CONCLUSION: We believe the Employee Stock Ownership Plan has no effect on the share price, and the implementation of the new power plants is on the right track. Our recommendation is unchanged, the one-year target price is HUF 970.
Cikkezgeti a PF mostanában, megy a felbeszélés. Kár, hogy a papír nem hallgat az okos szóra! :) Egész évben itt topogtunk 650-700 közt. Vettem hozzá még egy picit, bízom benne, hogy egyszer csak megindul. Ja, én is vettem (pályáztam) napelemet a házra, hátha az majd hoz. :) Szevasztok!
Értem én, hogy mire válaszoltál!:-) Én is erről beszélek. Mátrai erőmű nem tőzsdei cég volt.... Enefi engem nem érdekel. De még érdekelhet :-) Tudja valaki, hogy S. Csaba miért vásárolgatta a részvényeit?
"Ők olyan gagyikat szeretnek venni mint az Enefi" erre válaszoltam, hogy amit vettek (vagy amiből vettek) az nem mind volt gagyi. De abban igazad van, hogy szeretnek olcsón venni. Egyébként a Mátrai erőmű sem volt olcsó. Majd meglátjuk, hogy mi lesz. . Az Enefiben kis befektetű beültetés megy csak. Ha megnézed a grafikonokat, jól látszik, hogy nincs benne igazi felhalmozás, gyűjtögetés.
CIG nem az övék csak 25%-ban. Azt is részvénycserével intézték. 4IG-et is és App-ot is olcsón szerezték. 4IG-et mikor venni kezdték akkor csak 4 milliárdos cég colt. APP-nak nem tudom mennyi részvénye volt de 2xx körül kezdték venni. Szerintem 6 milliárd forintnál nagyobb kapitalizációval rendelkező céget nem vettek meg. A recept a nagyon olcsón venni oszt az egekig húzni. Egyébként nem lennék meglepve ha ez az "üzleti modell" néhány cégnek megtettszene a következő években. Természetesen story is kell hozzá. Most nem az Alteo-ra gondoltam. Nehogy félreértés legyen belőle.
Ezen gondolkodtam én is, de nem minden volt szemét: - Opimus (Phylaxia) - Konzum - 4IG veszteslges, de nem szemét kategória - Appeninn sem volt szemét kategória - CIG sem volt szemét kat. .
Nem ismerek rád! Te még itt!? Nekem is van belőle. A cég jó! Túl jó (és "drága" a tudjuk kiknek.... Ők olyan gagyikat szeretnek venni mint az Enefi :-)
A napi átlag forgalmat elnézve azért az a 380 db se rossz, ha minden nap vesznek annyit 2 hónapon át, ne becsüljük le :)) Naperőműves hír jó, gyűjtöm én is.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.