Szia! Mindegy mit mond egy ilyen pártrendezvényen. A vak is látja, a süket is hallja, hogy gyakorlatban az orosz gázt erőltetik! A zöld dolgokkal csupán az EU pénz lenyúlása miatt foglalkozik.
Most olvastam vissza vezérünk tegnapi kongresszusi beszédét.. mindenesetre soha nem foglalkozott még ennyit a zöld energia kérdésével mint tegnap..érdemes visszanézni vagy visszaolvasni, Alteo szempontjából nagyon biztató lehet a jövőkép ha egy miniszterelnök ennyit beszél a zöld átállásról
Látod én eladtam szerdán 2870-ért és csütörtökön máris 2920 lett. Még szerdán vettem a pénz egy részéből Pensumot. Az most kárpótol. Lehet keresni a kitartással, türelemmel is és a változtatással is. Nincsen tuti recept, hogy csak hosszú vagy rövid táv. Az Alteó jó részvény, biztos, hogy aki bízik benne előbb-utóbb megtalálja a számítását! És aki meg régen vette az különösen örülhet, hisz tavaly nagyon sokat emelkedett.
Én sem adtam el, több mint három éve tartom. Ha meg lesz az akvizíció, akkor ugrani fog az árfolyam. Kitartás mindenkinek, aki hisz a részvényben. Ez is hasonló pályát fog befutni innen mint a Waberer’s
Sziasztok! Az én ‘kálváriám’ a következő volt… Tavaly november elején át hoztam Pannyból a kis nyerőmet, vettem kb 3000 es átlagáron 3390 db Alteot.. mindig is szemeztem a papírral, a legjobb papírnak gondoltam akkor..A részvény szépen ment is fel, 3700-3800 nál adtam volna el, és akkor 3400 nál jött a hír decemberben…A történetet tudjuk, h mi történt v inkább mi nem történt a részvénnyel..Sajnos nem volt keretem hígítani azóta, ingatlan vásárlás miatt máshova kellett a pénz..A kb 10 misi már kb 8 ra inflálódott azóta.. Iszonyú frusztráció van bennem, pláne, h tudjuk a jelentésekből, eps ből, h mennyit kellene h érjen..A ig.tagok tanácsolták h ne adja oda senki a kínált árért, ők egy részét mégis odaadták…A kereskedés néha olyan átlátszó h meg a hülye is látja h manipulatív. Volt azóta nyár végén egy hatalmas pakk átadás, de igazából csak sávozás van semmi…egyszer ment 3 k fölé de két nap alatt vissza lett téve a helyére. De a remény hal meg utoljára, várom h pozitív irányba forduljon, kicsit a wabit látom benne, ott is 2000 környékéről nehezen mozdult ki, azóta ment 40% ot.
2021-ben is, de 2022-ben pláne, nagyon megnőttek a rendszerszintű szolgáltatások kapacitásdíjai is az egyéb energiaárak (gáz, villany) mellett. Gyakorlatilag ugyanakkor portfólióval is, fejlesztés nélkül is duplázni-triplázni tudott egy itt működő cég (Greenergy [BÉT50-es cég, nem lepődnék meg, ha a közeljövőben velük is találkoznánk a parketten], Energiabörze, stb). Volt az Alteonak egy szűk 100 MW-os gázmotoros portfóliója, amely a szabályozó központjának az alapját jelenti, a 21/22-es növekedését ez jelentette, kb. minden negyedévben új eredmény csúcsot jelentett be. Ezt hozta a részvény árfolyam is: 21 elejéhez képest a 22 őszi csúcsig több, mint háromszorozott a részvény ára. Gyakolratilag bármit bejelentettek befektetési oldalon, a részvényárfolyam ugrott. Idénre visszaestek a rendszerszintű árak, de közben tavaly felépítettek egy 400+ MW-os megújulós portfóliót is, tehát az eredmény nem esett annyira vissza, mint amit mondjuk a rendszerszintű piac árai jelentettek. De! A ma bejelentett 12 MW-nyi villanykazánnak az éves eredményhatását kb 1 Mrd Ft-ra saccolom (igen, kb 2 év alatt meg tud térülni), EPS hatása kb 45-50 Ft/részvény, értéknövelő hatása mondjuk egy 5-6-os szorzóval valahol 250-300 Ft-nál kellene lennie. Ebből mi jelent meg a részvényárban? Semmi. Erre mondom, hogy halottnak gondolom a részvényt.
A fejlesztés 1,9 milliárdos összegét az ALTEO kizárólag saját forrásból finanszírozta.Vélemény: A mostani beruházással még tovább bővül az ALTEO Szabályozási Központja, mely nagymértékben meghatározza a társaság nyereségtermelő képességét.
Sarkosan fogalmazol: "Alteoban volt egy jelentős felértékelődés 2021/22-ben, pipa. Eredmény és növekedés alapon várnám még tovább is, de részvény szempontból halottnak gondolom." Kifejtenéd bővebben?
Félreértés ne essék, már én sem hiszek a rövid távú spekulációban. Alteoban volt egy jelentős felértékelődés 2021/22-ben, pipa. Eredmény és növekedés alapon várnám még tovább is, de részvény szempontból halottnak gondolom. Köszönöm a véleményeket és a gondolatokat ezzel kapcsolatosan. Én még az OTP-ben is látok egy 40-50%-os felértékelődési potenciált, az előzőeken túl.
Próbálkozom. A részvény nem élőlény, amely felé hűséggel tartozunk. Még csak nem is kedvenc ruhadarab amelyet - még ha kopottas is - olykor szívesen felveszünk. Vannak bizonyos tárgyaink melyek az évek során hozzánk nőnek és nem dobunk ki. A részvény nem egy fix értékű árucikk, azért van, hogy pénzt keressünk vele. Egyiket eladjuk, veszünk másikat. Ha minden jól alakul szert tehetünk nyereségre.
Én azt értem a 4IG nagyot fog szólni ( csak megérzés) Opusba van fantázia 460-ig szerintem… App most nagyot ment.. Tkom is ugrott egyet.. Én ha netán eladnám az alteot opira vagy 4Ig Re cserélném
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.