hogy ki hogyan varialja szalonaval, virslivel, kolbasszal az is szajiz kerdese....
Es ugyanugy ahogy vannak kozos ismerteto jelei es rendszere a jo kereskedoknek ill. strategiaknak....
Ugyan ugy vannak kozos elemei az elobb emlitett eteleknek...:
Mondjuk: hagyma,paprika,paradicsom,pirospaprika...
Nyilvan szamtalan modja van az elkeszitesnek es hogy. Ki mivel piritja a hagymat (zsiron, olajon esetleg vajon ill. Ki mivel onti fel es mennyivel vizzel esetleg hus vagy zoldseg levessel...
Ez mind szokas kerdese, de nyilvan ho kell a fot etelhez, pirospaprika sem hatrany....
Nyilvan nem tul sokan keszitenek marhaporkoltet marha hus nelkul...
Es nem kritizalas keppen, de nem art tudni mi a kulonbseg a swing ill. Trendkoveto strategiakban....mert egeszen mashogy kell kezelni oket...
Kisvuk"
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 20. 12:43
Előzmény: #2351  pomperj
Te kritizálás közben behugyozol...? Ráadásul nyilvánosan?
Te tudod. Én pl ennek az elvárásnak nem is kívánok megfelelni! :D
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 20. 12:41
Előzmény: #2350  Törölt felhasználó
Én megpróbáltam, de látom nincs sok értelme.
Ha Te 2157, 2161 beírásokra gondolod azt, hogy azok előrevivő, a kereskedésed alapelveit ismertető információ morzsák, akkor... Maradjunk is ennyiben.

(Amúgy az egyes megfejtése: Pomperj jött át a DAXba mindenkit lehülyézni, hogy nem látjuk a fától az erdőt. És mivel Te itt vele értesz egyet, így kvázi Te is lehülyézted Őket/Minket. :D)

"A tozsde es kereskedes eselyekrol szol, nem arrol, hogy long amig el nem veszitjuk az osszes penzunket"
Ebben egyetértünk. Egy 1900en nyitott SPvel, vagy egy Nasdaq-al nem sok pénzt égethettél el az elmúlt héten.

És továbbra is tartom, hogy lehet, hogy elkezdődött a Beer rezsim, attól még longgal is lehetett szépen keresni!
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 12:39
Előzmény: #2349  Törölt felhasználó
Nyugi van, na. Azért írhatnál neki "Öreg Karak" nicknévvel-:))))
pomperj
pomperj 2014. 08. 20. 12:06
Előzmény: #2350  Törölt felhasználó
Vannak, akik kek ocean gyonyoru oblenek gondoljak hangyanyi szurke-0allomanyukat. Aztan nyilvanosan meg a kuk@cukat sem kepesek egyenesen tartani kritizalashoz, es mindig lepis@ljak a sajat labukat.

Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:52
Előzmény: #2345  bobsurf
1.Kerdest kifejthetned bovebben???, szereny velemenyem szerint ez a 2. topik ahova utanam jottek, pedig azert jottem el a Dax-bol, mert nem talaltam epito jellegunek a tarsasagot.....
2. Ez 1 ujabb, pontatlan megfogalmazas......
rendszeresen teszem fel a kulonbozo poziciom ill. kereskedesi otleteimet.....
ha visszaolvasol ezen a forumon ill. az S&P500-on lathatsz kereskedeseket celarral,stoppal es belepesi pontal.....
talan nezd meg a kovetkezo hozzaszolasokat:

2274
2161
2157 ebben a hozzaszolasomban pedig bemutattam, hogy az a pozicio amirol kb. 3 honapja folyamatosan beszelek, nem szajhoskodes hanem valos kereskedesen alapul......
ugye nem baj, hogy nem adtam meg ennek a brokerszamlanak az adatait......
egyebkent atlagosan 200 hasonlo kereskedesem van 1 evben amiota lealltam a daytrade-rol.....

Neked volna kedved megmutatni a szamladat csak a fair play kedveert, esetleg 1 poziciodat??????

Lulo-t ha jol emlekszem marcius vege, aprilis eleje ota kovetem szemmel...,nem allitom, hogy ismerem,de lassan be tudom lonni hol all a kereskedove valas utjan.....

3. Nem allitottam hogy ismerek mindenkit, szerintem ez lehetetlen en Tgyuszirol es Lulo-rol irtam, ne aggodj a te hozzaszolasaidat is kovetem, picit ovatosabb lennek a helyedbe....
;)
4. magabiztossaggal nincs problema ha all mogotte tudas, es tapasztalat anelkul hivhatjuk nagykepusegnek...ez ram is ervenyes...
;)

Nem hulyeztem le senkit!!!! meg akkor se ha van nehany ember ezen a forumon akire ez a kifejezes talan tul finom ill. megtisztelo lenne.....

Nem azzal van problema ha valaki nem ert valamihez, hanem ha kritizalason kivul semmilyen ertekes informacioval nem tud szolgalni........

A tozsde es kereskedes eselyekrol szol, nem arrol, hogy long amig el nem veszitjuk az osszes penzunket, jelenleg en a Dax-ba nem gondolom, hogy long trend lenne, ha visszaolvasol talan rajohetsz, hogy miert is allitom ezt.....

Ha pedig nem haragszol en szivesebben toltom az idomet azokkal akik nem csak kritizalni tudnak hanem van nehany ertelmes, ertekes gondolatuk, meg akkor is ha nekem mas a velemenyem....

Egyebkent koszonom, hogy hozzajarultal ehez a forumhoz, habar nem sikerult, semmi ertekes informaciot olvasnom toled,de legalabb kritizalni tudsz....
;)

Szoval most te jossz....

Minden jot neked es legyen szep heted!
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:49
Előzmény: #2346  Törölt felhasználó
mi a problémád?
bobsurf pontosan leírta,mi a bajom azzal a szerencsétlen elmeháborodott senkiházival,egy árva szót sem érdemel
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:21
Előzmény: #2346  Törölt felhasználó
Szegeny mar lassan nem tudja kovetni annyi van neki....
;)
b4ndyTA 2014. 08. 20. 11:08
Előzmény: #2343  Törölt felhasználó
Szia!

Szerinted meddig szúrhat le, és mi indokolja a felpattanást? Azért, mert az alacsonyabb ár vásárlást generál, vagy egyéb ok miatt? Van-e összefüggés az arany és az olaj ára közt (jelen pillanatban, mindegyik elég nyomott), illetve a mostani helyzetben ezek árának figyelemmel kísérése szolgálhat bármiféle hasznos információval? (S&P, DAX, FED, orosz-ukrán helyzet figyelembevétele mellett) Válaszodat előre is köszönöm.
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 11:04
Előzmény: #2345  bobsurf
Ketten vannak, az öreg Karakkal -:))))
Tényleg be kellene jelentkeznie Lulonak, arra a névre-:)))))
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 20. 10:59
Előzmény: #2344  Törölt felhasználó
1. Hogy Ki ment át és hova, azt azért nem nagyon firtatnám a helyedben...
2. Kereskedési számlát még Tőled sem láttam, így miért várod el mástól?
3. Miért gondolod, hogy pár beírás alapján ismersz Mindenkit és tudod mit hogy és mit miért csinálnak? Miből gondolod, hogy "ott" nincs semmi tapasztalat?
4. Túlzott magabiztosságról beszélsz.
Bár tudtommal nem az "ottaniak" írták nagy mellénnyel, hogy egy 5 éves trend után TUTI most jött el az armageddon. (Ami persze lehet, hogy most indul, de megerősítés nélkül tényként kezelni, ráadásul lehülyézni mindenkit, aki nem ért vele egyet, hááát...)
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 10:50
Előzmény: #2324  pomperj
Szia pomperj,

Ne foglalkozz az okoskodokkal!!!
Tudod kikrol beszelek....
Milyen szepen elvoltunk nelkuluk par napig, aztan megint idejonnek kritizalni, mindenfele ertekes gondolat nelkul....

Persze hogy mi a kulonbseg a trend trading es swing trading kozott es mas egyeb alapokrol fogalmuk sincs....

Raadasul meg 1 normalis kereskedesi szamlat se tudnak felmutatni......
persze te meg en vagy a szajhos.....
Ha pedig nem kritizalnak akkor pedig ujabb felhasznalo neveket hoznak letre....

A piac a legjobb hely az onismeretre, es elobb utobb eljon az o idejuk, attol felek az a hatalmas magabiztossag ami mogott sajnos tapasztalat nem talalahato csunya leckevel fog szolgalni...
persze csak ha kereskednek, mar ugy ertem "eles" szamlan....
de legalabb tanultam toluk valamit, bar en nem hiszek benne, hogy nem csak "eles" szamlan lehet kereskedni...
;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 20. 09:15
Ugy nezem jon a leszuras es onnan pattanas az ezust es arany piacan, de legalabb lesz 1 kis mozgas....
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 21:41
link

lehet, hogy lassan el lehet kezdeni nezegetni azt a shortot????
(egyebkent apple rajongo vagyok)....

az elemzonek a figyelmet csak arra az aprosagra hivnam fel, hogy aki tehette mar reg vett IPAD-ot , akik most vesznek azok pedig az olcsobbakbol vasarolgatnak, en sem tervezem 1 ujabb vasarlasat amig a regi mukodik.....
Szoval ha 1 atlagos csaladban (2gyerekkel) van 1 desktop, 2 laptop, meg legalabb 1 de inkabb 2 Ipad, akkor nem vagyok biztos, hogy pont most ugrananak meg az eladasok....
az uj termekbe elobb meg bele kell szeretnie a vevoknek....
tehat en oldalazast varnek inkabb, ha pedig beindulna 1 korrekcio vagy eses a piacon akkor meg 50$ korul se lesz tul olcso a ceg...
;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 19. 21:09
Előzmény: #2338  szarvasvadasz
Sajnos eppen Pragaban nyaraltam.....
Igy nem tudtam teljes mellszeleseggel neki feszulni a dolgoknak:

link

a trend pedig elobb van mint a hirek, a piacnak pedig ido kell amig vegig megy a helyes uton........

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek