Erről pedig gyakorlatilag dönt Jelllinek, az OTP és a Sequor. Utóbbinak a tulajdonosa szerintem nem NER-es, így nincs az, mint a BIF-nél, hogy egy nagytulaj eldöntheti, hogy mi legyen.
persze hogy nincs garancia - és senki nem is mondta, hogy garancia van az osztalékra - a tőzsdén olyan céget kell választani befektetésként, amivel elégedett az ember, ahol úgy gondolod, hogy jó helyen lesz a pénzed - ha nem vagy elégedett a választott részvénnyel, akkor el kell adni, mert beleszólni úgysem tudsz a cég menedzsmentbe
ha nem tetszik, ahogy a cég forgatja a részvényesek pénzét, akkor el kell adni a részvényt - lehet saját céget is üzemeltetni és ott az ember maga dönt mindenről :-)
arra vállaltak kötelezettséget, hogy a közgyűlés elé terjesztik a maximálisan kifizethető osztalékot (adózott eredmény minimum 90%-a illetve a rendelkezésre álló CASH függvényében az eredménytartalék kifizetése) - de a közgyűlés dönt róla
én ezt értem, de ez kötelezettséggel jár. már pedig ezt a kötelezettséget azért vállalták, hogy pénzt vegyenek ki belőle. ugyanazt mondom. viszont ha MÉGSEM fizetnek, mert a profitból inkább akvirálnak, akkor a nép rövid távon csalódott lesz és dobni fogja. Ennyi.
Ha nem lesz osztalék ,akkor valószínűleg rövidtávon sokan eldobják a papírt ,ami lehet esést vizionál. De középtávon szerintem az app egy jó befektetés lehet. Nyilván ha lesz osztalék akkor az emelkedés meredekebb lesz.
MOL is osztalék papír. Nem hiába, hogy most, hogy belengették, hogy valahol 200-250Ft körl lehet 2025-ben a kifizetés, az árfolyam baszik elmozdulni a 26xx szintről. Idén 300Ft volt, ment is egyet rá az árfolyam. Nekem nem világos, hogy az App minek lett Szit, ha továbbra is csak növekedni akar és fizetni nem. Nem volt kötelező...
az a cég fizessen osztalékot, amelyik a megtermelt eredményt nem tudja jó befektetni - amelyik be tudja jól fektetni, az inkább fektesse csak be, hogy termeljen még többet a tulajdonosoknak - itt növekedés van, hadd szóljon :-)
Appeninn real