Nagy akvi még várat magára, de azért a Q4-ben elköltöttek kb. 7-8 Mrd casht beruházásokra és kapacitásbővítésre, ez nem olyan rossz. Q4 szerintem semleges lesz vagy akár kicsit negatív is lehet, osztalékot nem várok idén én sem. Arra tippelek, hogy kb. március végéig meglehet a tárolós pályázat eredménye, és tavasszal jönnek már más projektekről is hírek. Beindultak a mozgások a piacon, voltak bejelentések tranzakciókról, beruházásokról is év eleje óta (MVM - kb. minden területen nyomul, Veolia - gáz, MET - nap, MAVIR közbeszerzéses ForestVill energiatároló projekt stb.) Már csak egy "A" betűs cég hiányzik a sorból. De ha nyárig sem jön érdemi hír és az árfolyam nem indul el felfelé, valószínűleg átgondolom majd a pozim méretét.
2022 után azért nem fizettek osztalékot mert hogy 23-ban akvirálni fognak..! 2023 után is el lesz sütve ez, akkor nem fog felhőtlenül örülni a piac szerintem! Főleg úgy hogy akvi sem történt ebben az időszakban..
szerintem az jó lehetőség a bevásárlásra, ha nem lesz annyira fényes a jelentés, mint amire mindenki számít - akkor lesznek még eladó pakkok
én ebben bízom és akkor még lehet vásárolni - persze valszeg a cég jól teljesít, de hát gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki még gyűjtögetni szeretne...
mindig ez a játék megy, mindenhol - ha már minden fontos embernek megvan az elgondolt pakk, akkor mehet fel az ár - ez már csak ilyen (természetesen én nem vagyok fontos ember - én csak egy kis speki vagyok, aki próbálja figyelni, hogy mikor merre mehet tovább a speka had
OPI - APP - AKKO? - ALTEO? - DELTA? - AW? - szerintem a kérdőjelesek következnek, a kérdőjelesek előttiek pedig mennek tovább (poziból írom)
Jól mondod. Ez a kérdés, hogy ebből a keretből mennyi jön ide. Ez fogja eldönteni az árfolyam sorsát. Remélem hamarosan kiderül. Amit látok, hogy a vételi oldal meg van pakolva rendesen folyamatosan. Nem véletlenül. Még mindig tartom, több mint 10k részvényem van.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.